Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

Μισθός (;) για ημιαπασχόληση 350 ευρώ

Συνάντηση με διαφωνούντες «γαλάζιους» συνδικαλιστές

Τη νέα επιχείρηση  αποσάρθρωσης  των υφισταμένων  εργασιακών δικαιωμάτων, από τη δικομματική κυβέρνηση, κατόπιν οδηγιών της Τρόϊκας, κατήγγειλε  ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος  Νίκος Νικολόπουλος.

Ενώπιον συνδικαλιστικών στελεχών, που κινούνται στον χώρο της πατριωτικής κοινωνικής Κεντροδεξιάς και οι οποίοι έχουν διαχωρίσει την θέση τους από τις φιλομνημονιακές δυνάμεις, ο Ν. Νικολόπουλος απαντώντας σε  ερωτήσεις τους μεταξύ άλλων είπε: «Υπάρχουν νέες εντολές για αλλαγές στα εργασιακά, που σχετίζονται με την ‘’απασχολησιμότητα’’, δηλαδή την ημιαπασχόληση με χαμηλούς μισθούς και ελάχιστη ασφάλιση, με φόντο την ‘’κινητικότητα’’ στην αγορά εργασίας καθώς και την ‘’μερική’’ απελευθέρωση απολύσεων».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Ε. τους παρέπεμψε, σε όσα με σοκαριστική ειλικρίνεια προσδιόρισε σε συνέδριο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ και μέλος της Τρόικα κ. Μπομπ Τράα, ο οποίος ζήτησε «την κατάργηση του πλαφόν του 5% των απολύσεων, περαιτέρω μείωση των αποζημιώσεων, ενεργοποίηση του εργοδοτικού lock out, ώστε οι εργοδότες να έχουν το δικαίωμα αντικατάστασης των απεργών και απόλυσης τους χωρίς την καταβολής αποζημίωσης!!!

Ακόμη ο εκπρόσωπος της Τρόικα απαίτησε την εφαρμογή σε δίμηνη βάση του ελαστικού 10ώρου αντί της πληρωμής υπερωριών, μείωση κατά 40% των μισθών για ημιαπασχόληση για διάστημα έως δύο έτη νέων ηλικίας έως 25 ετών (350 ευρώ)».

Στην εισήγηση του προς τους συνδικαλιστές ο Ν. Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Επειδή από τη μία έχουμε την κυβέρνηση να τα δίνει όλα, προκειμένου να πετύχει μια ολιγόμηνη παράταση στα βασικά μέτρα που πρέπει να πάρει.

Επειδή από την άλλη έχουμε μία εντελώς αποθρασυμένη ‘’δράκα’’ μικρομεσαίων τεχνοκρατών, χωρίς καμία τυπική δημοκρατική νομιμοποίηση, οι οποίοι εκ μέρους των ‘’αφεντικών’’ τους απαιτούν κυνικά να μετατραπεί ολόκληρη η χώρα σε ειδική οικονομική ζώνη ‘’εργασιακού μεσαίωνα’’.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε στην δημιουργία της ΝΕΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, που έχει υποχρέωση να αντισταθεί σθεναρά, ώστε να μην καταρρακωθεί περαιτέρω κάθε έννοια ευρωπαϊκού εργασιακού κεκτημένου σε μία χώρα που ανήκει στην Ευρωζώνη.

Για να ανακτήσουμε τον χαμένο χρόνο. Μπορούμε είναι απλά ζήτημα κοινής λογικής».

Ο Ν. Νικολόπουλος κατέληξε : «Να συστρατευθούμε σε ένα ρεαλιστικό όραμα εξόδου. Δύσκολος ο δρόμος, όμως θα τα βγάλουμε πέρα έστω και αγκομαχώντας κάτω από το βάρος των φρικαλέων νέων περικοπών.

Μετά την δημόσια ομολογία του ‘’στραπάτσου’’ μην τους επιτρέπουμε να συνεχίζουν απτόητοι και αλαζονικοί, την επιβολή και νέων επαχθών ή ορθότερα ειδεχθών μέτρων, πατώντας στην στωική αταραξία της σοκαρισμένης ελληνικής κοινωνίας.

Η απεμπλοκή από τους δυνάστες-δανειστές είναι υψηλή προτεραιότητα.

Δεν περισσεύει κανείς μην καθυστερούμε επικίνδυνα. Πρέπει να αποτρέψουμε την ολική καταστροφή…»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος