Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ώρα της δράσης έφτασε… Η νεολαία ξέρει και μπορεί να ανοίξει το δρόμο αρκεί να το θελήσει…

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ‘’ΒΟΜΒΑ’’ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΜΠΗΚΑΝ

Η πράξη νομοθετικού έργου που φαίνεται να αφορά την ΕΡΤ, έχει να κάνει και με όλες τις ΔΕΚΟ.

Δίνει το δικαίωμα με Υπουργική απόφαση να κλείνει κάθε ΔΕΚΟ.

Άνοιξε η Τρόικα «κερκόπορτα» για μισθό κάτω των 586 ευρώ με έκδοση Υπουργική απόφασης «ακυρώνοντας» την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου από εδώ και στο εξής

Σε εγρήγορση και δράση κάλεσε τα στελέχη της ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ο Γεν. Γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Ε. κ. Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε σε γνωστό ‘’νεολαιίστικο στέκι’’ η Συντονιστική Επιτροπή ΧΡΙ.ΝΕ. Αθήνας.

Κατά το χαιρετισμό του ο επικεφαλής της ΧΡΙ.Ν.Ε κ. Γ. Δρακούλης τόνισε ότι : «Η συμμετοχή μας στην Οργάνωση είναι ουσιαστική και θα προσπαθήσουμε ο αγώνας μας να είναι αποτελεσματικός. Ο λόγος που αρθρώνουμε είναι αληθινός και μεστός. Δεν θέλουμε να είμαστε οι ‘’μακιγιέρ’’ του πολιτικού συστήματος και του προσωπικού που το υπηρετεί. Δεν μπήκαμε στον αγώνα για να ρετουσάρουμε την πραγματικότητα, όπως κάνουν οι νεολαίες της τρικομματική μνημονιακής συγκυβέρνησης».

Παίρνοντας την ‘’σκυτάλη’’ ο Γ.Γ του ΧΡΙ.Κ.Ε. Ν. Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε:

Με ελπίδα και αισιοδοξία κανείς ποτέ δεν ‘’γέμισε το στομάχι’’ του.

Ασφαλώς και χρειαζόμαστε και όνειρο. Ασφαλώς μας δυναμώνει η προσδοκία για το καλύτερο μέλλον που θέλουμε να οικοδομήσουμε, με αγώνα και σκληρή δουλειά. Ασφαλώς η πολιτική είναι ΚΑΙ… διαχείριση προσδοκιών…. Ασφαλώς και δεν θα συμφωνήσουμε καθόλου με τους μνημονιακούς του κυβερνητικού block, οι οποίοι θεωρούν ανθέλληνες όσους δεν πετάμε σε ‘’ροζ συννεφάκια’’…

Ξέρουμε ότι η ‘’μιντιακή διαπλοκή φτιάχνει’’ και προσπαθεί καθημερινά να συντηρεί ‘’μαγικές εικόνες’’ που δεν έχουν καμιά σχέση με την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε.

Στην Ελλάδα του Μνημονιακού ζόφου, διαπιστώνουμε πως καταρρίπτεται, μήνα με τον μήνα, κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην ανεργία και κυρίως των νέων.

Η ανέχεια διαλύει κάθε σταθερή αναφορά που είχαμε. Οι άνεργοι -κυρίως οι νέοι- σχηματίζουν ατελείωτες ουρές στα γραφεία εύρεσης εργασίας.

Για την Ελλάδα οι αριθμοί είναι αμείλικτοι τον Μάρτιο του 2013. Η ανεργία έφτασε συνολικά το 26,8% έναντι 22,2%, τον Μάρτιο του 2012. Οι άνεργοι έφτασαν τον φετινό Μάρτιο σε 1.309.071 άτομα. Αυξήθηκαν κατά 215.735 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο πέρυσι. Αύξηση 19,7%!!!!

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το σύνολο των απασχολούμενων τον Μάρτιο ανήλθε σε 3.580.680 ενώ οι άνεργοι έφτασαν τα 4.688.549 άτομα.

Η κατάσταση εδώ και καιρό δείχνει να είναι μη αναστρέψιμη. Η πραγματική ανεργία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ, είναι πολύ μεγαλύτερη, αν συνυπολογίσει κανείς τους μακροχρόνια άνεργους, όσους εργάζονται και δεν λαμβάνουν τα δεδουλευμένα, όσους βρίσκονται σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, όσους αδυνατούν να καλύψουν με τα ελάχιστα μεροκάματα τις βασικές ανάγκες τους.

Το κοινωνικό και εργασιακό κραχ που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία περιγράφεται από τη Eurostat, σε πείσμα των κυβερνητικών και άλλων… πρόθυμων.

Ειδικότερα, για τους νέους τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ε.Ε. καταγράφονται στη Δυτική Μακεδονία σε ποσοστό 72,5,%.

ΛΙΣΤΑ «ΘΑΝΑΤΟΥ» ΑΝΕΡΓΩΝ

Οι δείκτες και τα ποσοστά καταδεικνύουν αφενός το «εκρηκτικό» πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας και αφετέρου το κοινωνικό «κραχ» που έχει υποστεί η κοινωνία με τους εκατομμύρια ανέργους.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία των μακροχρόνια ανέργων που συγκροτεί τη «λίστα θανάτου» των ανέργων. Δεν υπάρχει κανένας θεσμός και καμιά λειτουργία του κράτους που να είναι σε θέση να εξειδικεύσει και εν τέλει να επαναφέρει στην αγορά εργασίας τον (μακροχρόνια) άνεργο ή τουλάχιστον να μην επιτρέψει να μετατραπούν οι νεότεροι σε μακροχρόνια ανέργους από.. πολύ μικρή ηλικία. Το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί η ανεργία, μεταμορφώνεται κυριολεκτικά σε αγώνα επιβίωσης.

Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις είναι τραγικές για τα άτομα χωρίς εργασία, αφού στον ορίζοντα δεν υπάρχει καμιά προοπτική.

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ (ΧΡΙ.Ν.Ε) ήρθε με τις προτάσεις του να βελτιώσει πραγματικά τη ζωή των νέων.

Επίσης εμείς που συγκροτήσαμε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, δεν ήρθαμε για να σκορπίσουμε αξιοσέβαστες αφέλειες, για να μοιράσουμε ψεύτικες υποχρεώσεις και αισιοδοξία ή απλά… «αέρα κοπανιστό».

Μαζί ετοιμάζουμε ένα καλό σχέδιο, με σκληρή δουλειά, και με σοβαρή πίστη και με στόχους. Υπάρχει ελπίδα. Εμείς μπορούμε να χαράξουμε το δρόμο του μέλλοντος μας, για περισσότερη δημιουργία και εθνική ανάταξη.

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι ο κ. Ν. Νικολόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις των νέων της ΧΡΙ.ΝΕ. αποκάλυψε και τα εξής: «Η πράξη νομοθετικού έργου που φαίνεται να αφορά την ΕΡΤ, έχει να κάνει και με όλες τις ΔΕΚΟ. Δίνει το δικαίωμα με Υπουργική απόφαση να κλείνει κάθε ΔΕΚΟ. Άνοιξε η Τρόικα «κερκόπορτα» για μισθό κάτω των 586 ευρώ με έκδοση Υπουργική απόφασης «ακυρώνοντας» την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου από εδώ και στο εξής».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος