Loading...
 Start Page
Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ερώτηση προς Α. ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας για το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος  Νίκος Νικολόπουλος, με την οποία ζητά από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να ενεργήσει για την απ’ αρχής πλήρη και ουσιαστική αναμόρφωση αυτών των προγραμμάτων, ώστε το μάθημα να διατηρήσει τον ορθόδοξο χαρακτήρα του και να μην παρεκκλίνει σε ατραπούς συγκρητιστικές  και θρησκειολογικές.

Όπως τονίζεται στην νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΧΡΙ.Κ.Ε, σκοπός της είναι η πληρέστερη ενημέρωση και σε βάθος συζήτηση στην εθνική αντιπροσωπεία για το περιεχόμενο των θεματικών ενοτήτων τον πιλοτικά εφαρμοζόμενων σε σχολεία της χώρας μας νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών Δημοτικού και Γυμνασίου, καθώς και η αποτίμηση μα και η κρίση των πληρεξούσιων του λαού μα προπαντός και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αν αρμόζει να διδάσκονται σε ορθόδοξους μαθητές.

Το κεφαλαιώδες αυτό θέμα ο κ. Νικολόπουλος έφερε και στη Βουλή και μάλιστα με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπου και εζητήθη να υλοποιήσει η κυβέρνηση όσα προεκλογικά υποσχέθηκε ο κ. Αντώνης Σαμαράς και ως Νέα Δημοκρατία στο σύνολό της.

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπερθεμάτιζε και κατήγγελλε όσους οδηγούν στην εξίσωση των ιερών και των οσίων της εξ αποκαλύψεως Χριστιανικής μας πίστης με όποια άλλη θρησκευτική διδασκαλία ανθρώπων και τελικά γίνονται «Οδηγός προς την Πανθρησκεία».

Παρά ταύτα, η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και των συνεργατών του Πρωθυπουργού για την μετατροπή του μαθήματος σε απλή θρησκειολογία και ιστορία πολιτισμού συνεχίζεται και κατά το νέο σχολικό έτος!

Για τούτο, επικαλούμενος τις ενστάσεις και τους παιδαγωγικούς προβληματισμούς της Πανελληνίου Ένωσης Θεολόγων, ο κ. Ν. Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι:

«Ο Ιησούς Χριστός, η Εκκλησία και η σωτηρία του ανθρώπου δεν αποτελούν τους «θεμελιώδεις άξονες» των νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Υποβαθμίζονται οι ορθόδοξες Χριστιανικές αξίες που προσφέρουν νόημα και ελπίδα ζωής και τις οποίες τόσο έχουμε ανάγκη πάντοτε και ιδιαίτερα σήμερα στην πολύπλευρη κρίση που περνά η πατρίδα μας.

Ενώ υιοθετείται μια συγκριτιστική ή θρησκειολογική προσέγγιση.

Και εν κατακλείδι η κατάρτιση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών πραγματοποιήθηκε χωρίς να ζητηθεί η γνώμη της Εκκλησίας, των Θεολογικών Σχολών και των Ενώσεων που εκπροσωπούν το σύνολο των θεολόγων καθώς και γονέων και κηδεμόνων των μαθητών».

Κατόπιν των ανωτέρω ο κ.  Νικολόπουλος ζητά από τον Πρωθυπουργό να αναθεωρήσει τη στάση του τονίζοντας αυστηρά: «τιμώντας τον αξιακό κώδικα από τον οποίο ο κ. Σαμαράς εμπνέεται ακόμη ως απόγονος των Μπενάκηδων κα της Πηνελόπης Δέλτα».   

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος