Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση για τους Ελληνορθόδοξους αλλά και για τα 2 εκ.  Χριστιανούς της Συρίας

«Μετά την Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου γιατί δεν ξαναμίλησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και δεν ξαναζήτησε από εκείνους που υποστηρίζουν την πτώση του καθεστώτος Ασαντ, να δουν την τύχη των 2 εκ. Χριστιανών στην Συρία. Τον σοβαρό κίνδυνο αφανισμού των Ορθοδόξων Χριστιανών της Συρίας, καθώς βρίσκονται στη δίνη του εμφυλίου πολέμου αναδεικνύει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας. Αφορμή αποτελεί η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας κ. Παύλου Γιαζίγκι και του Συρορθόδοξου Επισκόπου Μαρωνιτών κ. Ιωάννου Ιμπραχίμ, από φανατικούς αντικαθεστωτικούς Μουσουλμάνους Σουνίτες αντάρτες.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του:

«Το επεισόδιο της απαγωγής δύο επιφανών εκπροσώπων της χριστιανικής μειονότητας ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς επιθέσεων που δέχονταν Χριστιανοί και τα Χριστιανικά μνημεία, είτε επειδή αρκετές Χριστιανικές Εκκλησιές, βρίσκονταν σε στρατηγικά σημεία που θέλουν να ελέγξουν οι αντιμαχόμενες πλευρές είτε επειδή στις τάξεις της αντιπολίτευσης όλο και ενισχύονται οι ομάδες των ακραίων τζιχαντιστών και σαλαφιστών, που μαζί με την με την οργάνωση Αλ Νόυσρα (που συνδέεται με την Αλ Κάιντα) επιδιώκουν να επιβάλουν τον ακραίο ισλαμικό νόμο εξαφανίζοντας κάθε Χριστιανικό ή αλλόθρησκο στοιχείο από τη χώρα.

Κύκλοι του Πατριαρχείου φοβούνται ότι και στη Συρία θα επαναληφθεί το προηγούμενο του Ιράκ. Εκεί, μετά την επικράτηση του καθεστώτος αυξήθηκαν οι επιθέσεις κατά των Χριστιανών, και σήμερα έχουν μείνει ελάχιστοι, με τάσεις να μη μείνει κανένας τους.»

Οι Ορθόδοξοι Έλληνες πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν τον εμφύλιο στη Συρία και τις επιπτώσεις που θα έχει στο ορθόδοξο ποίμνιο η πιθανολογούμενη επικράτηση των ισλαμιστών. Ήδη από την αρχή του εμφυλίου οι Χριστιανοί υποφέρουν όλο και περισσότερο και εναγωνίως αναζητούν τρόπους να μεταναστεύσουν.

Επειδή το τελευταίο καιρό πορεύεται τον δικό της Γολγοθά η Εσταυρωμένη Ορθοδοξία στην Συρία.

Επειδή η απαγωγή απασχολεί πλέον, πέρα από τα υπουργεία Εξωτερικών των άμεσα εμπλεκομένων (Ελλάδας, Συρίας και Τουρκίας) και τα υπουργεία Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας και άλλων ξένων κρατών.

Επειδή όλοι οι Ορθόδοξοι ηγέτες πολιτικοί, όπως ο Πούτιν κ.α. καθώς και οι Θρησκευτικοί όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόεως κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Βλαδίμηρος κ.α., όμως ακόμα και ο Πάπας Φραγκίσκος Μπεργκόλιο καταδίκασαν την απαγωγή και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση των Χριστιανών Ιεραρχών.

Επειδή από διπλωματικής πλευράς η εμπλοκή χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνη, με λίαν αβέβαιη έκβαση.

Επειδή η Ελληνική ανησυχία εντείνεται καθώς οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με κάποια άλλη Αρχή, διεθνή ή συριακή, και ως εκ τούτου παραμένει άγνωστο ακόμα το εάν έχουν απαχθεί από συντεταγμένους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.

Επειδή η Ελληνική παρουσία έχαιρε πάντα ιδιαίτερης εκτιμήσεως τόσο στο Κάϊρο όσο και στην Αλεξάνδρεια, και ο ευρισκόμενος εκεί Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Χορευτάκης.

Επειδή δεν γίνονται σεβαστά από αντάρτες και δυνάμεις του καθεστώτος ούτε τα μνημεία της διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς. Είτε αυτά είναι των αρχαίων χρόνων είτε αυτά είναι τα Χριστιανικά είτε τα Μουσουλμανικά!

Επικρατεί μία απίστευτη εκδικητικότητα προς πρόσωπα ή αντικείμενα!

Επειδή με δραματικό τρόπο η απαγωγή των δύο χριστιανών ιεραρχών στο Χαλέπι φέρνει στην επικαιρότητα τις τραγικές συνέπειες που έχει για την χριστιανική μειονότητα ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας και αναδεικνύει την ανάγκη της Δύσης να επιβάλει την υποχρέωση σεβασμού και προστασίας των Χριστιανών, πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση για ενεργότερη εμπλοκή στη συριακή κρίση, στο πλευρό της Αντιπολίτευσης.

Επειδή με την αγωνία και την τύχη του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Ιωάννη Ιμπραήμ, που απήχθησαν από αγνώστους μερικά χιλιόμετρα έξω από το Χαλέπι να κορυφώνεται, οι Χριστιανοί της Συρίας όλων των δογμάτων βρίσκονται υπό θανάσιμη απειλή, καθώς εμπλέκονται στο γεωστρατηγικό παιχνίδι που είναι σε εξέλιξη στη χώρα.

Επειδή δεν είναι τυχαίο το σύνθημα των Ισλαμιστών που έχουν συρρεύσει στη Συρία ότι «οι Αλεβίτες θα πάνε στον τάφο και οι Χριστιανοί θα πάνε στη Βυρηττό» καθώς αποκαλύπτει το σχέδιο εξαναγκασμού των Χριστιανών σε μαζική έξοδο από την περιοχή.

Τον παρελθόντα Δεκέμβριο στη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στο μέλλον των Ελληνορθοδόξων και γενικότερα των χριστιανών της Συρίας, ενώ είχε ζητήσει από εκείνους που υποστηρίζουν την πτώση του καθεστώτος Άσαντ να δουν τη διάσταση της τύχης των περίπου δύο εκατομμυρίων Χριστιανών στη Συρία.

Κατόπιν τούτων ο Βουλευτής Αχαΐας θέτει σειρά ερωτημάτων για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης:

1. Μετά την Σύνοδο Κορυφής και έως σήμερα ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαρά και ειδικότερα για τα τελευταία γεγονότα, όπως έκαναν άλλωστε πολλοί ξένοι ομόλογοι του;

2. Τι έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος;

3. Τι έκανε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία λειτουργεί υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα, ως συντονιστικό όργανο μεταξύ των υπηρεσιών του ΥΠ.ΕΞ. και των άλλων υπουργείων για την αντιμετώπιση έκτακτης κατάστασης ανθρωπιστικής και προξενικής φύσης;

4. Ποια υποστήριξη πρόσφερε στις υπηρεσίες του υπουργείου που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των καταστάσεων αυτών;

5. Τι έκανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Τσιάρας στη Βυρηττό που μετέβη για το θέμα του εντοπισμού και της απελευθέρωσης των απαχθέντων Μητροπολιτών του Χαλεπίου;

6. Ποιες επαφές είχε;

7. Ποιες προσπάθειες κατέβαλε συνολικά η κυβέρνηση;

8. Στα ανακοινωθέντα του Υπουργείου Εξωτερικών γράφεται ότι συνομίλησε ο Υπουργός κ. Δ. Αβραμόπουλος με ομολόγους του της Ε.Ε. του ΝΑΤΟ και των κρατών της περιοχής. Με ποιους ακριβώς και πότε συνομίλησε; Ποιοι εξ’ αυτών έκαναν δημόσιες εκκλήσεις και παρεμβάσεις καθώς και ποιες άλλες διπλωματικές πρωτοβουλίες ανέλαβαν μόνοι ή από κοινού με την Ελλάδα;

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος