Loading...
 Start Page
Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Αναπάντητα ερωτήματα για τη σωστή λειτουργία της Επιτροπής Διερευνήσεως Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ)»

Ο γγ. του ΧΡΙ.Κ.Ε Νίκος Νικολόπουλος κλήθηκε να καταθέσει -στην αρμόδια πταισματοδίκη- για τα στοιχεία που κατέθεσε με την ΑΡ. ΠΡΩΤ. 10411/1043/9-5-2013 ΕΡΩΤΗΣΗ & AKE, σύμφωνα με την οποία, ο ερωτών Ανεξάρτητος Βουλευτής είχε εντοπίσει μία σειρά από ενέργειες του Προέδρου της Επιτροπής Αντιπτέραρχου (Μ) ε.α Γεωργίου Μπασούλη, οι οποίες φανέρωναν διασπάθιση δημοσίου χρήματος, κατάχρηση εξουσίας, απουσία από λήψης αποφάσεων σ’ Ευρωπαϊκές Επιτροπές, απουσία προβολής της Επιτροπής και διοργάνωσης Ημερίδων, καθυστερήσεις στην έκδοση των πορισμάτων και αδιαφάνεια στη στελέχωση της ΕΔΑΑΠ.

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής πέραν της κατάθεσης της επερώτησης και των εγγράφων που είχε στη διάθεσή του, προσδιόρισε πλήρως στον Εισαγγελέα τον βαθμό που έχει απαξιωθεί αυτή η Ανεξάρτητη Αρχή ΕΔΑΑΠ από τον Πρόεδρό της. Επίσης, κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στοιχεία που έχει από ανώνυμη πηγή, εις βάρος των μελών της Ανεξάρτητης αρχής, καθώς και του Προέδρου της και του Γραμματέα της. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε τον κ. Εισαγγελέα ότι, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες έχουν ήδη κατατεθεί μηνυτήριες αναφορές από τρίτους για παράβαση καθήκοντος στον Πρόεδρο και σε μέλη της Επιτροπής κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους. Ειδικότερα για παράβαση καθήκοντος κατά την διερεύνηση αεροπορικών ατυχημάτων, αλλά και για την έκδοση αντιστοίχων πορισμάτων.

Ο γγ. του ΧΡΙ.Κ.Ε είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του: «Φρονώ δε, ότι τα διαλαμβανόμενα στην προαναφερθείσα επερώτηση μου χρήζουν άμεσης και περαιτέρω διερεύνησης από τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές».

Πάντως, φαίνεται πως ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αντέδρασε άμεσα, αφού σχεδόν λίγες ημέρες μετά την κατάθεση της ερώτησης άλλαξε τη Διοίκηση της ΕΔΑΑΠ και της ΥΠΑ ταυτόχρονα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της 13 Μαΐου 2013 προτείνεται για Πρόεδρος της ΕΔΑΑΠ ο Υποπτέραρχος (Ι) κ.Μ Κουγιουμτζίδης.

Όμως, δεν νομίζουμε ότι, ο κ. Κ.Χατζηδάκης δεν έχει «ψάξει» το βιογραφικό του προτεινόμενου Προέδρου. Από την έρευνα που έκανε ο γγ. του ΧΡΙ.Κ.Ε ο παραπάνω απόστρατος Ιπτάμενος, εκτός του ότι, δεν διαθέτει και τίποτα ξεχωριστό στο βιογραφικό του που να τον κάνει ειδήμων στο θέμα της Ασφάλειας των Πτήσεων, είναι και ο Συντονιστής του Τομέα Άμυνας της ΔΗΜΑΡ και φίλος του Βουλευτή Β. Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ. Αυτά είναι τα ΜΟΝΑ του προσόντα, οι πολιτικές του επαφές!!

Μ’ αυτές τις πρακτικές κ. Χατζηδάκη, ΌΧΙ ΜΟΝΟ δεν θα μπορέσετε να αποκαταστήσετε το πληγωμένο γόητρο της ΕΔΑΑΠ από την απελθούσα διοικούσα Επιτροπή, αλλά θα οδηγηθείτε σε «ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ»! Το ερώτημα που πλέον πλανάτε έντονα στην «αεροπορική ατμόσφαιρα» είναι το εξής: «Σας ενδιαφέρει να είστε Θεσμικός κ. Χατζηδάκη ή απλά να ικανοποιείτε τις επιταγές των άλλων δύο μερών της τρικομματικής Κυβέρνησης;»

Εάν ο Κ.Χατζηδάκης δεν θέλει ή δεν μπορεί να βάλει το «Μαχαίρι στο Κόκκαλο» και να «Καθαρίσει» η ΕΔΑΑΠ, αλλά και η ΥΠΑ από τα Συνδικαλιστικά Ανδρείκελα που διασπάθισαν Δημόσιο Χρήμα, ας ελπίσουμε ότι ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ να το ΚΑΝΕΙ ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ένα ακόμα πολύ σοβαρό ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ θα έχει αυτοδιαλυθεί από ΑΓΝΟΙΑ και ΑΜΕΛΕΙΑ!!!! Για το οποίο θα φέρει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την ευθύνη Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Το ΧΡΙ.Κ.Ε θα είναι ΠΑΡΟΝ στην ανασύσταση της ΕΔΑΑΠ και της ΥΠΑ και ιδιαίτερα για την πρώτη – όπως εξάλλου είχε γραφτεί στην επερώτηση - θα προσέλθει εντός των επομένων εβδομάδων με ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΔΔΑΠ. Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο έχει φτιαχτεί για να «βολεύει» υπαλλήλους της ΥΠΑ, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα!!!

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος