Loading...
 Start Page
ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ  Στη Δικαιοσύνη και στην Ε.Ε. όλος ο «φάκελος» του ΟΠΑΠ,  μαζί με τα ελληνικά και ξένα δημοσιεύματα

Στη συνεδρίαση της ομάδας νομικής και κοινοβουλευτικής τεκμηρίωσης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η οποία μεταξύ άλλων ασχολήθηκε και με το ζήτημα της επαπειλούμενης κατάρρευσης της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, συμμετείχε ο Γ.Γ. του κόμματος, κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε:

«Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος έχει τοποθετηθεί επί της αρχής ξεκάθαρα στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων: Είναι υπέρ ενός μικρότερου και επιτελικού κράτους. Αλλά ενός κράτους που δεν ξεπουλάει σε τιμή ευκαιρίας τα ασημικά του και που κάνει όλες τις συμφωνίες πάνω από το τραπέζι, κινούμενο πάντα προς όφελος του λαού και διατηρώντας όλες εκείνες τις δομές που διασφαλίζουν τον έλεγχο της ελεύθερης αγοράς και τις δομές της κοινωνικής προστασίας και ισονομίας.

Εκεί που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν αποκρατικοποιήσεις «βάζουμε πλάτη», αλλά βάζουμε και φραγμούς στα θηριώδη συμφέροντα που ακόμα και αυτή την ώρα θέλουν να διαμοιράσουν τα ιμάτια του κράτους. Στην περίπτωση της ΟΠΑΠ ΑΕ έχουμε εκφράσει τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις μας, που κυρίως στηρίχθηκαν στην φιλοσοφία του κοινωνικού φιλελευθερισμού και στην παράδοσης της πολιτικής σχολής του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος έγκαιρα κατανόησε ότι το κράτος δεν μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία, αλλά αν το κράτος δεν τρέξει να βάλει φως, νερό και ρεύμα σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της χώρας, καμία ιδιωτική εταιρεία δεν θα το κάνει!

Δεν θέλουμε ένα κράτος – τζογαδόρο λοιπόν, αλλά και δεν λησμονούμε ότι χάρη στον ΟΠΑΠ απέκτησαν στάδια, γυμναστήρια και πολλές άλλες υποδομές, οι περισσότερες περιοχές της πατρίδας μας. Το τίμημα και οι όροι της ιδιωτικοποίησης λοιπόν πρέπει να είναι ιδιαίτεροι, τέτοιοι που να συνεχίζουν να αποφέρουν οφέλη για τη χώρα σε βάθος χρόνου. Εντούτοις, η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου όρισε μόνο υπεύθυνο για τους όρους και το τίμημα της πώλησης, το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο παίζει έναν, αν μη τι άλλο, αμφιλεγόμενο  ρόλο στο γιγαντιαίο εγχείρημα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Όμως, τα μέσα ενημέρωσης βοούν. Πρωτοσέλιδα εφημερίδων αποκαλύπτουν όλα όσα ο Πρωθυπουργός - παρά τις αγωνιώδεις κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις – θα ήθελε να μην λέγονται. Και μεταξύ των πρωταγωνιστών, τα πρόσωπα που κατήγγειλε κάποτε ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης ότι τον έριξαν και αυτά για τα οποία, ο Κώστας Καραμανλής είχε χαρακτηρίσει τον Κωνσταντίνο Σημίτη ως «αρχιερέα της διαπλοκής». Τα χρόνια περνούν, οι καταστάσεις αλλάζουν, αλλά τα ίδια πρόσωπα είναι πάντα στο προσκήνιο διεκδικώντας τα όποια φιλέτα έχουν απομείνει στη χώρα, λοιπόν…

Γι’ αυτό και σήμερα, συγκάλεσα την ομάδα νομικής τεκμηρίωσης, στην οποία μετείχαν και άνθρωποι της πολιτικής και του αθλητισμού, αλλά και στελέχη της αγοράς, εθελοντές όλοι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Και αφού συζητήσαμε για την υπόθεση και όλες τις πτυχές της, λάβαμε τις εξής αποφάσεις:

α) Να συνταχτεί και να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά προς την προϊσταμένη Πρωτοδικών Αθηνών κ. Κωνσταντίνα Φούκα.

β) Η μηνυτήρια αναφορά να κοινοποιηθεί σε κάθε αρμόδια αρχή της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με όλα τα ελληνικά και διεθνή δημοσιεύματα, όπως αυτό των Financial Times το οποίο αναφέρει ότι η Emma Delta απειλεί να αποσύρει την προσφορά της για τον ΟΠΑΠ και κάνει λόγο για ένα mail του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΠΑΠ, Κώστα Λουρόπουλου, στο οποίο αποκαλύπτει ότι δέχεται απειλές από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος κατά το δημοσίευμα, θέλει να ακυρώσει την τριετή σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Intralot, ύψους 110 εκατ. Ευρώ, αλλά και την 12ετή παραχώρηση της κλήρωσης του λαχείου στο κράτος».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος