Loading...
 Start Page
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ  Στον Εισαγγελέα, οι διαδρομές του πολιτικού χρήματος  και τα «μαύρα» κομματικά ταμεία

Τον έλεγχο των διαδρομών του πολιτικού χρήματος και ειδικότερα, την διερεύνηση των ευθυνών που προκύπτουν για τους υπεύθυνους των πολιτικών κομμάτων, αλλά και των διοικήσεων των τραπεζών για τα «ανεξερεύνητα» δάνεια που χορηγούνται προς τα πολιτικά κόμματα, ζητάει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατά παντός υπευθύνου για την τέλεση του αδικήματος της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου κατά το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα, σημειώνοντας πως στόχος της μηνυτήριας αναφοράς είναι η αναζήτηση των ευθυνών, όσων εν γνώσει τους ζημιώνουν την περιουσία του δημοσίου, γιατί μεθόδευσαν ή καρπώθηκαν παράνομα την χορήγηση δανείων προς τα υπάρχοντα εν Ελλάδι πολιτικά κόμματα, έχοντας ως αποκλειστικό κίνητρο ίδιον όφελος.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, με αφορμή την έρευνα που ξεκίνησε για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια για τον υπερδανεισμό των δύο πρώην «μεγάλων» κομμάτων, υπογραμμίζει ότι πρόσωπα στις διοικήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων χορήγησαν δάνεια χωρίς τις απαιτούμενες εγγυήσεις ή και με απολύτως παράτυπες αποφάσεις, ενώ προσθέτει πως ευθύνες μπορεί να ανακύπτουν και για πολιτικά πρόσωπα ή τους διαχειριστές των κομματικών ταμείων, τα οποία εμφανίζονται από την μία καταχρεωμένα και από την άλλη, να αποτελούν «στάση» πολλών εκατομμυρίων ευρώ, θολής ή και έκνομης προέλευσης. Χαρακτηριστική περίπτωση, εξάλλου, η παραδοχή Τσουκάτου για το 1 εκ. μάρκα που μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει «ανοίξει ρουθούνι»…

Σημειώνεται ότι σε σχετική ερώτηση που απευθύνθηκε προς την Τράπεζα της Ελλάδας, δόθηκε η απάντηση πως η χορήγηση στοιχείων για τα δάνεια των κομμάτων από πιστωτικά ιδρύματα, καλύπτεται από απόρρητο και τα στοιχεία αυτά μπορούν να είναι διαθέσιμα μόνο σε εξεταστικές επιτροπές, εισαγγελικές αρχές και οικονομικούς επιθεωρητές.

Για τον λόγο αυτό, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ζητάει την παρέμβαση και την έρευνα της Δικαιοσύνης, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να βγουν επιτέλους στο φως, τα «άδυτα» των κομματικών ταμείων.

Με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά, ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:

«Η ικανή και απρόσκοπτη χρηματοδότηση των κομμάτων, αποτελεί συστατικό στοιχείο της ίδιας της δημοκρατικής λειτουργίας. Όταν όμως, αυτή η χρηματοδότηση είναι διάφανη, τόσο ως προς τις πηγές της, όσο και ως προς την διαχείρισή της.

Κάτι τέτοιο, βοά ο τόπος, στην Ελλάδα δεν συμβαίνει. Το ΠΑΣΟΚ, αποδεδειγμένα και επίσημα πλέον, προσπαθεί να βγάλει άκρη με τα χρήματα που μπήκαν και βγήκαν από το ταμείο του, με αποτέλεσμα να είναι βαθιά χρεωμένο σήμερα, ενώ παρά την σιωπή που εξακολουθεί να υφίσταται, πολλά αντίστοιχα δημοσιεύματα υπάρχουν και για το ταμείο της ΝΔ. Υπήρξε μία πολύχρονη προσωπική μου προσπάθεια, ώστε ο ίδιος ο πολιτικός κόσμος να τακτοποιήσει τα του οίκου του και το λεγόμενο πολιτικό χρήμα να αποκτήσει “ταυτότητα” και “καθαρότητα”. Δυστυχώς, παρά τα πολλά μεγάλα λόγια, δεν έγινε τίποτα. Είναι η ώρα λοιπόν, να παρέμβει η Δικαιοσύνη.

Να αποκαλύψει τις διαδρομές και τις παρανομίες, όπου υπάρχουν. Και να ζητήσει τον λόγο από τους υπεύθυνους. Κανένας δεν μπορεί να είναι πάνω από το νόμο και οι ευθύνες έχουν πάντα… όνομα και επίθετο. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Ο λαός δεν μπορεί να στερείται ακόμα και το γάλα των παιδιών του, θεωρώντας από την άλλη πως σύσσωμο το πολιτικό σύστημα διαπλέκεται και προσπορίζεται κέρδος από κάθε φανερή ή κρυφή πηγή. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και επειδή δεν είμαστε, πρέπει να συμβάλλουμε ώστε να μην γλιτώσουν οι ένοχοι. Αυτό πράττουν οι Χριστιανοδημοκράτες γιατί από το ξεκίνημά τους είπαν: Το μαχαίρι στο κόκκαλο!»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος