Loading...
 Start Page
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ κατά παντός υπευθύνου

Νικόλαου Νικολόπουλου

του Ιωάννη και της Αφροδίτης, βουλευτή Αχαΐας και τέως Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κατοίκου Πατρών (Μιαούλη αρ. 48)

ΚΑΤΑ

Κάθε υπευθύνου και αρμοδίου για τα κάτωθι περιγραφόμενα αδικήματα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

(Δια του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Πατρών)

Παντός υπευθύνου για την τέλεση των οικονομικών εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα, η διάπραξη των οποίων καταγγέλθηκε στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» το βράδυ της Δευτέρας, την 13η-5-2013, από πρώην υπάλληλο εταιρείας σεκιούριτι, ο οποίος χωρίς να δημοσιοποιήσει την ταυτότητά του, δήλωσε ότι μετέφερε σε βαλίτσες υπέρογκα ποσά σε υπουργούς των κυβερνήσεων των δύο κομμάτων.

Στόχος της παρούσας είναι να διωχθούν και τιμωρηθούν κατά νόμο εκείνοι, που ενεργώντας με δόλο προβαίνουν κατά συρροή στις παρακάτω περιγραφόμενες πράξεις έχοντας ως αποκλειστικό τους κίνητρο τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους και την εξυπηρέτηση των σκοπιμοτήτων τους, εις βάρος της περιουσίας του δημοσίου και της υγείας των πολιτών, των οποίων η προστασία αίρεται ταυτόχρονα με την πρόκριση του κοινωνικού συμφέροντος.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Το πρόσωπο το οποίο μίλησε στην εκπομπή του Δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του και το οποίο ονομάζεται «Γιάννης», είπε ότι ο εργοδότης του, του έδινε βαλίτσες με χρήματα που προέρχονταν και από αυτόν, αλλά και από ακόμη τέσσερα ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίες προορίζονταν για πρωτοκλασάτους υπουργούς.

Όπως είπε, τα χρήματα μεταφέρονταν σε δεσμίδες των 100 ευρώ σε βαλίτσες με χαμηλότερη «αμοιβή» τις 150.000 ευρώ. Οι περισσότερες βαλίτσες που έχει μεταφέρει είναι δύο, ενώ πολλές φορές πήγαινε επιταγές «εμού του ιδίου».

Οι μίζες, όμως, δεν ξεκίνησαν επί ευρώ, αλλά και παλαιότερα «επί καθεστώτος» δραχμής. Βέβαια, τα χρήματα δεν τα εισέπρατταν οι ίδιοι οι υπουργοί, αλλά οι γραμματείς τους.

Η τελευταία φορά που μετέφερε χρήματα σε υπουργό και μάλιστα σε γυναίκα υπουργό ήταν 300.000, ενώ δήλωσε πως έχει γνώση ότι έχει παραδώσει χρήματα συνολικά σε τέσσερις άνδρες υπουργούς και μία γυναίκα.

Ο «Γιάννης» ισχυρίστηκε ότι ο σταμάτησε να εργάζεται για τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε αποδειχθεί πολλές φορές γενναιόδωρος προς τους υπουργούς, όταν εκείνος τόλμησε να τού ζητήσει να τον ασφαλίσει σε Ταμείο. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε. Έτσι, η συνεργασία διακόπηκε για μια διαφορά της τάξης των 200 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας ξόδευε αλόγιστα δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Αποτέλεσμα ήταν να τού κάψουν μία φορά το αυτοκίνητο και άλλη μία φορά να τού το σπάσουν για να τού αφαιρέσουν τα επίμαχα στοιχεία που μπορούν να κλείσουν πολύ κόσμο στη φυλακή και από τον χώρο της πολιτικής και από τον χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και από τον χώρο της δικαιοσύνης.

Μετά από σχετική ερώτηση, αν μεταξύ των πολιτικών που «ευεργετήθηκαν» με «δωράκια» από τους εν λόγω επιχειρηματίες συγκαταλέγονταν και πολιτικοί από τον χώρο της αριστεράς, ο «Γιάννης» ξεκαθάρισε πως δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή του, ούτε ο ίδιος ποτέ μετέφερε χρήματα σε αυτούς.

Κύριε Εισαγγελέα επίσης σας καταθέτω το περιεχόμενο της σημερινής ανάρτησης (14/5/2013) του δημοσιογραφικού site ZOUGLA.GR, Οι αποκαλύψεις για τη μεταφορά μαύρου χρήματος σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνεχίζονται. Ζωντανά στο στούντιο της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο «Γιάννης», υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι, ο οποίος μετέφερε σε βαλίτσες υπέρογκα ποσά σε υπουργούς των κυβερνήσεων των δύο μεγάλων κομμάτων.

 

Ο «Γιάννης», για ευνόητους λόγους, θέλησε να κρατήσει μυστική την ταυτότητά του, ωστόσο οι αποκαλύψεις στις οποίες προέβη απλά... σοκάρουν. Μάλιστα, έπεσε και θύμα κλοπής, όταν άγνωστοι τού διέρρηξαν το αυτοκίνητο και αφαίρεσαν σημαντικά στοιχεία για τις υποθέσεις.

Ονόματα υπουργών δεν αποκαλύφθηκαν, γιατί πολύ απλά, όπως δήλωσε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, έγινε ένα τεστ προς τη Δικαιοσύνη. Θα ενδιαφερθεί άραγε να μάθει και ακόμη περισσότερο, να αναλάβει δράση κατά της διαφθοράς»;

 

Επειδή οι στενές σχέσεις ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις ευνοούν την διαφθορά και υπονομεύουν την δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική συνοχή και την οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη, διαπιστώνει έκθεση του οργανισμού Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Επειδή η συνεχιζόμενη διαφθορά στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στις χώρες της Μεσογείου, απειλεί να αποτελειώσει την αποδυναμώσει περαιτέρω την ευάλωτη οικονομία μας που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, προειδοποιεί η έκθεση. Το υπερβάλλον δημοσιονομικό έλλειμμα και δημόσιο χρέος που αποτελεί τη ρίζα της κρίσης της Ευρωζώνης που διαρκεί εδώ και δυόμισι χρόνια, και τα οποία, σε συνδυασμό με τη διαφθορά, μεταφράζονται σε αναποτελεσματική χρήση και με την εκτροπή των δημοσίων πόρων, στις τσέπες των νταβατζήδων, με την εγκληματική συνεργασία κάποιων πολιτικών , αφού μέχρι τη στιγμή που η ανεργία ρεκόρ περιορίζει τα δημόσια έσοδα, αναφέρεται στην έκθεση.

Επειδή η ισχνή θωράκιση κατά της διαφθοράς είναι συχνά εκείνες που αντιμετωπίζουν επαύξησε τα μεγαλύτερα προβλήματα δημοσίου χρέους που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή», δήλωσε ο Φιν Χάινριχ, ο διευθυντής έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας.

Επειδή όσο οι μηχανισμοί ελέγχου είναι εξαιρετικά αδύναμοι και συχνά «μη ανεξάρτητοι» από την κυβέρνηση, πράγμα που σημαίνει ότι οι δημόσιοι λειτουργοί πιθανότατα και σήμερα γνωρίζουν ότι μπορούν να διαφύγουν της τιμωρίας.

Στην έκθεση αναφέρονται η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία ως παραδείγματα χωρών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και ειδικά επειδή σπάνια οι δημόσιοι λειτουργοί ελέγχονται για τις ενέργειές τους.

Η ανωτέρω συνολική εγκληματική συμπεριφορά των υπευθύνων προκύπτει ότι τελείται επαναληπτικά εις βάρος του πολίτη και της δημόσιας ωφέλειας. Η ανοικτή και προκλητική εγκληματική συμπεριφορά των αρμοδίων εμπλεκόμενων προσώπων, οδηγεί στην κατάθεση της παρούσας, προκειμένου να αναμορφώσουμε το κύρος και την αξιοπρέπεια της χωράς για την οποία γίνεται προσπάθεια.

Επειδή οι ανωτέρω πράξεις όπως στοιχειοθετούνται, προβλέπονται και πρόκειται να υπαχθούν στο νόμο έπειτα από τον ακριβή οικείο νομικό χαρακτηρισμό, τιμωρούνται από αυτόν.

Επειδή οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται από τον Νόμο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Να κινηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου προσώπου για τα εγκλήματα που περιγράφησαν στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» το βράδυ της Δευτέρας, την 13η-5-2013.

 

Ως μάρτυρες καλώ:

1) Τον εκδότη και δημοσιογράφο κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (τηλ. 2115550500)

2) Τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη

3) Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, από τον Γενικό Γραμματέα κ. Στασινόπουλο

4) Τον Εθνικό Συντονιστή Κατά της Διαφθοράς που υπάγεται στον Πρωθυπουργό κ.Γ.Σούρλα

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος