Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ελληνισμός της διασποράς μπορεί και πρέπει να έχει τη δική του φωνή και εκπροσώπηση!»

O επικεφαλής του ΧΡΙ.Κ.Ε. κ. Νίκος Νικολόπουλος ήταν προσκεκλημένος στο Αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι «Greek TV», που απευθύνεται στους Έλληνες της Αμερικής και στο Ελληνικό Ραδιόφωνο της Αυστραλίας, στην εκπομπή των Ελλήνων που ζουν στο Sidney της Αυστραλίας.

Οι συνεντεύξεις παραχωρήθηκαν προκειμένου να ενημερωθεί ο Ελληνισμός της Ομογένειας για την ίδρυση του νέου ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και για τις θέσεις που υποστηρίζει με τα σχετικά θέματα του ελληνισμού της διασποράς, που αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Έθνους μας.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κ. Δημήτριου Φιλιππίδη (Greek TV) και  Κ. Καποδίστρια- Ανατολίτη (Ραδιόφωνο Αυστραλίας), ο Γενικός Γραμματέας του «ΧΡΙ.Κ.Ε.» κ. Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε:

«Η δημιουργία του νέου κόμματος ήρθε μέσα από μία πολύμηνη πορεία, κατά την οποία ανέκυψε φυσιολογικά η ανάγκη να αποκτήσει ένα οργανωτικό σχήμα το πρότερο, Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, το οποίο έχει ήδη αποκτήσει πυρήνες και συλλογικές εκφράσεις σε 44 νομούς της χώρας.

Γύρισα, είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Ε., ανά την χώρα δύο και τρεις φορές, μίλησα με χιλιάδες πολίτες και τοπικούς φορείς. Όλοι αυτοί έφτασαν να επιζητούν τη δημιουργία μίας πολιτικής οντότητας. Οι Χριστιανοδημοκράτες, να ξέρετε δεν ήρθαν από τον ουρανό, δημιουργήθηκαν από τα κάτω. Από κομμάτια του λαού που δεν είναι μνημονιακός, αλλά παραμένει ΝΕΟδημοκράτης στο φρόνημα και στα πιστεύω του. Πρέπει να σας πω πως υπάρχουν χιλιάδες ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ που έφτασαν και καθημερινά φτάνουν αντιμέτωποι με τη μεγάλη απόφαση στο εθνικό δίλημμα:

Τυφλή υποταγή ή σθεναρή αντίσταση που φθάνει μέχρι και την αποχώρηση από τη Ν.Δ. ΤΟΥ Αντ. Σαμαρά!!!

Βροντάνε την πόρτα πίσω τους, όπως και εγώ, όταν αντικρίζοντας κατά πρόσωπο την μεγάλη στροφή που έκανε ο Πρωθυπουργός στην πολιτική του κόμματος, που υπηρέτησα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου».

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας συνέχισε λέγοντας: «Ακόμα και τότε δεν το πίστευα καλά – καλά… 

Δεν μπορούσα όμως να κάνω κάτι άλλο από αυτό που έκανα, να παραιτηθώ.

Γι’ αυτό και υποστηρίζω ότι όπως εγώ, υπάρχουν και άλλοι πολλοί. Άλλοι που κατάλαβαν νωρίτερα και άλλοι που κατάλαβαν αργότερα. Υπάρχουν ακόμα και πολίτες που ακόμα ελπίζουν σε αυτή την πολιτική.

Αλλά και αυτοί, αργά ή γρήγορα θα καταλάβουν την αλήθεια».

Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του και για το εάν το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόμμα είναι η έκφραση της «λαϊκής δεξιάς» στην Ελλάδα:

«Οι Χριστιανοδημοκράτες τοποθετούνται ακριβώς εκεί που τοποθετείται η Νέα Δημοκρατία μέχρι τις   τελευταίες εκλογές, είπε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος.

Αποτελούν τη νέα στέγη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης γιατί δεν πιστεύουν ότι οι πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές είναι μνημονιακοί! Και γιατί ξέρουν ότι υπάρχουν και άλλοι πολλοί που ενώ ανήκουν στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, οι οποίοι, εντούτοις, δεν ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές επειδή προέβλεψαν -και έπεσαν- μέσα εκτιμώντας ότι η ΝΔ δεν είναι… εκεί που ήταν από επί Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σήμερα θέλω να πω καθαρά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της διασποράς πως οι Έλληνες ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕ δεν προσποιούνται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που ήσαν χθες.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Επιγραμματικά για να ασκήσουμε αποτελεσματική Πολιτική στον Απόδημο Ελληνισμό απαιτείται αλλαγή φιλοσοφίας στην προσέγγιση και αξιοποίηση της Ελληνικής ομογένειας.

Επιβάλλεται η χάραξη μακρόπνοης στρατηγικής σχεδιάζοντας τα βήματα, τις δράσεις και το μέλλον του απόδημου ελληνισμού όχι με βάση το σήμερα αλλά την επόμενη 20ετία.

Ο ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.

Για να επιτύχουμε την ουσιαστική και αποτελεσματική ενσωμάτωση των ομογενών με τον εθνικό κορμό απαιτείται η χάραξη μακροχρόνιας εθνικής στρατηγικής μέσα από τη συνεργασία, τον αυτοσεβασμό και τη μεγαλύτερη μεταξύ μας αλληλεγγύη.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θέλουμε να αξιοποιήσουμε επιτέλους τη δύναμη του Ελληνισμού στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ!

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος με προτάσεις νόμου στη Βουλή, ζητά τη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες στις βουλευτικές εκλογές, με την δυνατότητα ψήφου στους αποδήμους Έλληνες πολίτες, που κατοικούν στο εξωτερικό.

Το ΧΡΙ.Κ.Ε. ζήτησε ήδη την κατάργηση 100 Βουλευτικών εδρών, ώστε να μπορεί να εξετασθεί η εκλογή ενός αριθμού Βουλευτών από την ομογένεια χωρίς αύξηση της δαπάνης και του Προϋπολογισμού της Βουλής.

ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ…

Επίσης όπως έχει γίνει αποδεκτό από όλα τα αδελφά κόμματα εμείς ζητάμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η τρικομματική κυβέρνηση κοινοπραξία, να δυναμώσει την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση των αποδήμων Ελλήνων.

Θέτουμε ως κεντρικό στόχο, να διατηρήσουμε ζωντανή τη γλώσσα μας, τη παράδοση και το πολιτισμό μας στα Ελληνόπουλα όλων των γενεών και να δημιουργήσουμε ένα νέο κίνημα Φιλελληνισμού.

Πιέζουμε για την αξιοποίηση και προώθηση όλων των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων καθώς επίσης και των προγραμμάτων ανταλλαγής μαθητών - σπουδαστών – φοιτητών.

Ακόμα πρέπει από του χρόνου να θεσμοθετήσουμε τα θερινά σχολεία, με υπερεντατικά μαθήματα Ελληνικής γλώσσας για ομογενείς και φιλέλληνες.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ.

Ζητήσαμε από την τρικομματική κυβέρνηση σαφές θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο για την αξιοποίηση των επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και απλοποίηση των διαδικασιών για την σύσταση, επέκταση και επιδότηση των εταιρειών.

Προτείνουμε τη σύσταση ειδικού φορέα για την αξιοποίηση των επενδύσεων των ομογενών στην Ελλάδα, με την παροχή όλων των ευνοϊκών όρων και κινήτρων που προσφέρθηκαν από τον κ. Αντ. Σαμαρά  πρόσφατα στους Κινέζους, τους Άραβες κ.α.

Επίσης για τους Έλληνες που επιθυμούν να επισκεφθούν την πατρίδα για τουρισμό, στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε ειδικά προγράμματα για τον πολιτιστικό, θρησκευτικό, ιατρικό-ιαματικό τουρισμό κτλ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ- ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος προτείνει την σύνδεση του αποδήμου ελληνισμού με τον πρωτογενή αγροτικό τομέα παραγωγής της πατρίδας μας, που αποτελεί σημαντική πλουτοπαραγωγική πηγή με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Επίσης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς τη διασφάλιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αγροτικών εκτάσεων των Αποδήμων Ελλήνων και τη θεσμοθέτηση πλαισίου αξιοποίησης τους.

Επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η προώθηση εξαγωγών Ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων (ολοκληρωμένης Διαχείρισης και Βιολογικής Γεωργίας) με την συνεργασία Συλλογικών Φορέων των Αποδήμων Ελλήνων στη χώρα διαμονής και εργασίας τους, όπως και η επιχορήγηση συνεργασιών ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων προϊόντων Φυτικής ή Ζωικής προέλευσης με Έλληνες επιχειρηματίες του Εξωτερικού καθώς επίσης απαιτούμε την άμεση και αποτελεσματική συνδρομή των Πρεσβειών και των Προξενείων, «απανταχού της γης».

ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Έχουμε καταλήξει πως θα αποβεί χρήσιμη η καθιέρωση του μητρώου των αποδήμων Ελλήνων, με την καταγραφή όλου του ομογενειακού δυναμικού της πατρίδας μας.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΘΝΑΡΧΙΚΟ

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, αποτελούσε πάντα τον συνδετικό κρίκο της ομογένειας με την πατρίδα. Για μας προπαντός γνωρίζουμε πως είναι, «η τρόφος του γένους» και για τούτο για όλους τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, Ορθοδοξία σημαίνει Ελλάδα!

Επιδιώκουμε την εντονότερη συνεργασία με όλα τα Ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία και τις αυτοκέφαλες εκκλησίες για τη στήριξη της ομογένειας και για τη στήριξη της  Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης ανά τον κόσμο.

Η βαρύνουσα σημασία του πολυδιάστατου χαρακτήρα των Πατριαρχείων, των Ιερών Αρχιεπισκόπων, των Ιερών Μητροπόλεων και των Εκκλησιαστικών Κοινοτήτων οδηγεί στην πολύπλευρη ανάληψη πρωτοβουλιών και στο συντονισμό ενεργειών, με στόχο την άμεση, ανοιχτή και διαρκή επικοινωνία και συνεργασία του εθνικού κέντρου με αυτούς τους Θεο-ίδρυτους οργανισμούς. Επίσης επιδιώκουμε τη συνεργασία με όλους τους εκκλησιαστικούς φορείς για την επικοινωνία και επίλυση των προβλημάτων.

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ…

Σε όλες τις πρεσβείες και σε όλα τα Προξενεία καταστήματα πρέπει να λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αποδήμων (ΚΕΠΑ), που θα επιλύουν άμεσα και γρήγορα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά , επενδυτικά, στρατολογικά κ.α. προβλήματα. Σύνδεση όλων των παραπάνω, με το ΚΕΠΑ που εδρεύει στο Υπουργείο Εξωτερικών -που αποτελεί δημιούργημα της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή- με αναβάθμιση του ρόλου και των δυνατοτήτων του.

Απλοποίηση της ασφαλιστικής και υγειονομικής νομοθεσίας, κυρίως μέσω της ενίσχυσης και νομοθετικής παρέμβασης στις διμερείς διακρατικές συμφωνίες της Ελλάδας με τις χώρες διαμονής. Κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των Ελλήνων.

Προάσπιση των πάσης φύσεως δικαιωμάτων των ομογενών.

ΑΠΟΔΗΜΟΙ-ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΗΤΕΙΑ

Ζητάμε την εκ βάθρων επανεξέταση της υποχρέωσης και της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας των υπόχρεων Ελλήνων αποδήμων και μονίμων κατοίκων του εξωτερικού ώστε να μην αποτελεί εμπόδιο και να μην αποκόπτει τον ομφάλιο λώρο με την μητέρα πατρίδα.

Τέλος ο Γ.Γ. του «ΧΡΙ.Κ.Ε.» κ. Νίκος Νικολόπουλος τόνισε:

«Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες κοιτάζουμε στα μάτια τον απανταχού Ελληνισμό και υπογράφουμε μαζί του συμφωνία εμπιστοσύνης για να ξαναδώσουμε ελπίδα και χαμόγελο στον Ελληνικό λαό.

Εμείς, εσείς όλοι μαζί θα ξανασηκώσουμε και πάλι την Ελλάδα ψηλά.

Το πιστεύουμε και το παλεύουμε όρθιοι, πότε γονατιστοί ικέτες, στους ξένους δυνάστες δανειστές. Η υποταγή μας οδήγησε στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Η σθεναρή επαναδιαπραγμάτευση, η σταθερή θέση στις απόψεις και το πρόγραμμα μας φέρνει τη ελπίδα».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος