Loading...
 Start Page
ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΧΡΙ.Κ.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: « ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ

ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ.

ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΑΓΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ «ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ» ΤΟΥ ΔΟΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ.

Με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ.κ. Αμβρόσιο, συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Αιγίου προκειμένου και επισήμως να τον ενημερώσει για την ίδρυση και την αυτόνομη κάθοδο του “ΧΡΙ.Κ.Ε.” στις επικείμενες ευρωεκλογές, καθώς και για να πάρει την ευχή και την ευλογία του αφού είναι ο επιχώριος ποιμενάρχης της εκλογικής του περιφέρειας, όπου σχεδόν επί μία 25ετία εκλέγεται Βουλευτής Αχαΐας.

Ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ν. Νικολόπουλος παρουσιάζοντας τις θέσεις του νέου κόμματος στον κ.κ. Αμβρόσιο τόνισε ότι «θεμέλιος λίθος» του ΧΡΙ.Κ.Ε είναι η Ελληνορθόδοξη διδασκαλία και παράδοση, η οποία συνάδει απόλυτα με την δημοκρατική αντίληψη και την άσκηση πολιτικής υπέρ του κοινωνικού συνόλου, ιδιαιτέρως δε, υπέρ των αδυνάτων πολιτών και των ευπαθών ομάδων.

Δεσμεύθηκε όπως και μέχρι σήμερα, να συνεχίσει να είναι αρωγός στο Θεάρεστο και πολυσχιδές κοινωνικό έργο του κ. Αμβρόσιου, αλλά και στα αιτήματα της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την συνεργασία μέσω της νέας μόνιμης επιτροπής που έχει δημιουργηθεί στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, για την υποβοήθηση του έργου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Αντικείμενο επίσης της συζήτησης των δύο ανδρών, αποτέλεσαν και τα πρόσφατα γεγονότα με την κατάθεση του αποκαλούμενου «αντιρατσιστικού νόμου», στον οποίο αντιδρά η συντριπτική πλειονότητα των εκκλησιαστικών παραγόντων, με «σημαιοφόρο» τον Άγιο Καλαβρύτων, ο οποίος ορθά διέγνωσε τον κίνδυνο στέρησης της ελευθερίας στον λόγο και την άποψη.

Επιπλέον αντηλλάγησαν απόψεις και γύρω από την ενεργοποίηση του νόμου -από 1ης Ιουνίου- που θεσμοθετεί την υποχρεωτική δωρεά οργάνων που σχετικά πρόσφατα θέσπισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά την συζήτηση διαπιστώθηκαν α) η κοινή θέση και στάση στον αποκαλούμενο αντιρατσιστικό «νόμο Ρουπακιώτη» και β) οι ίδιες αγωνίες για την εικαζόμενη συναίνεση του δότη για την δωρεά οργάνων

ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος στον πυρήνα της κοινωνικής προσφοράς έχει εντάξει την δράση και την ενημέρωση όλων των πολιτών, αφού είναι φυσικό πως αν υπερνικηθεί η άγνοια των πολλών πάνω στο θέμα και ενθαρρυνθούν κατάλληλα οι υποψήφιοι δότες, οι μεταμοσχεύσεις μπορούν να λύσουν μία σειρά από περίπλοκα προβλήματα και να χαρίσουν σε άλλως καταδικασμένους ανθρώπους τη χαρά της ζωής.

Δεν έχει εξαντληθεί,επιμένουμε, ο προβληματισμός που συνδέεται με την ηθική και θρησκευτική πλευρά του ζητήματος καθώς και με το εμπόριο που παρατηρείται εσχάτως..

Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες:

ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

• Απαιτούμε να επιτρέπεται μόνον η εκούσια προσφορά οργάνων, αφού δεν μπορεί άνθρωπος να κατασκευάσει τέτοια όργανα, γι’ αυτό και αναγκάζεται να χρησιμοποιεί, τα υπό του Θεού δοσμένα.

• Κίνητρο αποδεκτό είναι μόνο εκείνον της αγάπης προς τον συνάνθρωπο που συχνά εγγίζει την αυτοθυσία.

• Πρέπει να εξασφαλίζεται η αποφυγή κάθε είδους εκμετάλλευσης.

• Η πράξη του δότη πρέπει να είναι καρπός ελεύθερης και ενσυνείδητης επιλογής.

• Δεν θα πρέπει να είναι, αποτέλεσμα οποιασδήποτε μορφής εξαναγκασμού ή άγνοιας, αλλά προϊόν απόφασης που στηρίζεται σε επίγνωση των συνεπειών της.

Εμείς ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος επιμένουμε αταλάντευτα πως:

• Όταν ο δωρητής είναι νεκρός, για την προσφορά οργάνου του πρέπει να υπάρχει, γραπτή συναίνεση πριν από το θάνατο, η οποία πρέπει να λαμβάνεται ψύχραιμα, υπεύθυνα και με πλήρη γνώση των συνεπειών της.

• Πρέπει να αποφεύγεται έστω και ο πιθανός κίνδυνος ευθανασίας, διότι δεν είναι θεμιτό να υπερασπίζεται η ζωή του ενός, με την εξασθένιση ή την αφαίρεση της ζωής του άλλου.

Τέλος, με πρόταση νόμου ζητάμε την παρέμβαση της πολιτείας, ώστε να αποκλεισθεί κάθε ενδεχόμενο κατάχρησης, καθώς και να πιστοποιείται με κάθε βεβαιότητα ο θάνατος, να αποφεύγεται δε κάθε επίσπευση του ή παραπλανητική βεβαίωση του, που συνιστά όχι μόνον ηθικό, αλλά και ποινικό έγκλημα.

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ….

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο συμβάλλει στην φίμωση της κοινωνίας και στην λογοκρισία και καταργεί το δικαίωμα της ελευθερίας διακίνησης ιδεών, της Χριστιανικής διδασκαλίας των εθνικών και της έκφρασης πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων.

Κανένας ολοκληρωτικός και αυταρχικός νόμος δεν έχει το δικαίωμα να κλείσει το στόμα των κληρικών και των πολιτών, που τρέφουν αγνό πατριωτισμό και υγιή εθνική συνείδηση και που επιδιώκουν την σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας.

Πρέπει να κατανοήσουν οι Κυβερνώντες ότι δεν μπορούν να μας αποχρωματίσουν εθνικά και να καταργήσουν θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα με νόμους κατ’ επιταγήν των Ευρωπαίων

ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΕΝΟ ΚΟΥΦΑΡΙ

Μετά τη συνάντηση ο κ. Ν. Νικολόπουλος δήλωσε:

«Επισκέφθηκα τον Άγιο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ζητώντας την ευλογία του για τη νέα προσπάθεια που ξεκινήσαμε οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, γνωρίζοντας πολύ καλά, όχι μόνο το πολύχρονο έργο του στην Μητρόπολη, αλλά και τους πολλούς αγώνες του για την Ελλάδα την τοπική κοινωνία και κυρίως για την Ορθοδοξία.

Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι η Ελλάδα χωρίς την Ορθοδοξία αποτελεί ένα κενό κουφάρι, αλλά και ότι η Ορθοδοξία χωρίς την Ελλάδα θα μοιάζει με κάποιον που δεν έχει πια πατρίδα και σπιτικό να τον περιμένει.

Η Χριστιανοδημοκρατική πρόταση προβάλλει την ανάγκη εξισορρόπησης ανάμεσα στην ελεύθερη οικονομία και στο κράτος πρόνοιας, ανάμεσα στην σύγχρονη «ανοικτή» κοινωνία και στην διατήρηση των παραδοσιακών Ελληνοχριστιανικών αξιών της οικογένειας, της καλλιέργειας του πνεύματος και του υγιούς πατριωτισμού,

Γιατί η παράδοση είναι η ρίζα. Το όραμα η προοπτική. Όσο πιο δυνατή είναι η ρίζα τόσο πιο βέβαιη είναι η προοπτική.

ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές για τον Ελληνισμό λοιπόν, κλήρος και λαός ενωμένοι, πρέπει να δώσουμε το νέο αγώνα για την ανάσταση της πατρίδας.

Τα εμπόδια είναι ψηλά, αλλά τίποτα δεν μας τρομάζει περισσότερο από την ανοησία ή την σκοπιμότητα ορισμένων, που για διάφορους λόγους προσπαθούν να διχάσουν τον λαό και να του θέσουν ψευτοδιλήμματα, με δήθεν προοδευτικά νομοθετήματα που στην ουσία τους όμως, χτυπούν την ελευθερία στην άποψη και ενισχύουν τις ακραίες και επικίνδυνες απόψεις.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

Ο Έλληνας, φιλόξενος και καλοπροαίρετος από την φύση του, δεν έχει ανάγκη από αντιρατσιστικά νομοσχέδια και κορώνες ψευτοπροοδευτισμού. Έχει ανάγκη από τάξη, ασφάλεια και τήρηση της νομιμότητας από ένα κράτος που δεν θα τον αφήνει να αισθάνεται μετανάστης στον τόπο του.

Αν σε αυτό τον τόπο υπήρχε συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική και ένα κράτος που θα εφάρμοζε τους υπάρχοντες νόμους προς κάθε κατεύθυνση, καμία συζήτηση δεν θα άνοιγε και κανένας χώρος για ρατσισμούς και ξενοφοβίες δεν θα υπήρχε…

ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ,

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΞΕΛΙΞΗ

Εκτός των άλλων σημαντικών και ενδιαφερόντων ζητημάτων με τον σεπτό και μαχητικό

Ποιμενάρχη μας, ανταλλάξαμε απόψεις και γύρω από την επερχόμενη εφαρμογή του νέου

νόμου για τη δωρεά οργάνων.

Ο νόμος που έφερε ο Γ. Παπανδρέου και ψηφίστηκε στη Βουλή ενεργοποιείται για πρώτη φορά από την 1η Ιουνίου η περίφημη εικαζόμενη συναίνεση του δότη, αλλά και των οικείων του, με την οποία θα προσφέρονται τα όργανα χωρίς την προηγούμενη ενσυνείδητη συναίνεση του δωρητή!!!

Εμείς καταθέτουμε πρόταση νόμου για την κατάργηση του.

ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΤΥΠΩΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ “ΧΡΙ.Κ.Ε.”.

Ο Σεβασμιότατος επανέλαβε τις δημόσια διατυπωθείσες ενστάσεις του και υπενθύμισε πως υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις από επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και από Ιερές Μητροπόλεις, όπως Πειραιώς και Γλυφάδας, όπου χαρακτήρισαν την δωρεά οργάνων ως «δολοφονία».

Η άρνηση όλων στηρίζεται στο εάν και πότε είναι νεκρός ο άνθρωπός, και εάν είναι σωματικός θάνατος ο εγκεφαλικός θάνατος.

Γιατί όταν κάποιος είναι εγκεφαλικά νεκρός, τότε γιατί όταν επιχειρείται αφαίρεση οργάνων, χρειάζεται αναισθησιολόγος στο χειρουργεί;

Στο ερώτημα αυτό ποτέ δεν έχει απαντήσει κανείς.

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες -είπε ο κ. Ν. Νικολόπουλος-ομολογούμε πως οι μεταμοσχεύσεις οργάνων αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ιστορία της ιατρικής και για τούτο σχεδόν όλα τα στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής είμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ δότες οργάνων, δίδοντας πρώτοι το καλό παράδειγμα.

Η μεγάλη πρόοδος όμως επιβάλλει την από πάσης πλευρά οριοθέτηση, ώστε να αποτραπούν καταχρήσεις και να παραμείνει μια ευεργετική για τον άνθρωπο εξέλιξη.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος