Loading...
 Start Page
Θέμα: Οι προσλήψεις της συγκυβέρνησης στην ΕΡΤ

Όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ (και) μετά τις τελευταίες εκλογές και την υπουργοποίηση του Κεδίκογλου καταγγέλλει μέσω της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Στην ερώτησή του, κάνει λόγο για «προκλητικό βόλεμα με υψηλούς μισθούς την ίδια στιγμή που νέοι με ικανότητες και γνώσεις μεταναστεύουν στο εξωτερικό», υπογραμμίζοντας πως «αυτή καθεαυτή η διοίκηση και η στελέχωση της ΕΡΤ αποτελεί μνημείο μη αξιοκρατικής διαδικασίας στο βαθμό που ολοκληρώθηκε μέσω της “μοιρασιάς των πόστων ανάμεσα στα κόμματα της συγκυβέρνησης γύρω από τις νέες προσλήψεις των ΠΕΘ (προσωπικό ειδικών θέσεων) με παχυλές αμοιβές και επιφορτισμένους να «σπρώξουν» επικοινωνιακά την κυβερνητική-τροϊκανή πολιτική, την ώρα που οι απλοί μισθωτοί και στην ΕΡΤ και αλλού πένονται. 
Ταυτόχρονα, οδηγούνται στη λήξη τους οι συμβάσεις των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) που σημαίνει ότι θα υπάρξουν τομείς που δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, με δεδομένο ότι παράλληλα υπάρχουν και αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων, αλλά την ίδια ώρα ξαναρχίζει το πάρτυ των ΠΕΘ. 
Όπως έγινε γνωστό, στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για τις golden προσλήψεις ΠΕΘ, η απάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ, ήταν ότι προήλθαν από «άνωθεν» εντολές. Ακούστηκαν επίσης, επισημάνσεις για τις κρατήσεις για το επίδομα ανεργίας, που δεν γίνονται για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να είναι επί ξύλου κρεμάμενοι, οι ανησυχίες για το τί μπορεί να σημάνει μια συγχώνευση με το ΑΠΕ, όταν ήδη έχει ληστευθεί το ανταποδοτικό τέλος, κλπ

Μπορούν τρία κόμματα να συνεννοούνται για να λειτουργεί αρμονικά μια διοικητική ιεραρχία; Η μέχρι τώρα εμπειρία της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί και το καλύτερο παράδειγμα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΕΡΤ είναι ο πρώτος οργανισμός όπου τα τρία κόμματα έδειξαν τόσο ένθερμο ενδιαφέρον για την πίτα της διοίκησης. Από την ημέρα δε που ορίσθηκε η διοίκηση της ΕΡΤ, τα τηλέφωνα περί «ενδιαφέροντος του αρχηγού» για προσλήψεις προσώπων είναι καθημερινό φαινόμενο. Και καλά να είναι «του αρχηγού». Πολλές φορές ο «αρχηγός» δεν έχει ιδέα και το ενδιαφέρον είναι μόνο αυτού που παίρνει τηλέφωνο . Μια εσύ, μια εγώ και μια ο άλλος, δηλαδή. Η ΕΡΤ ζει πλέον τις εποχές του «ποιος από τους τρεις σε έχει βάλει εσένα;». Στις παλιές καλές μονοκομματικές κυβερνήσεις, υπήρχαν μόνο οι προσλήψεις των κυβερνώντων κομμάτων και βέβαια πάντα ολίγη από ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως, ο σημερινός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος για τα θέματα των ΜΜΕ, κατόρθωσε, μέσα στους μήνες που ακολούθησαν, να διαψεύσει ολες τις λέξεις που διαβάσετε παραπάνω. Και συνεργάστηκε (άψογα) με το ΠΑΣΟΚ «για τη σωτηρία της χώρας» και ενίσχυσε τον κρατισμό. Για τη Ν.Δ., άλλωστε, ο «κρατισμός» μπορεί να αποτελεί έννοια αντίθετη από την πολιτική φιλοσοφία του κόμματος, όχι όμως όταν το ίδιο το κόμμα βρίσκεται στην εξουσία και μπορεί να βολέψει τα... δικά του παιδιά. 

Παρουσιάζουμε μερικά μόνο παραδείγματα από τις προσλήψεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης στην ΕΡΤ με μισθούς που μπορεί να μην αγγίζουν εκατομμύρια ευρώ, εξυπηρετούν όμως τους ημετέρους φίλους των παρατάξεων, δημιουργώντας ένα στρατό στελεχών έτοιμο για την προπαγάνδιση των κυβερνητικών θέσεων της τρόικας εσωτερικού. 

Συνεχίζοντας την έρευνα για τα χιλιάρικα που «σφυρίζουν» πάνω από τα κεφάλια των 300 συμβασιούχων της ΕΡΤ που αγωνιούν για ένα μισθό, φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας λίστα με 28 προσλήψεις (από τις 21 Αυγούστου μέχρι και τις 17 Σεπτέμβρη) συνολικού μηνιαίου κόστους 89.994 ευρώ μεικτών αποδοχών χωρίς τα δώρα. Δηλαδή, 995.928 ευρώ μεικτές αποδοχές, χωρίς τα δώρα, για την τηλεοπτική σεζόν που διανύουμε!Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ημερομηνίες των προσλήψεων αποδεικνύουν πως οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα δεν έχουν απαγορευτεί λόγω της καθυστερημένης εκταμίευσης της δόσης, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται. Αντιθέτως, «λεφτά υπάρχουν» και για τη Ν.Δ., αρκεί να εισρέουν στα πορτοφόλια των ημετέρων την ώρα που τα νέα μέτρα των περικοπών και των απολύσεων οριστικοποιούνται από τους Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη και η ανάγκη της χειραγώγησης της κοινής γνώμης είναι επιτακτική. Πάνω στα συντρίμμια της ελληνικής κοινωνίας, λοιπόν, όπου μια θέση εργασίας είναι το ζητούμενο, ο Σίμος Κεδίκογλου, παρέα με τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, άνοιξαν το μπαούλο των ρουσφετιών και τις πύλες της ΕΡΤ, δημιουργώντας μια νέα φουρνιά στελεχών. Αυτή των Ειδικών Θέσεων, των Ιδιαιτέρων Γραμματέων και των Ειδικών Συμβούλων. Αλήθεια, πόσοι συμβασιούχοι των 1.000 ευρώ θα μπορούσαν να μονιμοποιηθούν και να προσφέρουν στην πραγματική ενημέρωση της κοινωνίας στη θέση των ρουσφετιών; 

Διαβάζοντας τη λιστα παρατηρεί κάποιος πως μόνο 19 στελέχη σε θέσεις όπως γραμματείς, συνεργάτες, ειδικοί σύμβουλοι και προσωπικό ειδικών θέσεων κοστίζουν το μήνα σχεδόν 50.000 ευρώ μεικτά, χωρίς τα δώρα! 

Πιο συγκεκριμένα: Ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης, Αιμίλιος Λιάτσος, έχει τρεις ιδιαιτέρες γραμματείς συνολικού κόστους 6.000 ευρώ μεικτά χωρίς τα δώρα. Τις Π.Γ. και Β.Α. με πρόσληψη από τις 17/9 ενώ η Α.Λ. υπέγραψε πρόσληψη την 1/10. 

Ίδια -αν και λίγο πιο φθηνή- η κατάσταση και για τη στελέχωση του γραφείου του κ. Πέτρου Μάη, γενικού διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Τρεις οι ιδιαιτέρες γραμματείς και εδώ, με συνολικό κόστος μεικτών αποδοχών τις 4.950 ευρώ χωρίς τα δώρα. Οι Ι.Π. και Π.Μ. υπέγραψαν την πρόσληψή τους στις 17/9 με αποδοχές 1.944 και 1.350 ευρώ μεικτά αντίστοιχα, ενώ η Ε.Α. κατέφθασε στο ραδιομέγαρο στις 24/9 με μισθό 1.700 ευρώ μεικτά, πάντα χωρίς τα δώρα. Στις 9.500 χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το κόστος της... γραμματειακής υποστήριξης του νέου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, κ. Νίκου Σίμου. Μόνο ο διευθυντής του Γραφείου του (Μ.Κ.) κοστίζει 3.500 ευρώ μεικτά, ενώ με 2.000 ευρώ αμείβονται η κάθε μία από τις τρεις γραμματείς του κ. Σίμου.

Στις 15.500 ευρώ ανέρχεται το κόστος 5 ειδικών συμβούλων εκ των οποίων η μία χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας. Ο Χ.Στ., ειδικός λογιστικός σύμβουλος θα απολαμβάνει τα 4.000 ευρώ μεικτά, χωρίς τα δώρα, τουλάχιστον μέχρι τις 9 Αυγούστου. Ο Γ. Μπρ. ειδικός σύμβουλος Ψυχαγωγικού και Πολιτιστικού Προγράμματος τα 3.500 ευρώ μεικτά. Ο Μ.Ε. ειδικός σύμβουλος Πληροφορικής, αμείβεται από τις 17/9 με 3.000 ευρώ το μήνα όσα και ο Μ.Ρ., ειδικός σύμβουλος Επικοινωνίας. Επιπροσθέτως, στη 10η θέση της λίστας, συναντάμε τη Γ.Π. ως «ειδική σύμβουλο» και μισθό 2.000 ευρώ μεικτά, πάντα χωρίς τα δώρα.

«Μόλις» 14.000 ευρώ μεικτά το μήνα χωρίς τα δώρα κοστίζουν οι υπηρεσίες τεσσάρων προσλήψεων «Ειδικών Θεμάτων». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι 3 από τους 4 έχουν ακριβώς το ίδιο αντικείμενο εργασίας: «Υπεύθυνος Διοίκησης Έργου με αντικείμενο οργάνωση-προετοιμασία, συντονισμό, εποπτεία και παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών», ίδιο ύψος αποδοχών, 3.500 ευρώ μεικτά το μήνα χωρίς τα δώρα και ίδια ημερομηνία σύμβασης (21/8/2012-20/8/2013). Αυτό θα πει αξιοκρατία! Ο 4ος της... παρέας Μ.Κ. με αντικείμενο «Οργάνωση-προετοιμασία, συντονισμό, εποπτεία και παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών ΕΡΤ» προσελήφθη στις 17/9/2012 και θα αμείβεται επίσης με 3.500 ευρώ μεικτά το μήνα. 

 Στις 11.500 ευρώ το μήνα ανέρχεται το κόστος τριών προσλήψεων «Προσωπικού Ειδικών Θέσεων» με διάρκεια ενός έτος (21/8/2012-20/8/2013) για την «Οργάνωση, προετοιμασία και παραγωγής τηλεοπτικής κάλυψης σημαντικών γεγονότων πολιτικής αλλά και πολιτιστικής σημασίας». Πιο συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης Β.Βλ. προσλήφθηκε με αμοιβή τις 4.000 ευρώ μεικτά χωρίς τα δώρα όσα και ο Γ.Ντ., ενώ στις 3.500 ευρώ η Χ.Αρμ. με αντικείμενο εργασίας «Οργάνωση, προετοιμασία και παραγωγή τηλεοπτικής κάλυψης γεγονότων πολιτικής σημασίας, εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας». Το ίδιο... μηνιάτικο εξασφάλισαν και οι Ειδικοί Σύμβουλοι Στ.Ο. (σε θέματα ραδιοφωνίας), Α.Λ. (προγράμματος ενημερωτικών εκπομπών) και ο Μ.Σ. (Προσωπικό Ειδικών Θεμάτων με αντικείμενο το συντονισμό για την κάλυψη όλου του αθλητικού ραδιοφωνικού υλικού κ.ά.).

Η μάχη των βυσμάτων, των ημετέρων και των δικών τους παιδιών ήταν -και εξακολουθεί να είναι- ιδιαίτερα σκληρή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μερικά από τα ευτράπελα που παρουσιάζει η λίστα των προσλήψεων. Έτσι εντοπίζουμε τον αναπληρωτή διευθυντή Ειδήσεων Ε.Μπ. να κοστολογείται με περισσότερα χρήματα (4.000 ευρώ) από όσα ο διευθυντής Ειδήσεων (3.500 ευρώ)! Δηλαδή, όσα και ο Γ.Α. με πρόσληψη Ειδικών Θέσεων και καθήκοντα «Συντονιστή των ραδιοφωνικών προγραμμάτων NET FM και ΕΡΑ ΣΠΟΡ».

Τελικά  πρόκειται να λάβει και ποια μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και την αναβάθμιση και αξιοποίηση του άξιου δυναμικού της ΕΡΤ Α.Ε. και ποια μέτρα και ποια πολιτική θα αναληφθούν, έτσι ώστε η δημόσια ραδιοτηλεόραση να παίξει τον πραγματικό ρόλο της μέσα σε ένα περιβάλλον άκρως προνομιακό για τα διαπλεκόμενα ιδιωτικά ΜΜΕ.Ακολουθώντας το μοντέλο Σαμαρά, ωστόσο, εξαφανισμένος από το ελληνικό Κοινοβούλιο από την πρώτη μέρα της πρωθυπουργίας του μέχρι σήμερα, ο Σίμος Κεδίκογλου αρνείται να απαντήσει, προτάσσοντας ως δικαιολογία τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του στο εξωτερικό. Είναι ξεκάθαρο πως η άρνηση του κ. Κεδίκογλου συνιστά ομολογία αποφυγής της απάντησης και της αντιμετώπισης των όσων συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο, ποντάροντας στη κοινοβουλευτική διαδικασία που προβλέπει ότι κάθε κόμμα έχει τη δυνατότητα 6 επίκαιρων ερωτήσεων την εβδομάδα. Και τέλος επειδή θα μας πουν στο τέλος και ισοπεδωτές των πάντων βρε τιποτένιοι συκοφάντες και λαϊκιστές, ποιός στήριξε την κυβέρνηση για να σώσει την πατρίδα; Ποιος στήριξε την εκστρατεία κατασυκοφάντησης της χώρας και του διεφθαρμένου και «κοπρίτη» λαού της, την χρεοκοπία και το βούλιαγμα του «Τιτανικού» και πρωταγωνίστησε στη δημιουργία κλίματος φόβου και ενοχής ώστε να περάσει το μνημόνιο ως ο μοναδικός δρόμος για τη σωτηρία της πατρίδας; Ποιος απείλησε, καθύβρισε και λοιδόρησε απεργίες και κάθε κίνηση διαμαρτυρίας εναντίον του μνημονίου; Ποιος συγκάλυψε το μεγάλο κόλπο, ότι ή προσφυγή στον ΔΝΤ, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος ο Στρος Καν, ήταν «μιλημένη» ακόμα και από τις εκλογές του βρώμικου 2009, τότε που «λεφτά υπήρχαν»; Και αν δεν ήξεραν γιατί δεν έκαναν ρεπορτάζ για να μάθουν ως όφειλαν; Ποιος συνεχίζει να στηρίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τα νέα μνημόνια που καταδικάζουν τη χώρα τουλάχιστον για τα επόμενα 30 χρόνια μόνο και μόνο για να πληρώνονται οι «αγορές» και να δυστυχούν οι ανθρώποι;

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος