Loading...
 Start Page
ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΧΤΥΠΑ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΦΕΡΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ, ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΕΙΛΩΤΕΣ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Με ελαφρά τη καρδία η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Το υπουργείο Ανάπτυξης αποφασίζει και διατάσσει ότι ο αυτοαπασχολούμενος έμπορος και το μικρό συνοικιακό κατάστημα θα πρέπει να γονατίσουν και να υποκύψουν στον ανταγωνισμό των μεγάλων εμπορικών πάρκων. Είναι η θέση του Ε.Ε.Α., και το σχόλιο του ΧΡΙ.Κ.Ε.: «Τι ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει άραγε, όταν η συρρικνωμένη καταναλωτική δύναμη εξαπλωθεί κατά μία μέρα επιπλέον, ενώ χιλιάδες έμποροι και εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι θα αναγκαστούν να… ισοπεδώσουν όλες τις μέρες της εβδομάδας, χωρίς να μπορούν να χαρούν μία μέρα με τις οικογένειές τους και κάποιες μικρές καθημερινές απολαύσεις της ζωής.

Αυτό δεν λέγεται ανάπτυξη, λέγεται… γαλέρα!».

Επίσημη επίσκεψη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος, κατά την οποία ενημερώθηκε από τα μέλη του προεδρείου για τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και της επιμελητηριακής κοινότητας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, που τις τελευταίες μέρες έχει γίνει δέκτης της μεγάλης αναστάτωσης και οργής εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, της εκκλησίας, αλλά και μεμονωμένων πολιτών, είπε μεταξύ άλλων στο επιμελητήριο Αθηνών πως το μέτρο της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας αποτελούσε εδώ και πολλούς μήνες, μία από τις στοχεύσεις της τρόικας στην προσπάθεια των ξένων δανειστών για πλήρη διάλυση της ελληνικής μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης και παράλληλα, ενώ είναι ένα ακόμα μεγάλο χτύπημα στην ίδια την κουλτούρα και την παράδοση των Ελλήνων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το θρησκευτικό συναίσθημα και τις διδαχές της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.

«Ευθύς εξαρχής, από την εποχή που το συγκεκριμένο μέτρο εισήχθη στον δημόσιο διάλογο ως ενδεχόμενο, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες είχαμε τονίσει πως δεν ωφελεί το ελληνικό εμπόριο, πλήττει τα ελληνικά μικρομεσαία καταστήματα και στρέφεται ευθέως κατά της ίδιας της ελληνορθόδοξης παράδοσης.

Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως είναι ένα ακόμα μέτρο που ουδεμία σχέση έχει με την μείωση του δημοσίου χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Τον επικεφαλής των Ελλήνων ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, Ανεξάρτητο Βουλευτή και π. Υφυπουργό κ. Νίκο Νικολόπουλο, καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α. κ. Ιωάν. Ρεκλείτης ενώ την ενημέρωση ανέλαβαν οι κ.κ. Νικ. Λεβετσοβίτης Α’ Αντιπρόεδρος. Γεωργ. Ζηκόπουλος Β’ Αντιπρόεδρος και Γεωργ. Φλωράς επόπτης των Επιτροπών του ΔΣ του ΕΕΑ, οι οποίοι αναφέρθησαν στην αναγκαιότητα της απόσυρσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που καταργεί την υποχρεωτικότητα της συνδρομής των μελών από 01-01-2015, στην κλοπή που έγινε στις αποταμιεύσεις αποθεματικά των επιμελητηρίων με το PSI στην φορολογική καταλήστευση των επιχειρήσεων, στη ρευστότητα, στις ρυθμίσεις οφειλών και φυσικά στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές που εισήχθη από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη από σήμερα στη Βουλή για ψήφιση.

Οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου με μία φωνή τόνισαν: «Ξεχνά η κυβέρνηση πως τα χιλιάδες λουκέτα στην αγορά πέρυσι και φέτος δεν οφείλονται στη μη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά στην δραματική μείωση του τζίρου τους τις καθημερινές. Εντύπωση προκαλεί η εμμονή του υπουργείου σε ρυθμίσεις που αγνοούν προκλητικά τις προτάσεις των φορέων που εκπροσωπούν εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους εμπόρους, βιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Το μέτρο δεν ικανοποιεί καμία πραγματική ανάγκη της αγοράς και του καταναλωτικού κοινού».

Απαντώντας ο Γενικός Γραμματέας των Ελλήνων ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ κ. Νίκος Νικολόπουλος είπε: «Ο μνημονιακός δρόμος δεν περιλαμβάνει κανένα φιλολαϊκό μέτρο και δεν έχει τίποτα το ελληνικό, τίποτα το δημοκρατικό, τίποτα το χριστιανικό. Φυσικά, ως αποτέλεσμα, δεν έχει και τίποτα το σωτήριο για την πατρίδα και τους πολίτες της, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ακόμα και στο οικονομικό που υποτίθεται πως στοχεύει. Απεναντίας έχει μόνο αποσάθρωση και διάλυση των πάντων, ακόμα και των θρησκευτικών και εθιμικών παραδόσεων του λαού μας».

Τέλος δεσμεύθηκε πως το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα θα δώσει μάχες μέσα και έξω από την Βουλή για την επιβίωση του Επιμελητηριακού θεσμού.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος