Loading...
 Start Page
ΘΕΜΑ: «Για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

Για τη σημερινή ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο ανεξάρτητος βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα απόδοσης τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό. Η ιστορία των Ελλήνων του Πόντου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Ελληνισμού, που δεν παραγράφεται και δεν λησμονιέται. Μια τέτοια ημέρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως τα έθνη και οι λαοί που δεν γνωρίζουν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένα να ξαναζήσουν τραγικές στιγμές της ιστορικής τους πορείας. Στην μαύρη αυτή σελίδα της παγκόσμιας ιστορίας, 353.000 Έλληνες του Πόντου, έπεσαν θύματα της τουρκικής αγριότητας, θυσιάστηκαν στο βωμό των γεωπολιτικών συμφερόντων, των σκοπιμοτήτων και της αδιαφορίας των ισχυρών της γης αλλά και των εγγενών αδυναμιών της Ελλάδας, που προήλθαν από τον εθνικό διχασμό. Το ιστορικό πλαίσιο εντός του οποίου πραγματοποιήθηκε η Γενοκτονία από τους Νεότουρκους Εθνικιστές (1914-1918) και του Κεμαλικούς διαδόχους στη συνέχεια (1919-1923), περιγράφεται με σαφήνεια στην απόφαση που εξέδωσε την 16 Δεκεμβρίου 2007, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Διεθνής Οργανισμός «Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών – International Association of Genocide Scholars (IAGS)», που μελετά το έγκλημα της γενοκτονίας από την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου, όπως αυτό ορίσθηκε από τον ΟΗΕ το 1948.

Η απόφαση του IAGS αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δεδομένου ότι, η άρνηση της γενοκτονίας αναγνωρίζεται ευρέως ως το τελικό στάδιο της γενοκτονίας, που επιφυλάσσει στους δράστες της γενοκτονίας την ατιμωρησία και αποδεδειγμένα προετοιμάζει το έδαφος για μελλοντικές γενοκτονίες,

          Δεδομένου ότι, η γενοκτονία μειονοτικών πληθυσμών από το Οθωμανικό κράτος κατά τη διάρκεια και μετά τον Α’ ΠΠ, απεικονίζεται συνήθως ως γενοκτονία των Αρμενίων αποκλειστικά, με μεγάλη μόνο αναγνώριση των ποιοτικά όμοιων γενοκτονιών άλλων χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,

          Ψηφίζουμε ότι, είναι πεποίθηση της Διεθνούς Ενώσεως Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών ότι, η εκστρατεία των Οθωμανών εναντίον των χριστιανικών μειονοτήτων της Αυτοκρατορίας μεταξύ 1914 και 1923 αποτέλεσε μια γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας.

          Ψηφίζουμε ακόμη ότι, η Ένωση ζητάει εκ τούτου από την Κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες αυτών των πληθυσμών, να εκδώσει μια επίσημη απολογία και να προχωρήσει σε άμεσα και σημαντικά βήματα για αποκατάσταση».

 

          Κατά συνέπεια, μετά από την αναγνώριση που έχει γίνει σε διεθνές επίπεδο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας, η αποσιώπηση του γεγονότος έχει ως βάση την προσπάθεια καταστροφής συναισθημάτων ενσυναίσθησης και συμπόνιας για τους αδελφούς Ποντίους! Η πολιτική στάση της Τουρκίας για αναγνώριση της γενοκτονίας μόνο των Αρμενίων αποτελεί πολιτική στάση συνειδητή, που έχει ως στόχο την περιθωριοποίηση και τον απομονωτισμό των Ελλήνων του Πόντου και του δράματος που αυτοί έζησαν!

          Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να πράξει αυτά που το Ιστορικό καθήκον της Επιβάλλει!! Δεν μπορεί να μένει άλλο απλός παρατηρητής της βάναυσης καπήλευσης της Ιστορίας της».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος