Loading...
 Start Page
ΚΑΙ ΝΕΑ ΒΑΡΗ…  ΕΝΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ… ΕΝΑΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ Νικολόπουλος: το 4ο Μνημόνιο φέρνει ακόμα πιο σκληρή ύφεση, εξοστρακίζει την ανάπτυξη και δίνει τη χαριστική βολή!!!

Τα πάνω κάτω φέρνουν στη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, οι 350 σελίδες που σε ένα άρθρο θα ψηφιστούν με διαδικασίες – εξπρές, γιατί συμφώνησαν Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, να αποδεχθούν και ένα 4ο Μνημόνιο,  θεωρούνται ως προαπαιτούμενα για τις δόσεις των 8,8 δις ευρώ.

Ακούστε λοιπόν τι φέρνει το 4ο Μνημόνιο:

Χιλιάδες υπάλληλοι μένουν «εκτός δημοσίου», εκατομμύρια οφειλέτες του δημοσίου μένουν «εκτός ρυθμίσεων» ενώ η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και οι ρυθμίσεις χρεών στις τράπεζες μένουν «εκτός πολυνομοσχεδίου».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων, ο συντονιστής Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την συζήτηση του μεσοπρόθεσμου, που ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί στην αίθουσα της Γερουσίας και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία την Κυριακή το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κ. Νικολόπουλος επίσης τόνισε:

Ως συμμετέχων στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου θέλω να ενημερώσω πως το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει τη διατήρηση του ειδικού έκτακτου τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, για όλο το 2013 (χαράτσι), που θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ ενώ περιλαμβάνει και τα νέα μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την Τρόικα, ( παρ΄ ότι έδινε το λόγο της τιμής του ο Αντώνης Σαμαράς πως άλλα νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν, και όμως σήμερα φέρνει μια σειρά από νέα μέτρα που αφορούν όλες τις κατηγορίες πολιτών.

ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ…

Ωστόσο δεν περιλαμβάνει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αφού όπως μας είπε ο Γ. Στουρνάρας, δεν έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα.

Οι πάντες που διάβασαν το 4ο  κατά σειρά νέο μνημόνιο, βεβαιώθηκαν ότι η τρικομματική κυβερνητική κοινοπραξία συνεχίζει την μνημονιακή συνταγή και ας μην απαντά στα οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, ας επιφέρει, ακόμα πιο καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο τέως Υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε:

Οι εμμονές Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη στο δόγμα ναι σε όλα που ζητά η Μέρκελ, οι εμμονές οδηγούν σε πλήρη εξοστρακισμό της ανάπτυξης και σε ακόμα πιο σκληρή ύφεση, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος για λήψη πρόσθετων μέτρων στη χώρα μας, καθώς σημειώνεται «καθίζηση» στον τομέα των εσόδων και συνέχισε:

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Όσον αφορά πάντως την υπόσχεση Κουβέλη και ΔΗΜΑΡ πως καμία απόλυση – πλην επίορκων- δεν θα δεχθούν αρκεί να διαβάσει κάποιος το νομοσχέδιο. «Κόβει» την μονιμότητα στο δημόσιο.

Επιβάλλει να απολυθούν 4.000 από φέτος (οι μισοί περίπου το καλοκαίρι) και άλλοι μισοί 11.000 το 2014, ενώ με ειδική διάταξη θα ακυρωθούν και χιλιάδες συμβασιούχοι του δημοσίου που επέστρεψαν στο δημόσιο με προσωρινή διαταγή των δικαστηρίων.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ…

Επίσης ο κ. Νίκος Νικολόπουλος τόνισε πως οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ συμμερίζονται και τις αντιδράσεις των εμπόρων στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, μέτρο που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα μικρά καταστήματα προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων πολυκαταστημάτων κάτι που αντιβαίνει στα ήθη και τα πιστεύω και στον πολιτισμό μας.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

 Αναφερόμενος στις θέσεις του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κινήματος ο κ. Νίκος Νικολόπουλος τόνισε: Είπαμε εντός και εκτός της Βουλής πως ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο Μνημόνιο και από πλευράς περιεχομένου και από πλευράς συνολικής διαδικασίας κατάρτισης και ψήφισης.

Πλήθος οι διατάξεις του, όμως τα θέματα που πραγματικά  απασχολούν την κοινωνία  και επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη είτε ρυθμίζονται επί τα χείρω, είτε ρυθμίζονται μερικώς εξαιρώντας χιλιάδες πολίτες από τις διατάξεις του  είτε πολλά από αυτά, παρά τις  υποσχέσεις και τις εξαγγελίες,  μένουν εκτός Νομοσχεδίου.

ΣΤΟΧΟΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟΙ  ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΟΠΟΡΕΠΟΥΣ ΣΤΑΣΗΣ

Το ότι πολλοί από τους καθ υπαγόρευσιν  στόχους ήταν ανέφικτοι ή και σε λανθασμένη κατεύθυνση έχει ήδη αναγνωριστεί επίσημα σε διεθνή φόρα από αυτούς που τα υπαγόρευσαν. Εμείς εδώ σε μια  απελπισμένη υπεράσπιση της  δουλοπρεπούς μας στάσης που βαφτίσαμε την «Εθνικά Υπεύθυνη» επιμένουμε σε μια ατελέσφορη πολιτική που εξαθλιώνει τους πολίτες και διαλύει κοινωνικό μας ιστό.

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΙΓΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΗΣ

Πέραν των επιμέρους διατάξεων όμως το Νομοσχέδιο θίγει και θέματα Αρχής.

Η Πολιτεία  οφείλει να είναι αξιόπιστη, ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν είναι.

Η στοιχειώδης  αυτή Αρχή καταστρατηγείται με την πρωτόβουλη και μονομερή αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Πολιτεία. Όταν αναλαμβάνει μία δέσμευση και μάλιστα υπογράφοντας σύμβαση οφείλει να τιμά την υπογραφή της.

Το μείζον στην προκειμένη περίπτωση  είναι οι απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Και δεν αναφέρομαι στους περίφημους επίορκους. Έχει καθήκον να το κάνει.

Που αποσκοπεί όλη αυτή η συζήτηση;

Υποψιαζόμαστε στο να νομιμοποιήσει τις συλλήβδην απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

 Αντίστοιχα έχει αναπτυχθεί η φιλολογία ότι το Σύνταγμα επιτρέπει, προσοχή  δεν επιβάλει, επιτρέπει, απολύσεις όταν καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί και οργανικές θέσεις.  Πολύ ωραία. Που είναι οι μελέτες από τις οποίες προκύπτει ότι θα είναι προς το συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία της Διοίκησης η κατάργηση συγκεκριμένων Οργανισμών και θέσεων.

Από πού προκύπτει παραδείγματος χάριν ότι η μεταφορά Σχολών και Διοίκησης  του ΑΤΕΙ Πάτρας στο Μεσολόγγι θα αναβαθμίσει , το επιστημονικό, γνωσιακό, οργανωτικό   και λειτουργικό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης γενικά και την σύνδεση με τον κοινωνικό, επαγγελματικό και επιστημονικό ιστό της ευρύτερης περιοχής.

Το ζητούμενο είναι απλώς να απολυθούν Δημόσιοι ναι.

Στην ίδια λογική οι φορολογικές διατάξεις.

Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ…

Μετά από τέσσερα χρόνια κρίση και με γνωστό από δεκαετίες το πρόβλημα της μεγάλης φοροδιαφυγής θα περίμενε κανείς ότι το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Το τι ισχύει όλοι το ξέρουμε.

Την προστασία που παρέχεται από την κυβέρνηση σε μεγάλους φοροφυγάδες την βλέπουμε και στο κοινοβούλιο. Στο εξωτερικό, και ειδικά στα πλέον έγκυρα οικονομικά διεθνούς εμβέλειας μέσα, δημοσιεύονται ποσά  διαδρομές χρήματος, ονόματα και διευθύνσεις φοροφυγάδων. Κανένας δεν συγκινείται από τους υπεύθυνους.

Τρία χρόνια Λίστα Λαγκάρντ και ακόμα ασχολούμεθα με  τα στικάκια και όχι με τα χρήματα και τους επίορκους.

«ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ»

Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και οι δόσεις που θα πληρώσουν οι εξαθλιωμένοι στον πάγκο του Προκρούστη πολίτες, οι ίδιοι που πάντα πλήρωναν φόρους και τώρα δεν έχουν πια να τους πληρώσουν γιατί το εισόδημά τους δεν φθάνει ούτε για να ζήσουν.

Με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για  το 2011,  3.403.000 πολίτες, δηλαδή το 31% του πληθυσμού της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή / και κοινωνικό αποκλεισμό. Με στοιχεία επαναλαμβάνω του 2011 και όχι του 2012 που τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Η κυβέρνηση από αυτούς τους ανθρώπους προσδοκά να εισπράξει φόρους και τους «διευκολύνει» με δόσεις.

ΤΑ ΣΤΕΓΑΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΡΩΓΜΕΣ…

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος τέλος είπε:

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το Νομοσχέδιο εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές της κας Μέρκελ και ας οδηγεί στην γκιλοτίνα εκατομμύρια Ελλήνων οικογενειαρχών.

Το οικονομικό Ράιχ προελαύνει, ο κόσμος τριγύρω μας γεμίζει συντρίμμια και εμείς δεν μπορούμε να είμαστε οι «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» που λέει ο ποιητής, ούτε να παραμένουμε κλεισμένοι ο καθένας στο «καβούκι» του, φοβούμενοι τις μεγάλες ανατροπές που πρέπει άμεσα να προκαλέσουμε.

Τα στεγανά της εξαθλίωσης και της υποδούλωσης έχουν υποστεί ρωγμές – ορατές σε όλους.

Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ

Πάντως η λιτότητα και η εξάπλωση της φτώχειας,  δεν αποτελεί το αντίδοτο στην κρίση και για τούτο «μπάζει» το σενάριο του Μνημονίου που στηρίζεται στα μέτρα λιτότητας που έχουν προκαλέσει μεγάλη κοινωνική ανέχεια και παρ΄ όλα αυτά δεν αλλάζουν τη στάση της Γερμανίας αφού μόλις χθες οι Γερμανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν «ανοησίες» τις διακηρύξεις για αλλαγή πολιτικής.

Για τους λόγους αυτούς εμείς οι Έλληνες ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ καταψηφίζουμε το ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ- καλώντας και όλους τους συναδέλφους βουλευτές να κάνουν το ίδιο και μαζί όλους τους πατριώτες Έλληνες να αντισταθούν.

Αλλιώς θα πρέπει να καταλάβουν ότι αποδέχονται το μερτικό ευθύνης στη δυστυχία και στην κατρακύλα της πατρίδος.

Τέλος ας μην ξεχνά κανείς μας, ότι οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ και οι ΝΕΝΕΚΟΙ, όσα χρόνια και αν πέρασαν ποτέ δεν ξέπλυναν τη ρετσινιά.

Η ιστορία είναι αυστηρή και ακριβοδίκαιη… Μην το ξεχνάμε…  

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος