Loading...
 Start Page
Πολιτικό στριπτίζ της τρικομματικής κυβέρνησης: Το ΔΝΤ διατυμπανίζει πως το μνημόνιο δεν έσωσε την Ελλάδα, έσωσε… την ευρωζώνη!  ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ : «ΤΟ ΔΝΤ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ… ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΑΜΑΡΑ»

Την πρώτη συμμετοχή του στη δημόσια τηλεόραση (ΝΕΤ), μετά την παραίτηση του από την κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, είχε χθες ο Γ. Γ του ΧΡΙ.Κ.Ε. Νίκος Νικολόπουλος, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή ενημέρωσης “NET ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΝΤΑ”, των δημοσιογράφων Κ. Κουβαρά και Μ. Μιχελιδάκη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως ένα χρόνο μετά τις εκλογές και τόσους μήνες μετά την παραίτησή του από την θέση του υφυπουργού Εργασίας, θα προτιμούσε να είναι σε θέση να ζητήσει συγγνώμη γι’ αυτή την παραίτηση και να ομολογήσει δική του αστοχία, παρά να επιβεβαιώνεται πλήρως για την… αστοχία του Α. Σαμαρά να αλλάξει την προεκλογική του ατζέντα και τις δεσμεύσεις του προς τον λαό, υποτασσσόμενος στην μνημονιακή υποτέλεια, που ακόμα και το ΔΝΤ ευθαρσώς ομολογεί σήμερα ότι υπήρξε λανθασμένη.

«Το ΔΝΤ παραδέχεται δημόσια ότι υποτίμησε τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχαν στην ελληνική οικονομία οι συνταγές της λιτότητας και ρίχνει μία πολιτική βόμβα: Λέει πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ωφέλησε την Ελλάδα, αλλά… την ευρωζώνη» τόνισε μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος βουλευτής, προειδοποιώντας:

«Πλέον, το ποτήρι μπορεί να ξεχειλίσει από μια σταγόνα. Ο κόσμος υπέμεινε πολλά, όμως το ραντεβού με την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας συνεχώς μετατίθεται. Η ανεργία εκτινάσσεται, το κρυφτούλι με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά συνεχίζεται και η υπομονή εξαντλείται. Τίποτα δεν γίνεται, προς τη σωστή κατεύθυνση. Σήμερα, θα πρέπει η τρικομματική κυβέρνηση ή να ζητήσει άμεση επαναδιαπραγμάτευση και αλλαγή των επαχθών όρων, ειδάλλως ΣΗΜΕΡΑ πρέπει να παραιτηθεί».

Επίσης, ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, σημείωσε πως το ΔΝΤ προαναγγέλλει ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο, καθώς το αναπόφευκτο νέο κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει σε νέες θυσίες τον λαό.

«Ας θυμηθούμε τι έλεγε προεκλογικά ο Α. Σαμαράς», σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος:

««Το «όχι» το λέμε σήμερα στα μέτρα που μας προτείνετε, γιατί οδηγούν σε ύφεση χωρίς τέλος.» (Στη συζήτηση για το Μνημόνιο 1, 6 Μαΐου 2010)

«Το μνημόνιο δεν εξυγιαίνει τα δημόσια οικονομικά. Σκοτώνει την ελληνική οικονομία και διαλύει την ελληνική κοινωνία.» (Ομιλία στη Βουλή)

«Χρειάζεται άλλο μίγμα πολιτικής, με μέτρα που θα καταπολεμούν ταυτόχρονα το έλλειμμα και την ύφεση, θα μηδενίσουν το έλλειμμα σε δύο χρόνια και θα ρίξουν το χρέος στο 100% του ΑΕΠ ως το 2013, έναντι του 150% που προβλέπει με βάση την πολιτική του μνημονίου.» (Ζάππειο)

«Με το δικό μας σχέδιο θα απαλλαγούμε από τους περιορισμούς του μνημονίου, ώστε να ακολουθήσουμε πολιτική ανάπτυξης.» (Άρθρο στη Real news, 29 Αυγούστου 2010)

«Σήμερα, ο ίδιος πολιτικός έχει περάσει στην αντίπερα όχθη, αλλά νομίζει ότι τροποποιώντας κάποιες λέξεις θα διασωθεί» προσθέτει ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας πως το «όχι» έγινε «πιστή εφαρμογή» και η «επαναδιαπραγμάτευση» αποδείχτηκε απλά και μόνο μία καλή «προεκλογική καμπάνια». Ακόμα και το κάθετο «όχι» του προέδρου της ΝΔ στη συγκυβέρνηση πριν τις εκλογές, έγινε… οριζόντιο «ναι», προσφέροντας συγχωροχάρτι σε πολιτικούς και πολιτικές που καταδίκασαν τη χώρα σε απώλειες πολεμικής περιόδου εν καιρώ ειρήνης, κατέληξε ο Γ.Γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος