Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος για τη λειτουργία της Επιτροπής Διερευνήσεως Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ)

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος, καταθέτοντας μια ακόμα ερώτηση “γροθιά στο στομάχι” του πελατειακού Κράτους και του συστήματος εξουσίας προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υπερ-Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, όπου σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης «καθαιρείτε» από τα καθήκοντα του Διοικητή της ΕΔΑΑΠ ο Αντιπτέραρχος (Μ) εα Γεώργιος Μπασούλης.

Μία ερώτηση & Α.Κ.Ε. στη Βουλή, με την οποία ο Βουλευτής θέτει μια σειρά από καυτά ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό για τον τρόπο που λειτουργούσε η ΕΔΑΑΠ, ειδικά τα τελευταία 2 έτη και επί της διοικήσεως του κ. Μπασούλη. Ταυτόχρονα, ξεγυμνώνει όλους εκείνους σπουδαιοφανείς “θεληματατζήδες” κομματάρχες της τρικομματικής κυβέρνησης, που έπαιρναν διπλούς και τριπλούς μισθούς καθήμενοι στην αναπαυτική καρέκλα του γραφείου τους.

Το άμεσο αποτέλεσμα της αντίδρασης του Υπουργού Κ. Χατζηδάκη βεβαίως καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και τον επιδερμικό τρόπο, με τον οποίο μέχρι σήμερα – οι διάφοροι κατά καιρούς Υπουργοί Μεταφορών – αντιμετώπιζαν αυτή την Ανεξάρτητη Αρχή. Ο Νικολόπουλος έχει αποδείξει επανειλημμένα σ’ όλα τα χρόνια της κοινοβουλευτικής του πορείας ότι, είναι θεσμικός! Η Επιτροπή αυτή είναι ένα θεσμικό όργανο που προβάλλει την Ελλάδα Παγκοσμίως! Δεν μπορεί λοιπόν, αυτό το όργανο να είναι στα χέρια ανθρώπων, που είτε δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, είτε είναι μέρος της ΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής διαπίστωσε πως σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 996/2010, ο οποίος έχει κυρωθεί και από την χώρα μας από την 20/10/2010 ρητώς απαγορεύεται να συμμετέχουν στην Αρχή, την υπεύθυνη των διερευνήσεων, άτομα τα οποία με οποιαδήποτε τρόπο εμπλέκονται με την αεροπορική αρχή για την αξιοπλοΐα, την αδειοδότηση, την πιστοποίηση, κλπ (στην προκειμένη περίπτωση την ΥΠΑ) για λόγους αντικειμενικότητας (όπως καθορίζεται σαφώς στο άρθρο 4)! Αυτή η ερμηνεία αποκλείει και την περίπτωση αποσπασμένων υπαλλήλων από την ΥΠΑ στην ΕΔΑΑΠ! Δεν μπορεί ο ελεγχόμενος να είναι και ελεγκτής!! Στην ουσία ο Υπουργός Χατζηδάκης κάνει με απόφασή του τις ΥΠΑ και ΕΔΑΑΠ είναι ισότιμες!!! Αυτό σημαίνει ΆΜΕΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ!!!

Επίσης, ο Ν.Νικολόπουλος διαπίστωσε πως, η επιτροπή διαχειρίζεται ένα πολύ υψηλό κονδύλι από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του ύψους περίπου των 700.000€! Δεν μπορεί λοιπόν σε καιρό λιτότητας να εφαρμόζονται κοντόφθαλμες πρακτικές του παρελθόντος με το «πονεμένο» ιδρώτα και χρήμα του ελληνικού λαού!

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο Ευρωπαϊκό Κανονισμό 996/2010 άρθρο 4 παράγραφο 5, προκειμένου να ενημερώνεται το κοινό για το γενικό επίπεδο ασφαλείας της αεροπορίας, δημοσιεύεται ετησίως, σε εθνικό επίπεδο, επιθεώρηση ασφαλείας!!! Τέτοια έκθεση δεν έχει δημοσιευθεί εδώ και 2 έτη!!

Στις Βρυξέλλες την 19 Ιαν 2011 έγιναν εκλογές για τη δημιουργία ενός συλλογικού οργάνου των 27 χωρών της ΕΕ που δημιουργούν ένα Δίκτυο ροής πληροφοριών μεταξύ τους και που αποτελείται από τους Προέδρους των Επιτροπών Διερευνήσεων. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν συμμετείχε στην εκλογή, το οποίο έδωσε λαβή για πολλά και δυσμενή σχόλια για την χώρα μας!!! Επίσης, αποτέλεσμα της απουσίας μας από τις συλλογικές αυτές διαδικασίες, ήταν η μη συμμετοχή της Ελλάδος στις Υποεπιτροπές, που δουλεύουν σε διάφορα πεδία ενδιαφέροντος και που έχουν ως τελικό σκοπό την τροποποίηση διαδικασιών και κανονισμών, που αφορούν στην Ασφάλεια των Πτήσεων!!!

Ο Νίκος Νικολόπουλος στην νέα Ερώτησή του & Α.Κ.Ε μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, η «καθήλωση της ΕΔΑΑΠ» από τον νυν Πρόεδρο, αποτελεί βάναυση ενέργεια κατά της Ασφάλειας των Ιπταμένων Μέσων και ταυτόχρονα αιτία συνεχούς και κλιμακούμενης δυσφήμησης της χώρας μας σε συλλογικά Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Όργανα!

Συγκεκριμένα ο τ. Υφυπουργός μεταξύ άλλων ρωτά:

Πως είναι στελεχωμένη η Ανεξάρτητη Αρχή (Επιτροπή και Μονάδα),σε τι ποσοστό και με τι ειδικότητες. Εάν υπάρχουν υπάλληλοι της ΥΠΑ εργαζόμενοι σ’ αυτήν και με τι αποδοχές.

Ακόμη, εάν έχει συντάξει και υποβάλει στο Υπουργείο Μεταφορών ο Πρόεδρος της ΕΔΑΑΠ ετήσιες εκθέσεις επιθεωρήσεως ασφαλείας για τα έτη 2011 και 2012, όπως και σε ποια διεθνή ή ευρωπαϊκά συνέδρια και συναντήσεις συμμετείχε!

Επίσης, για ποιο λόγο υποβάθμισε ο κ. Χατζηδάκης την ΕΔΑΑΠ και την κάνατε ισότιμη με την ΥΠΑ. Από ποιον Ευρωπαϊκό Κανονισμό προβλέπεται η εξίσωση της ΕΔΑΑΠ με την ΥΠΑ, όπως ο Υπουργός την υλοποίησε με την Απόφαση του της 23 Νοε 2012.

Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την έκδοση πορίσματος από την ΕΔΑΑΠ και για πόσα πορίσματα και ατυχήματα έχει ζητηθεί η έγκριση χορήγησης παράτασης ανάρτησής τους στο διαδίκτυο από τον Υπουργό Μεταφορών; Θα διατάξει ΕΔΕ;

Αληθεύει πως, από ιδρύσεως της ΕΔΑΑΠ και μετά την έκδοση του ιδρυτικού της νόμου, καθώς και του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της, η νομοθετική πρωτοβουλία που αφορούσε στην Αρχή ήταν αποκλειστικά και μόνο για την παράταση απόσπασης των υπαλλήλων της ΥΠΑ;

Ο ασυμβίβαστος Βουλευτής κλείνοντας ερωτά και ασκεί έλεγχο και πίεση μέσω Βουλής, λέγοντας:

Ο λαός ζητά να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα, τα μαύρα, τα αδούλευτα χρήματα και να αξιοποιείται κατά με το βέλτιστο τρόπο κάθε ευρώ του Έλληνα πολίτη! Δεν μπορούν μικροκομματικές πρακτικές να λάβουν χώρα, σ’ έναν θεσμό, όπως είναι η ΕΔΑΑΠ! Θα ζητήσει ο Υπουργός λοιπόν από το ΣΔΟΕ και την Δικαιοσύνη να ανοίξουν και να ελεγχθούν όλες οι αποφάσεις οικονομικής φύσεως που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και θα αποδοθούν επιτέλους ευθύνες σ’ εκείνους που εκθέτουν την χώρα Παγκοσμίως;

Ο Βουλευτής Ν. Νικολόπουλος θα επανέλθει επί του θέματος της ΕΔΑΑΠ με πρόταση τροποποίησης του Νομοθετικού Πλαισίου Λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής. Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δημιουργήθηκε κυριολεκτικά στο «πόδι» και αφήνει «ορθάνοιχτο» το παράθυρο για εμπλοκή στην ΕΔΑΑΠ σχεδόν κατά αποκλειστικότητα υπαλλήλων της ΥΠΑ. Πρέπει επιτέλους, τα αποστήματα του Συνδικαλιστικού Σαθρού Παρελθόντος να σπάσουν! Ο θεσμικός και ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος είναι παρόν σε διαδικασίες που προβάλλουν θετικά τη χώρα με την παρεμβατική κοινοβουλευτική του δραστηριότητα, αλλά και το θεσμικό του υπόβαθρο.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος