Loading...
 Start Page
Κυβερνητικό Κουκούλωμα στις ερωτήσεις για Διαφθορά, Κακοδιαχείριση και Σπατάλη στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία!

Για το θέμα της σήψης και διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο που για μια ακόμη φορά επαληθεύτηκε από το φιάσκο του τελικού κυπέλλου που τόσα γράφτηκαν σε δημοσιεύματα και ακούστηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές,  όσο και από δημόσιες και γραπτές βαρύτατες καταγγελίες παραγόντων του ποδοσφαίρου επανέρχεται ο  ανεξάρτητος Βουλευτής  Νίκος Νικολόπουλος.

Ο ιδρυτής του Ελληνικού Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος είχε κάνει κοινοβουλευτική παρέμβαση με ερώτηση που κατέθεσε στα Υπουργεία Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δικαιοσύνης διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη. Οι απαντήσεις όμως που έλαβε από τους Υπουργούς αποκαλύπτουν τόσο την προχειρότητα όσο και τον στρουθοκαμηλισμό των κυβερνητικών παραγόντων, αφού π.χ. το Υπουργείο Εργασίας παρέθεσε μόνο γενικότητες για νόμους που αφορούσαν την ασφαλιστική ενημερότητα ως έννοια και όχι για το ποιες ΠΑΕ δεν είναι ενήμερες!

Έφθασε δε στο σημείο ο Υπουργός να ζητά τα στοιχεία από το Βουλευτή για συγκεκριμένες ΠΑΕ! Ποιος ο ρόλος τότε της αρμόδιας υπηρεσίας (ΣΕΠΕ) του υπουργείου εργασίας και του ΣΔΟΕ του Υπ. Οικονομικών;

Όσον αφορά την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ως καθ ύλη αρμόδια, δεν απαντά κανείς ούτε έδωσε τα ζητηθέντα στοιχεία για συμβάσεις, μισθούς, καθώς επίσης και για πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ή διώξεις που έχουν ασκηθεί με ονοματεπώνυμο.

Στο ίδιο μοτίβο ανικανότητας και αδιαφορίας κινούνται και τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας με την εκκωφαντική τους απουσία…

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε λέγοντας: «με νέα ερώτηση και προσφυγή στη δικαιοσύνη εμείς οι Έλληνες ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ θα «επαναφέρουμε τη μπάλα στο γήπεδο». Δεν θα χαριστούμε στους θεληματάρηδες των Νταβατζήδων, του βασιλιά των σπορ ποδοσφαίρου στη σέντρα. Η λαϊκή απήχηση του αθλήματος είναι ευρύτατη και τα χρηματικά ποσά που αυτή συνεπάγεται και διακινούνται μέσω στοιχήματος νομίμου ή παρανόμου ή των χρημάτων που διασπαθίζονται είναι υπέρογκα. Ειδικά για τη συγκυρία φτώχειας και ύφεσης που ζει ο Ελληνικός λαός.  Πλήρης είναι η αδιαφάνεια και η διαφθορά που βασιλεύει στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο με την ΕΠΟ στο επίκεντρο της.  Στη χώρα μας ο χώρος του ποδοσφαίρου όχι μόνο δεν είναι ανέγγιχτος από φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας, τουναντίον, σε βάθος χρόνου έχουν βρεθεί κρούσματα ποικίλων μορφών διαφθοράς (όπως αυθαιρεσίες παραγόντων, δωροδοκίες και στημένα παιχνίδια, σκάνδαλα διαιτησίας, έκτροπα φιλάθλων, ξέπλυμα χρήματος στις μεταγραφές παικτών, οικονομικά σκάνδαλα προέδρων, αμφιλεγόμενες αθλητικές αποφάσεις, πλαστογραφία εγγράφων καθώς και διεφθαρμένες πρακτικές για αποφυγή πτώχευσης ομάδων). Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, είναι ένας οργανισμός που δήθεν «αυτό- ελέγχεται», στην πραγματικότητα όμως τελεί εκτός Νόμων και Συντάγματος.  Η FIFA υποτίθεται ότι ελέγχεται από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες 208 χωρών και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία(ΕΠΟ) από τα ποδοσφαιρικά σωματεία. Συμβαίνει όμως το εξής παράδοξο: Ο ελέγχων (εθνικές ομοσπονδίες) είναι οικονομικά εξαρτημένος από τον ελεγχόμενο! Με άλλα λόγια «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!»

Ο Αχαιός Βουλευτής χτυπάει τη ρίζα του θέματος που δεν είναι άλλο παρά το ότι δεν υπάρχει καμία ανεξάρτητη αρχή, κανένας μέτοχος στους κόλπους του ποδοσφαίρου που να είναι σε θέση να ασκήσει ουσιαστικό έλεγχο.

Ο φίλαθλος κόσμος το απαιτεί από την Κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς αποδεδειγμένα πλέον αυτή είναι συμβιβασμένη και παραδομένη – στους λίγους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ και ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ…

Κλείνοντας ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε πως «εκ μέρος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος σας διαβεβαιώνω πως τις επόμενες μέρες, θα καταθέσω νέα ερώτηση, αφού παραμένουν αναπάντητα σχεδόν όλα τα ερωτήματα, οι αρμόδιοι υπουργοί είναι υποταγμένοι εκ των (μη) πράξεων τους που συνιστούν διαρκές κουκούλωμα με τα σκοτεινά συμφέροντα της σήψης του «καθεστώτος»,  όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει διαβάζοντας τα πρακτικά της Βουλής!

Εμείς ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κίνημα παλεύουμε με τις ταπεινές -μα επίμονες- δυνάμεις μας και πιστεύω σύντομα να το ανατρέψουμε».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος