Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: «Το «μαύρο» στην ΕΡΤ συμβολίζει  το μέλλον της Πατρίδος, των Ελλήνων και της Δημοκρατίας μας».

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για το «ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ», ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και έκανε την ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ

«Οι ώρες για τον τόπο -αλλά και για την Δημοκρατία-είναι κρίσιμες.

Σ’ αυτήν τη συγκυρία είναι τραγικό λάθος η τρικέφαλη πολιτική ηγεσία, να δημιουργεί τέτοιο ψυχικό και πολιτικό ρήγμα με τους πολίτες.

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ πιστεύει ακράδαντα, στις μεταρρυθμίσεις, στις τομές και στις ρήξεις που χρειάζεται ο τόπος όμως επίσης πιστεύει  πως μόνον με τη βοήθεια των εργαζομένων και την συμπαράσταση των Ελλήνων,  μπορούν αυτές να γίνουν και να φέρουν αποτελέσματα.

Δυστυχώς όμως, ο κ.  Σαμαράς δίστασε να παρουσιάσει πρώτα το νέο σχέδιο της ίσως «επανίδρυσης» της ΕΡΤ.

Διστάζει ακόμα και σήμερα να εμπιστευθεί την κρίση της κοινωνίας, ίσως επειδή την φοβάται και για αυτό αποφεύγει να βάλει την πρόταση για την ΝΕΡΙΤ στο δημόσιο διάλογο;

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, πως μπορούν να γίνουν αλλαγές, τομές, μεταρρυθμίσεις με την κοινωνία απούσα και απέναντι.

Πώς μπορεί να εμπιστευθεί ο πολίτης, την κυβέρνηση που ενώ παρουσιάζεται και αυτοπροβάλλεται ως  «σωτήρας», τελικά αναλαμβάνει το ρόλο του δήμιου και του εκτελεστή εντολών των ξένων δανειστών;

Ο τόπος αλλά και η εποχή της βαθιάς οικονομικής ύφεσης, δεν αντέχουν τέτοιες τρικυμίες.

Αυτή η επιλεκτική για την ΕΡΤ βούληση, υποκρύπτει άλλα και δυστυχώς πλήττει, το αγαθό της ενημέρωσης του πολίτη.

Ειλικρινά δεν συνάντησα κανέναν  μέχρι σήμερα, που να μην πιστεύει, ότι τόσο η ΕΡΤ, όσο και άλλες υπηρεσίες και οργανισμοί του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα, χρειάζονται ριζικές αλλαγές, ώστε να εκσυγχρονισθούν και να ξεπεράσουν κάθε ενοχή φαυλότητας, αδράνειας και «κομματο- κρατισμού».

Ταυτόχρονα όμως συνάντησα και πάρα πολλούς που κατάλαβαν πως το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι μία απόφαση που κύριο στόχο είχε τον πλήρη αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης .

Μετά το «φιάσκο» με την ΔΕΠΑ ήρθε η «βόμβα» με το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Μπορεί ο κ. Σαμαράς να κατάφερε- όπως μου πε γέροντας σοφός- οι δύο Συμπρωθυπουργοί να κατεβάσουν τα παντελόνια τους.

Μπορεί ακόμα και να τους βάλει στο χέρι….

Μπορεί και σωστά, να έχει πιστέψει ο κ. Α. Σαμαράς, πως η μόνη «κόκκινη» γραμμή  για αυτούς, τους δήθεν ανυποχώρητους σοσιαλιστές της αριστεράς και της προόδου, είναι ΜΟΝΟΝ η συμμετοχή τους στην «κουτάλα» και η τήρηση της χυδαίας συμφωνίας «6-4-2», πως μόνη η αγωνία τους είναι στη μοιρασιά των «λαφύρων» της εξουσίας.

Μπορεί ακόμα και μέσα από την διαπόμπευση και τον αυτοεξευτελισμό τους, να καταφέρει να τους βάλει «ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ» και ως ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ να λένε σ’ όλα «ναι», ακόμα και «ΟΤΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΠΕΤΑΕΙ».

Επίσης όμως πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά ο Πρωθυπουργός, ότι άρχει ενός περήφανου και αξιοπρεπούς λαού, όπου πίσω από τις «μαύρες οθόνες», αυτός ο λαός διακρίνει τη πολιτική του βούληση της Κυβέρνησης,  να του επιβληθεί με το φόβο και τη τρομοκρατία.

Πιστέψτε με δεν συνάντησα ούτε ένα άνθρωπο που να χαίρεται, επειδή συρρικνώνονται ή κλείνουν επιχειρήσεις ή μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχει και κανένας, σε οποιονδήποτε χώρο, που να χαίρεται όταν οι συμπατριώτες του χάνουν την δουλειά τους, είτε στον χώρο της ενημέρωσης, είτε οπουδήποτε αλλού.

Έτσι εξηγείται η απόφαση για «λουκέτο» στην ΕΡΤ έπεσε ως «βόμβα».

Γιατί πίσω από την ΕΡΤ (όπως και κάθε οργανισμό) υπάρχουν άνθρωποι  (οι περισσότεροι εκ των οποίων εργάζονται με συνέπεια και εντιμότητα, και οι οποίοι τώρα αντιμετωπίζουν τα δικά τους, ξεχωριστά προβλήματα ο καθένας ), αλλά και γιατί η ΕΡΤ ως δημόσιος φορέας ενημέρωσης, έχει γράψει τη δική της μεγάλη ιστορία στον τύπο, (εξάλλου διαθέτει ένα αρχείο που αποτελεί εθνικό θησαυρό), ενώ υπήρξε διαχρονικά και ο ενημερωτικός οργανισμός με τον πιο πλατιά αποκεντρωμένο και περιφερειακό χαρακτήρα. Πέρα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, υπάρχουν 10 ραδιοφωνικοί σταθμοί με 19 περιφερειακά τμήματα. Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα μουσικά σύνολα, το ιστορικό αρχείο και όλα τα υπόλοιπα «κομμάτια» της ΕΡΤ, πολύ σημαντικά για την ενημέρωση, αλλά και για την ίδια τη χώρα.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες είμαστε σίγουροι πως δεν χρειάζεται να αναλύσουμε, τι σημαίνει «ΕΡΤ», την ιστορία,  την προσφορά και την αξία της.

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε και τα πολλά- πολλά λάθη που διαχρονικά έγιναν στην ΕΡΤ, οδηγώντας αυτόν τον φορέα σε γιγαντισμό αναντίστοιχο των σημερινών συνθηκών και του έργου που παρήγαγε.

Και αυτό είναι κάτι που το ξέρουν και το παραδέχονται όλοι, φυσικά και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

Απορώ ειλικρινά ποιον ικανοποιεί ο τρόπος που έκλεισε η ΕΡΤ και το γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι θα βρεθούν ξαφνικά αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας για τον εξευμενισμό της Τρόικας.

Πιστεύουμε ότι η  Κυβέρνηση στέλνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία, γιατί το πρόβλημα της Ελλάδας υπερβαίνει το πρόβλημα της ΕΡΤ.

Ο τρόπος που επιλέχθηκε για να γίνει η αλλαγή στην ΕΡΤ, φοβίζει πολύ κόσμο.

Αύριο, κατά τον ίδιο τρόπο, με μία υπουργική απόφαση ή μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου  μπορεί να κλείσουν νοσοκομεία, σχολεία κ.α.

Οι πολίτες φυσικά θέλουν αλλαγή, δεν συγχωρούν όμως επιπόλαιες και αυτόματες αποφάσεις που καταργούν δομές, συνυφασμένες με την ίδια την Ελλάδα, με την ίδια την κοινωνική ζωή.

Το «ντόμινο» τέτοιου είδους αποφάσεων τρομάζει την κοινωνία.

Το «μαύρο» της οθόνης, φοβίζει το λαό κατ’ αρχήν αλλά ταυτόχρονα χαλυβδώνει την διάθεση του για αντίσταση, στο νέο μνημονιακό καθεστώς που κατά βαραθρώνει το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων Ελλήνων και καταστρέφει εκατομμύρια ζωές.

Το «μαύρο» στην ΕΡΤ συμβολίζει δυστυχώς το μέλλον της Πατρίδος, των Ελλήνων και της Δημοκρατίας μας, εάν παραμείνουμε στο καθεστώς της κατοχής των ξένων ΔΥΝΑΣΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.

Το «μαύρο» στην ΕΡΤ, όπως και η επαναλειτουργία της, υπό τις συνθήκες που θα γίνει αυτή, κρίνονται και θα κριθούν εντέλει από το λαό».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος