Loading...
 Start Page
ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Στο συλλαλητήριο που κάλεσαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ – ΕΡΑ Πάτρας συμμετείχε ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΧΡΙ.Κ.Ε.. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στην πλατεία Γεωργίου και έδωσαν το παρόν όλοι οι φορείς και πλήθος πολιτών.

Ο Νίκος Νικολόπουλος σε δήλωση του μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Δυστυχώς, η κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα και η οποία μέσα στις τελευταίες ώρες επιδεινώθηκε ραγδαία μετά τις ανερμάτιστες και επικίνδυνες ακόμη και για τα δημόσια αγαθά και τα εθνικά συμφέροντα επιλογές της κυβέρνησης, επαναφέρει μνήμες που μέχρι και πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν σαν «σκελετοί» που οριστικά είχαν μπει στο χρονοντούλαπο. Το… διάγγελμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, χθες, προκαλεί το πατριωτικό συναίσθημα όλων των Ελλήνων επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα τελεί υπό οικονομική, και όχι μόνο, κατοχή.

Ειδικά όταν το σήμα της ΕΡΤ σταμάτησε, χθες, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, να εκπέμπει σταδιακά σε όλες τις περιοχές της χώρας, οι καρδιές μας «σταμάτησαν» αντικρίζοντας τη «μαύρη» οθόνη και οι μνήμες, τουλάχιστον των μεγαλύτερων, επανέφεραν εικόνες από την εισβολή του 1941.

Το μόνο που έλειπε να ακούσουμε ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών (η βάση πάνω στην οποία μετά τη γερμανική κατοχή διαμορφώθηκε η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση) όταν στις 27 Απριλίου του ’41, λίγο πριν περάσει στα χέρια των Ναζί:

«Έλληνες, οι Γερμανοί εισβολείς βρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Αδέρφια κρατήστε στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου. Ο εισβολέας εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημην πόλιν (…)

Προσοχή. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός. Θα είναι Γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα».

Κατ΄ αντιστοιχία των εποχών και της σφοδρής οικονομικής επίθεσης την οποία δέχονται οι Ελληνες τα τελευταία 3 χρόνια, ανάλογα συναισθήματα δημιούργησε σε όλους μας το διάγγελμα Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Και αυτό, επειδή, το σήμα του εθνικού πομπού μόνο όταν εισέβαλαν οι Γερμανοί Ναζί στην Ελλάδα σταμάτησε.

Ούτε επί χούντας δεν έγινε κάτι ανάλογο.

Πλέον, όλα τα δεδομένα δείχνουν σε όλους όσοι αγαπούν αυτή την πατρίδα και το λαό της ότι πολιτικές διαφορές οι οποίες σε μια ομαλή δημοκρατική περίοδο έχουν –και πρέπει να έχουν θέση- σήμερα είναι ανάγκη να περάσουν άμεσα στο περιθώριο.

Όλοι όσοι θέλουμε η Ελλάδα να επανακτήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ανεξαρτήτως ιδεολογικής αφετηρίας, καλούμαστε να παραμερίσουμε ασυμφωνίες οι οποίες διχάζουν, να παλέψουμε ενωμένοι για το κοινό καλό και να επαναφέρουμε την ομαλή δημοκρατική λειτουργία της χώρας.

Όταν ο στόχος αυτός επιτευχθεί, τότε θα έχουμε ξανά τη δυνατότητα να διαφωνήσουμε επί πολιτικών διαφορών και αντιλήψεων.

Σήμερα είμαστε όλοι φιμωμένοι και εάν δεν αντιδράσουμε, ποτέ ξανά δεν θα μπορέσουμε οι Ελληνες να έχουμε το ορθό δικαίωμα της πολιτικής αντιπαράθεσης μέσα σε ένα εύρυθμο δημοκρατικό περιβάλλον.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος