Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος : «Η ΕΠΟ λειτουργεί εκτός νόμου και Συντάγματος της Ελλάδας»

Με αφορμή κοινοβουλευτική παρέμβαση  του για την ΕΠΟ ο Γ.Γρ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε.) και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σημεία και τέρατα» κάθε μέρα σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αποκαλύπτονται εκβιασμοί προς όλους.

Πώς να εξηγηθεί διαφορετικά π.χ. πως όπως αποκάλυψε πρόσφατα η εκπομπή «η Δίκη στο Σκάι», η ΕΠΟ υποχρεώνει του Έλληνες διαιτητές να υπογράφουν ιδιωτικό συμφωνητικό όπου τους απαγορεύεται ρητά το συνταγματικό τους δικαίωμα να αποκαλύπτουν πράγματα που υποπίπτουν στην αντίληψη τους στις Αρχές του Κράτους;

Συγκεκριμένα στο σημείο 5 του σχετικού συμφωνητικού που υποχρεούνται επί ποινής αποκλεισμού να υπογράφουν οι διαιτητές αναφέρεται:

«Δεν επιτρέπεται, ούτε κατά τη διάρκεια ούτε μετά τη λήξη της περιόδου της κατάταξης σας, να αποκαλύψετε, να κάνετε δημόσια δήλωση, η με οποιοδήποτε τρόπο να κοινοποιήσετε σε τρίτο πρόσωπο οποιαδήποτε πληροφορία ή γνώμη που σχετίζεται με τις πρακτικές της ΕΠΟ, τη λειτουργία, τα οικονομικά ή τις συναλλαγές της με οποιοδήποτε πρόσωπο ή πρόσωπα, που υπέπεσαν στην αντίληψη σας εξαιτίας του διορισμού σας ή οποιασδήποτε άλλης σχέσης σας με την ΕΠΟ. Στα παραπάνω  συμπεριλαμβάνονται και οι αποφάσεις του Συμβούλιου και των Επιτροπών της ΕΠΟ. Το περιεχόμενο αυτής της επιστολής είναι εμπιστευτικό.»

Στο σημείο 7 του ιδίου εγγράφου αναφέρεται:

«H EΠΟ μέσω ειδοποίησης μπορεί να καταργήσει την κατάταξη σας για τους παρακάτω λόγους:

7.1 Διαπράττετε παραβίαση των όρων που περιέχονται στο παρόν η οποία δεν μπορεί να επανορθωθεί.»

Τα παραπάνω ξεκάθαρα αποδεικνύουν πως η ΕΠΟ δεν λειτουργεί εντός του Συντάγματος της χώρας και καταπατά τα ανθρώπινα πολιτικά δικαιώματα των Ελλήνων διαιτητών.

Δικαιώματα τους ως πολιτών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Περαιτέρω έγγραφα όπως αυτό περισσότερο προσομοιάζουν με αντίστοιχα Μαφιόζικης αντίληψης ή στην καλύτερη τακτικών συμμορίας.

Επειδή οι Έλληνες διαιτητές είναι μια κατηγορία που ανοικτά εκβιάζεται με «κατάργηση της κατάταξης τους…»

Επειδή η Ελληνική διαιτησία από πλήθος ρεπορτάζ, εκπομπών, επίσημων δηλώσεων εμπλεκομένων παραγόντων παρουσιάζεται ως πλήρως χειραγωγούμενη.

Επειδή οι αγώνες των πρωταθλημάτων συμπεριλαμβάνονται σε στοιχηματικούς διαγωνισμούς και συνεπώς η συμπεριφορά, αποφάσεις, λάθη διαιτητών διαμορφώνουν όχι μόνο το «αθλητικό αποτέλεσμα» αλλά πολύ περισσότερο το οικονομικό κέρδος ύψους δις ευρώ ετησίως.

Επειδή σχεδόν σε μηνιαία βάση αποκαλύπτονται διεθνή κυκλώματα χειραγώγησης αγώνων, έγκλημα που είναι οικονομικής φύσεως και όχι αθλητικής.

Επειδή δρουν και στην Ελλάδα τέτοια κυκλώματα αφού συχνότατα αγώνες της χώρας περιλαμβάνονται στις λίστες των στημένων από την UEFA.

Για όλα τα παραπάνω κατέθεσα κοινοβουλευτική παρέμβαση στην Βουλή των Ελλήνων προς τους αρμόδιους Υπουργούς»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος