Loading...
 Start Page
Δελτίο Τύπου ΣΟΨΥ Συγκέντρωση

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία, ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος τ. Υφυπουργός Εργασίας και Πρόνοιας, παρευρέθηκε σήμερα στην ανοικτή συγκέντρωση που διοργάνωσαν, τα μέλη του ΣΟΨΥ και όλοι οι ψυχικά πάσχοντες καθώς και οι οικογένειες του.

Ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε την συμπαράσταση του στους «δυνατούς και αξιέπαινους γονείς που έχουν μάθει να αγωνίζονται και να κερδίζουν την ζωή τους, παλεύοντας με το στίγμα,, τις διακρίσεις και τον αποκλεισμό».. Μαζί τους βροντοφώναξε πως «δεν θα επιτρέψουμε όλοι εμείς σε κανένα να «δολοφονήσει» τα όνειρα και τις προσδοκίες μας για μία αξιοπρεπή και ισότιμη ζωή των αδυνάτων, των ασθενών, των αναπήρων. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο και για αυτό απαιτούμε και την άμεση απόκτηση ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ μέσω του ΕΣΠΑ.

Είμαστε δίπλα τους και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που κάνουν.

Μετά την συγκέντρωση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών τ. Υφυπουργός Εργασίας και Πρόνοιας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ

ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΑ ‘’ΚΩΣΤΑΛΕΞΙΑ’’»

Ο Νίκος Νικολόπουλος είπε: «οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες καλούμε όλους τους εκπροσώπους μας στην «τοπική μας Βουλή», όλους τους πολίτες αλλά και τους ευαισθητοποιημένους φορείς να πούμε ένα βροντερό ΝΑΙ στο ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ και δημιουργικής απασχόλησης των ψυχικά πασχόντων.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα βρίσκεται κοντά, στο πλάι όλων των λαϊκών οικογενειών, των συλλογικών φορέων του αναπηρικού κινήματος, των εργαζομένων, των αναπήρων και της νεολαίας και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος και τους βασικούς κοινωνικούς τομείς όπως η υγεία, η πρόνοια, η ειδική αγωγή και η παιδεία.  Σήμερα έρχονται οι Σαμαράς-Βενιζέλος- Κουβέλης στο όνομα της κρίσης, και για χάρη του μνημονίου και κατ΄ εντολή των ξένων δανειστών να δώσουν ένα μεγαλύτερο χτύπημα στις κοινωνικές κατακτήσεις και στα λαϊκά δικαιώματα και σπρώχνουν τα ΑμΕΑ στον «Καιάδα»

Η τρικομματική κυβέρνηση έρχεται να βάλει ταφόπλακα στην ειδική αγωγή, να ρίξει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στον καιάδα, να δημιουργήσει νέα ’’Κωσταλέξια’’ σ ́ όλη την Ελλάδα.

Αποφάσισε να προσφέρει από εδώ και στο εξής μία υποτυπώδη ειδική αγωγή, με άλλοθι την «αποασυλοποίηση» και το υποκριτικό ενδιαφέρον για τη δήθεν ένταξη των μειονεκτούντων παιδιών στα «κανονικά» σχολεία.

Η πολιτική της «ένταξης» στα κοινά σχολεία  αποτελεί ένα εύσχημο τρόπο για την παραπέρα περιθωριοποίηση αυτών των παιδιών.

Καταργεί δυστυχώς με οικονομικά κριτήρια την όποια παιδαγωγική θεωρία και πράξη για την ειδική αγωγή.

Ο νόμος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου -Κουβέλη, επιβάλλει την ένταξη και φοίτηση όλων των ΑμΕΑ στα γενικά σχολεία, με πρόσχημα την αποιδρυματοποίηση αλλά με πραγματικό στόχο το λιγότερο κρατικό κόστος και την παράδοση της ειδικής εκπαίδευσης στους «εμπόρους» του πόνου και της δυστυχίας.

Όλοι μαζί να μπούμε μπροστά, να γίνουμε φραγμός στην επιχειρούμενη από τους υποτελείς της Τρόικας Υπουργούς βίαιη μαζική μετακίνηση των μαθητών ΑμΕΑ στα γενικά σχολεία. Αυτή θα φέρει την σταδιακή μείωση και τελικά το κλείσιμο των ειδικών σχολείων .

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Είναι απίστευτο και συνάμα συγκλονιστικό πως σήμερα τα περισσότερα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. Από τα 200.000 παιδιά με αναπηρίες βρίσκονται σε ηλικία εκπαίδευσης, μόνο τα 15.500 φοιτούν σε ειδικά σχολεία και ειδικές τάξεις.

Η πλειονότητα των ειδικών σχολείων έχει φοβερές ελλείψεις σε υποδομές και τα περισσότερα λειτουργούν σε επικίνδυνα και ακατάλληλα κτήρια, χωρίς μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό, βοηθητικό και τεχνικό.

Τα κοινά σχολεία, στα οποία υποχρεώνονται να ενταχθούν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, έχουν ακόμα μεγαλύτερες ελλείψεις και σε καμιά περίπτωση δεν έχουν ούτε τις αναγκαίες ‘η τις ελάχιστες υποδομές για αυτά τα παιδιά .

Οι γονείς πληρώνουν διπλάσια και τριπλάσια από κάθε άλλο γονιό για την εκπαίδευση, την αγωγή, την αποκατάσταση και την περίθαλψη των παιδιών τους».

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ «ΚΛΕΙΔΑΜΠΑΡΩΜΕΝΟ»

ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Πρέπει να αντιδράσουμε, ως κοινωνία και ως άτομα» είπε ο τ. Υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε : «Εμείς θα εξακολουθούμε να βροντοφωνάζουμε και να διεκδικούμε αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή.

Ούτε ένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του. Ούτε ένα παιδί σε σχολείο που δε θα παίρνει υπόψη τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες του. Ζητάμε να γίνουν άμεσα ΟΣΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Να δημιουργηθούν κέντρα αγωγής, εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης και διημέρευσης. Να φτιαχτούν προγράμματα για όσα παιδιά δεν μπορούν να φοιτήσουν σε κοινές επαγγελματικές σχολές που να στοχεύουν την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων ΑμΕΑ» και κατέληξε:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΤΆΧΙΣΤΑ.

Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε αμέτοχοι, λόγω της τρισάθλιας τρικομματικής κυβερνητικής κοινοπραξίας, την κοινωνική εξαθλίωση των Ελλήνων, την πολτοποίηση της πατρίδας μας και την οικονομική απομύζησή της.

 Κάποιοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους και να σηκώσουν ψηλά τις σημαίες ενός ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Άλλη λύση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος