Loading...
 Start Page
“ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ” ΚΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ… ΦΟΡΟ ΑΛΛΙΩΣ….

Καλεσμένος του νέου συλλόγου των καταναλωτών- πελατών της ΔΕΗ Α.Ε. που αρνούνται την καταβολή του ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ και έχουν μπει μπροστάρηδες στους δικαστικούς αγώνες- εντός και εκτός συνόρων-στη τοποθέτηση του ο Συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος,  μεταξύ άλλων τόνισε:

«Πρόσφατα μετά από αλλεπάλληλες κουβέντες και διαδικασίες συσκέψεις γίναμε οι Έλληνες και πάλι θεατές σε ένα έργο που πλέον μας έχει κουράσει, μιας και το έχουμε δει τόσες πολλές φορές! Προσπαθούσαν να μας πείσουν οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, Στουρνάρας για το ότι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και ότι για την ερχόμενη χρονιά δεν θα συνεχιστεί το λεγόμενο χαράτσι καθώς επίσης και ότι θα υπάρχει πλέον πιο δίκαια λύση, αποσυνδεδεμένη από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Το αποτέλεσμα μια από τα ίδια. Απλά αλλάζουμε ένα όνομα στον φόρο και λέμε ότι θα είναι πιο δίκαιο… στο μέλλον……


Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τον… φόρο… του αλλιώς….!!!

Κατά τα άλλα υπάρχει κατανόηση και οι συμπρωθυπουργεύοντες έχουν γνώση της αδυναμίας της κοινωνίας να ανταποκριθεί σε νέους φόρους και θυσίες!!!

Πλέον δεν πείθουν κανένα με τα έργα τους. Δείχνουν καθημερινά ότι το δράμα της Ελληνικής οικογένειας που αδυνατεί να σταθεί στα πόδια της και να ναι συνεπής στις όποιες υποχρεώσεις της, τους αφήνει παγερά αδιάφορους.

Απλά αλλάζουν ετικέτα για μια ακόμη φορά και μας πασάρουν το ίδιο προϊόν…

Εδώ ας θυμηθούμε ιστορικά τι ήταν το χαράτσι μιας και πολλές φορές πίσω από τις λέξεις μπορούμε να καταλάβουμε πολλά: «ο φέρων το παρόν έχει την άδειαν να φέρει  επί εν έτος την κεφαλήν επί των ώμων του».
Χαράτσι: Πρόκειται για ατιμωτικό κεφαλικό φόρο, ο οποίος επιβλήθηκε από τους πρώτους χρόνους του Ισλαμισμού. Ήταν η αποζημίωση για την παραχώρηση του δικαιώματος να ζει κανείς και να λατρεύει τον Θεό του. Κάθε Χριστιανός από πάνω από 12 χρονών τότε πλήρωνε φόρο. Τώρα η Τρόικα εξωτερικού μέσω των υποτελών της Τρόικας Εσωτερικού απαιτούν κεφαλικό φόρο μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ… με απειλεί να  αφήνουν στο σκοτάδι και να στερούν το δικαίωμα σε ένα αγαθό όπως είναι η χρήση της Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Αρχικά  οι Τούρκοι εισέπρατταν τον κεφαλικό φόρο αδιακρίτως, αργότερα όμως διαίρεσαν τους Χριστιανούς σε τρεις τάξεις, και το χαράτσι ανάλογα σε τρεις βαθμούς.


·   Η πρώτη τάξη πλήρωνε τέσσερα φλουριά κατά κεφαλή

·  Η δεύτερη δύο και ή Τρίτη τάξη πλήρωνε ένα φλουρί κατά άτομο.


Αναλόγως του δεύτερου βαθμού το πλήρωναν οι βιομήχανοι και οι τεχνίτες, και λεγότανε ιφσάτ.  Το χαράτσι του τρίτου βαθμού ήταν για τους γεωργούς και τους πτωχούς και λεγότανε εδνά.  Σήμερα λοιπόν μάλλον έχουμε νοσταλγούς εκείνης της εποχής που θυσιάζουν μια ήδη εξαντλημένη κοινωνία με κεφαλικούς φόρους… κοινωνία που έχει φτάσει στα όρια της αντοχής της».

Ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος στο σημείο αυτό τόνισε: με την μείωση του κατώτατου μισθού, την ανεργία να φτάνει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, την αδιάκοπη φοροεπιδρομή, τη δημιουργία ενός δυσκίνητου και εκδικητικού κράτους χωρίς κοινωνική πολιτική, δεν θα μπορούσε να περιμένει κάποιος την αναστροφή του κλίματος. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, υπάρχει και η τρόικα, η οποία προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και απαιτεί διαρκώς ακόμα περισσότερο ελληνικό αίμα μέσω του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων λέγε με χαράτσι ακόμα και στα χωράφια , στους βοσκοτόπους και τα Γιαπιά.

Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία απώλεσε, για άλλη μια φορά τις εξαγγελίες της δικαιώνοντας την πολιτική ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλου, αδιαφορώντας για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου και την Δήμευση τις ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων.

Με Επικοινωνιακές εξαγγελίες προσπαθεί να βελτιώσει το χαράτσι στα ακίνητα, για τους Ανέργους και τους πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας, που αποτελεί κοροϊδία διότι με τα κριτήρια που θεσπίζει το Υπουργείο κανένας δεν εξαιρείτε.      

Να μην ξεχνούν όμως  ότι ο Ελληνικός λαός δεν θέλει το παραμύθι πλέον και έχε βαρεθεί υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Ταυτόχρονα γνωρίζει πιο καλά την αλήθεια είτε την ομολογεί είτε όχι. Το μοντέλο του μνημονίου το δόγμα της συγκυβέρνησης  ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ μας οδήγησαν στην φτωχοποίηση καθιστώντας την Ελλάδα αιχμάλωτη των δανειστών και την ελληνική κοινωνία όμηρο επιδιώξεων και σχεδιασμών που καμία σχέση δεν έχουν με τα καλώς νοούμενα συμφέροντας της, αλλά αντίθετα αντιστρατεύονται βασικά δικαιώματά της και την ίδια την προοπτική της για ένα καλύτερο αύριο.
Η συνειδητοποίηση του γεγονός αυτού, λοιπόν, πρέπει να αποτελέσει τη βάση για την οριστική υπέρβαση των αιτών που προκάλεσαν την σημερινή κρίση και για την τροχοδρόμηση της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που απαλλαγμένο από τα λάθη και τις αστοχίες του παρελθόντος θα διασφαλίσει πως η πατρίδα μας θα εισέλθει αυτήν τη φορά σε μια νέα περίοδο σταθερής αυτοδύναμης οικονομικής ανάπτυξης».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος