Loading...
 Start Page
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Αυτεπάγγελτα και όχι μόνον, όσοι εκ των αρμοδίων λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων δεν έχουν κάνει τα δέοντα, πρέπει να απολυθούν ως ΕΠΙΟΡΚΟΙ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

Την κατακραυγή των Ελλήνων φορολογουμένων και το πλήθος των γραπτών καταγγελιών απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και από την ομογένεια μετέφερε σήμερα μέσω Βουλής, ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, προς τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Ο διαφωνήσας και παραιτηθείς από την τρικομματική Κυβέρνηση Ανεξάρτητος Βουλευτής μεταξύ άλλων με τη σημερινή κοινοβουλευτική παρέμβασή του τονίζει:

«Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την μαύρη τρύπα, το μαύρο πολιτικό χρήμα, το δημόσιο χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και τα ανέγγυα - θαλασσοδάνεια - από τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, και για την εν γένει προκλητική και σκανδαλώδη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, απαιτούν την άμεση επέμβαση όλων των εντεταλμένων οργάνων της πολιτείας.

Με βάση και τα όσα πληροφορείται ο λαός από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την υπεύθυνη ενημέρωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι : «Ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ ανατέθηκε από κοινού στις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα» και την αυτονόητη «υποχρέωση της πλήρους διαφάνειας», όπως επίσης ο ίδιος υπογραμμίζει, γεννούν βαριά ερωτηματικά για την ολιγωρία των κρατικών αρχών.

Ο φορολογούμενος Έλληνας πολίτης ζητά άμεσα να ξεκαθαριστεί τι ισχύει με τα οικονομικά όλων των κομμάτων και με τον έλεγχο τους.

Ο ίδιος σημερινός Πρωθυπουργός, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Ζάππειο έλεγε, «θα ελεγχθούν από το 1974 μέχρι σήμερα όλοι τα κόμματα, όλοι οι Αρχηγοί κομμάτων, και οι διαχειριστές τους, όσοι διετέλεσαν -και ζουν- Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Τραπεζίτες, ιδιοκτήτες καναλιών και εκδοτικών συγκροτημάτων».

Δυστυχώς το ξέχασε μαζί με την επαναδιαπραγμάτευση των 18 όρων  του Μνημονίου αφού ενώ κόμματα έχουν σηκωθεί και όμως κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτα.

 

Ο καθένας πολιτικός Αρχηγός ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν αρκετοί και μέσα στην Κυβέρνηση οι οποίοι θα αρνηθούν να συμμετέχουν στο έγκλημα και το σκάνδαλο της αμνήστευσης και της απαλλαγής την ώρα που ο ελληνικός λαός δέχεται επίθεση στην οικογένειά του, την ώρα που η οικονομία σπαράζει κάποιοι να ζητάνε να τους απαλλάξουμε από τις ποινικές ευθύνες που έχουν».

Ο Αχαιός πολιτικός συνέχισε τονίζοντας: «Στην Ελλάδα, εκτός από τα κόμματα δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να μην ελέγχεται ή που να μην είναι δυνατόν να ελεγχθεί. 

Τα κόμματα μόνο στα μονοκομματικά καθεστώτα ταυτίζονται με το δημόσιο, όχι στις ελεύθερες δημοκρατίες. Στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία έχουν νομική προσωπικότητα και οφείλουν να υπηρετούν πρώτα στο Σύνταγμα, τη Δημοκρατία.

Επειδή οι αποκαλύψεις για την «μαύρη τρύπα» των σχεδόν 115 εκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργήθηκε την οκταετία της προεδρίας του Γ. Παπανδρέου είναι καθημερινές και προκαλούν για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ,  τα εκατομμύρια του δημοσίου χρήματος που πέρασαν από τα χέρια τους.

Χρήματα που είχε προερχόταν από κρατικές επιχορηγήσεις, είτε από μαύρου χρήματος δάνεια κρατικών τραπεζικών ιδρυμάτων.

Επειδή τα δημοσιεύματα της καταλήστευσης της κατασπατάλησης και της διαρροής σε άγνωστες οδεύσεις έχουν σοκάρει τους πολίτες που αναρωτιούνται, εάν υπάρχει ασυλία για τις αξιόποινες πράξεις που πιθανόν διαπράχθηκαν κατά τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος από συγκεκριμένα γνωστά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ.

Επειδή τα περιστατικά, με περίεργες δαπάνες για φαραωνικά ταξίδια, ή έλλειψη και η απόκρυψη φορολογικών στοιχείων, (αποδείξεων, τιμολογίων κ.α.) είναι ποινικά, διοικητικά, φορολογικά κολάσιμες και επιβάλουν άμεσα, να ασχοληθούν όλες οι αρμόδιες δικαστικές οικονομικές ελεγκτικές υπηρεσίες (ΣΔΟΕ, Οικονομικοί Επιθεωρητές, ΣΕΠΕ, οι αρμόδιοι εισαγγελείς, η Ανεξάρτητη αρχή για την διακίνηση μαύρου χρήματος, κ.α)».

Οι φορολογούμενοι πολίτες απαιτούν να ελεγχθούν και όλα τα άλλα κόμματα,

που έλαβαν κρατικές επιχορηγήσει

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε επισημαίνοντας: «Επειδή οι φορολογούμενοι πολίτες απαιτούν να ελεγχθούν και όλα τα άλλα κόμματα, που έλαβαν κρατικές επιχορηγήσεις αφού πιστεύουν  ότι έχουν και αυτά την υποχρέωση να αποδώσουν λογαριασμό στο λαό και στα ελεγκτικά όργανα του κράτους, όπως συμβαίνει με όλα τα έχοντα ΑΦΜ  πρόσωπα στην Ελληνική Επικράτεια.

Επειδή γίνεται λόγος για τεράστια ελλείμματα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, τα οποία κυρίως διαπιστώνονται κατά την περίοδο 2004-2010 της προεδρίας δηλαδή Γ. Παπανδρέου.

Επειδή καταγράφονται δαπάνες που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ χωρίς παραστατικά.

Επειδή το εντυπωσιακό επίσης στοιχείο της έρευνας των ελεγκτικών εταιρειών είναι, ότι εκτός του γεγονότος πως για καμία από τις δαπάνες αυτές δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά, υπάρχει και το εξής πρωτοφανές, ότι όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

Επειδή η εκτίμηση είναι ότι όταν το πόρισμα των ελεγκτών από το ΠΑΣΟΚ πρέπει να  επέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας και δεν πρέπει να μείνει στα χέρια του ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΉΤΗ κ. Ε. Βενιζέλου ως μέσον εκβιασμού και συναλλαγής.

Επειδή οι επαΐοντες δηλώνουν πως όσοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι δεν έχουν κινητοποιηθεί αυτεπάγγελτα μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας   και τα όσα επισήμως και ανεπισήμως έχουν δηλώσει οι πολιτικοί ηγέτες του πρωτοφανούς οικονομικού, φορολογικού τραπεζικού και οικονομικού σκανδάλου, καλείστε σήμερα μετά την κατάθεση της ερώτησης να δώσετε άμεσα εντολές προς όλα τα όργανα του κράτους για να πράξουν τα προβλεπόμενα από τους νόμους».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος