Loading...
 Start Page
ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ

Με αφορμή τη χθεσινή συμμετοχή του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, στη τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ του δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου με θέμα «ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ» ο Γενικός Γραμματέας κ Νίκος Νικολόπουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις.                                          

Μιλώντας χθες βράδυ στο «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» του EXTRA, με τον Άλκη Παυλόπουλο, είχα την δυνατότητα να καταγγείλω για μια ακόμη φορά τα όσα συμβαίνουν στα έργα των Συμβάσεων Παραχώρησης των Μεγάλων Οδικών Αξόνων και ιδιαιτέρως στην Ολυμπία Οδό.

ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΟΙ 3 ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

Ως γνωστό, τα έργα είναι σταματημένα εδώ και 2 και πλέον χρόνια, με πρόσχημα την αναστολή της «εγγυημένης», σύμφωνα με τις Συμβάσεις,  χρηματοδότησής τους από τις τράπεζες και  όλες οι έκτοτε Κυβερνήσεις και οι αρμόδιοι υπουργοί, αντί να εφαρμόσουν όσα προβλέπονται από τις Συμβάσεις, «διαπραγματεύονται» την «επανεκκίνηση» των έργων με τους «εθνικούς εργολάβους», υποκύπτοντας στις παράλογες αξιώσεις και τους εκβιασμούς τους και αφήνοντας στην άκρη την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος, την οποία, υποτίθεται, πρέπει να υπηρετούν.

ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ «ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΘΕΤΗΣΗΣ» ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΩΝ…

Έτσι, συμφωνούν και υπογράφουν, σε μια εποχή που οι Έλληνες στενάζουν από τις Μνημονιακές πολιτικές, «αποζημιώσεις» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ(!!!), εφαρμόζοντας πιστά όσα προβλέπονται από τις Συμβάσεις για καθυστερήσεις ευθύνης του Δημοσίου (απαλλοτριώσεις, αρχαιολογία κ.λ.π.) και μη εφαρμόζοντας όσα προβλέπονται από τις ίδιες Συμβάσεις για «γεγονότα αθέτησης» των Παραχωρησιούχων, όπως είναι  το μονομερές εκ μέρους των  διετές «πάγωμα» των έργων…

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ… ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ…

Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι Παραχωρησιούχοι εξακολουθούν να εισπράττουν, σαν να εξελίσσονται ομαλά οι Συμβάσεις και τα έργα, τα διόδια από δρόμους καρμανιόλες, όπως είναι το απέραντο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού, αλλά και να …αποζημιώνονται, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ(!!!) για καθυστερήσεις στο άνοιγμα νέων Σταθμών Διοδίων(!!!).

ΚΑΤ’ ΟΝΟΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ…

Δυστυχώς, όμως, θύματα των «διαπραγματεύσεων» δεν είναι μόνο οι προϋπολογισμοί των έργων και το Δημόσιο Ταμείο, αλλά κι αυτά καθ’ αυτά τα έργα, το φυσικό αντικείμενο των οποίων αποφασίστηκε, στο βωμό των συμφερόντων των «εθνικών εργολάβων» και των τραπεζών, να περικοπεί κατά 20%, με μεγάλη χαμένη την Ολυμπία Οδό, της οποίας το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα «κουρεύεται»  και η κατασκευή του παραπέμπεται στις Ελληνικές …καλένδες και στο…αόριστο μέλλον, μέσω του ανύπαρκτου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων(!!!), «παγώνοντας» τα όνειρα για ανάπτυξη των κατοίκων ολόκληρης της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας…

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΑΙΜΟΥ…ΟΙ ΣΥΜΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, στις 25 Απριλίου 2013, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες και χωρίς να υπάρχουν  οι απαραίτητες εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από τη Βουλή, οργάνωσαν επικοινωνιακό σόου της «επανεκκίνησης» της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων από την Ολυμπία Οδό, παρουσία του Πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου και του εκπροσώπου του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό!...

ΜΕ ΜΕΤΑΦΕΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Με μεταφερόμενους εργάτες και μηχανήματα, με τα τηλεοπτικά συνεργεία των ΜΜΕ των «εθνικών εργολάβων» να αποθανατίζουν τις ...ιστορικές στιγμές, τα τηλεοπτικά πλάνα γέμισαν με πολιτικά μηνύματα ..επανεκκίνησης της ανάπτυξης και της οικονομίας, με φόντο μπουλντόζες που μαρσάρουν…Πανευτυχείς, Πρωθυπουργός, Αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων και …αρμόδιοι υπουργοί!

ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑλοεργολάβοι

Μα περισσότερο «ευτυχείς» οι  ΜΕΓΑεργολάβοι, αλληλοσυγχαίρονταν για τη Μεγάλη τους …επιτυχία!!! Ναι, αυτοί οι ίδιοι, που σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, μοίραζαν μέχρι το 2006   βαλίτσες με μίζες και επιταγές, στους τότε αρμόδιους υπουργούς….

Το σόου, όμως, της «επανεκκίνησης» δεν κράτησε πολύ και, μόλις έσβυσαν τα φώτα των Μεγάλων καναλιών, τα εργοτάξια ερήμωσαν και μόνο οι φωτογραφίες της «Γαλαρίας» και τα τηλεοπτικά πλάνα αδέσμευτων καναλιών έδειξαν την ωμή πραγματικότητα αυτής της ερήμωσης και της πρωτοφανούς εξαπάτησης, που έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!!!

Αλλά, ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι αυτοί, που εξαπατούν τον Ελληνικό λαό και διασπαθίζουν το Δημόσιο χρήμα.

Εμείς στο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ δεν θα τους αφήσουμε ποτέ ήσυχους και θα είμαστε πάντα σε εγρήγορση για να ξεσκεπάζουμε τις απάτες και τα σκάνδαλά τους!!!

Μετά τα όσα συνταρακτικά έγγραφα παρουσιάστηκαν στα χέρια των δικαστικών λειτουργών κ.κ. Πεπόνη, Μουζακίτη και Φλωρίδη το «ΧΡΙ.Κ.Ε.» θα ζητήσει με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Πρωθυπουργός να έρθει στη Βουλή και να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις στην εθνική Αντιπροσωπεία και στον σκληρά δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη, για τη συνεχιζόμενη σκανδαλώδη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των μεγάλων έργων.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος