Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος : «Η οργή του λαού ‘’φουντώνει’’ επειδή όλοι ξέρουν ότι ούτε ένα ευρώ δεν συγκεντρώθηκε στα ταμεία του κράτους από την λίστα Λαγκάρντ»

Μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος – Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με τις εξελίξεις για την λίστα Λαγτκάρντ και την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, μεταξύ άλλων είπε: 

«Αλήθεια ποιος δεν κατάλαβε γιατί αυτές οι «χορταστικές» μερίδες των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ, μέσα από το «άβατο» της προανακριτικής επιτροπής και το απόρρητο των συνεδριάσεων;

Γιατί άραγε προτίμησε ο «πολύς» κ. Βενιζέλος να μετατραπεί σε «γελωτοποιό» προς τέρψιν του τηλεθεάμονος κοινού;

Τι να πούμε πάλι για τον «βλοσυρό» Εισαγγελέα … που προτιμά από πρόεδρος της προανακριτικής να μετατραπεί σε τηλεοπτική «κουτσομπόλα»… ποια γραμμάτια να εξοφλεί.. ποιας παλαιότερης εξεταστικής»;

Ο Νίκος Νικολόπουλος συνέχισε επισημαίνοντας τα παρακάτω : «Αξίζει όμως να θυμηθούμε κάτω από ποιες συνθήκες ξεκίνησε η διερεύνησης της λίστας Λαγκάρντ

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, η κυβέρνηση και τα κόμματα, που την απαρτίζουν προσανατολίστηκαν σε μία πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος. Άρχισαν έτσι δειλά – δειλά να μιλούν για «μη αξιοποίηση» της λίστας, ακόμη και για πολιτικές ευθύνες και άλλων προσώπων εκτός από τον «υπόλογο» Παπακωνσταντίνου. Ασφαλώς η μη αξιοποίηση της λίστας, ως έκφραση, είναι ηπιότερη της απόκρυψης καθότι η τελευταία «γεννά» ενδεχόμενα και ποινικές ευθύνες. Η οποιαδήποτε όμως αναφορά στους όρους αυτούς, αποβαίνει τελικά σε βάρος της κυβέρνησης, που έσπευσε να δώσει «συγχωροχάρτι» στον Γ. Παπανδρέου, στον Β. Βενιζέλο και στον Λ. Παπαδήμο μέσα από το «καθαριστήριο – καθαρτήριο» των τεσσάρων καλπών. Με τούτα και με τα άλλα κατάφεραν:

Πρώτον, οι πολίτες να απεχθάνονται κάθε συζήτηση σχετικά με τη λίστα, το στικάκι, τη δισκέτα και τη διαδρομή τους στα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα.

Δεύτερον, η κοινή γνώμη να είναι πια πεπεισμένη, ότι πέρα από την απόκρυψη ή τη μη αξιοποίηση της λίστας, οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ που χειρίστηκαν το καίριο θέμα της φοροδιαφυγής απέφυγαν την είσπραξη υψηλών κονδυλίων, από τους έχοντες και κατέχοντες και επέλεξαν αντ’ αυτού την περαιτέρω εξαθλίωση των ασθενέστερων και τη διάλυση των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

Το ότι αυτή η πολιτική συμπεριφορά των τριών Συμπρωθυπουργών –Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη- ενέχει σκοπιμότητα καταγράφηκε σε μεγάλο βαθμό στη συνείδηση των πολιτών. Εξάλλου η επιλογή της αμνήστευσης αποτελεί πανευρωπαϊκό φαινόμενο.

Καθαρά ελληνική επινόηση όμως είναι και η μη αξιοποίηση υλικού με συγκεκριμένα ονόματα-πρόσωπα, που όφειλαν να εισφέρουν τελικά μέρος μόνο της φοροδοτικής τους δυνατότητας, ικανό όμως να αποτρέψει τη λήψη επαχθών μέτρων που ωθούν στη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας».

Κλείνοντας την συνέντευξη ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Ν. Νικολόπουλος εμφαντικά τόνισε:  «Όσα «θέατρα» και εάν κάνουν οι υποτελείς της Τρόικας ας ξέρουν πως ενώ αποδεικνύονται καλοί «διασκεδαστές», δεν θα μπορέσουν να «διασκεδάσουν» την  αίσθηση της ανισότητας, της ευνοιοκρατίας και της αναλγησίας που εναχαραγμένη υπάρχει βαθιά στην σκέψη και στην συνείδηση των πολιτών. Η οργή φουντώνει επειδή όλοι ξέρουν ότι ούτε ένα ευρώ δεν συγκεντρώθηκε στα ταμεία του κράτους από την λίστα Λαγκάρντ».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος