Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: «Η Ελλάδα γυρίζει στην εποχή του 1950 και θα αργήσει πολύ να ξαναβρεί τον εαυτό της».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙΚΕ Νίκος Νικολόπουλος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΨΥΕΠΕΑ γιατρό Θωμά Γκορίλα, σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και τις οικογένειες τους, με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό του «χειροπόδαρα» νοσηλευόμενου νεαρού ασθενούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Μετά την συνάντηση ο Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπε τα ακόλουθα :

«Στην Ελλάδα που θέλει και λέει ότι είναι σύγχρονη χώρα είναι απαράδεκτο, την ώρα που οι ‘’σοφοί’’ οικονομολόγοι της Τρόικα των δανειστών, προσπαθώντας να λύσουν τα οικονομικά ζητήματα, να οδηγούν την πατρίδα μας και τον κόσμο από γκρεμό σε βάραθρο και από δυστυχία σε καταστροφή.

Ακόμη και στην Ελλάδα των μνημονίων είναι κατάπτυστο να μην υπάρχει μέριμνα και δομές ούτε καν για την νοσηλεία παιδιών, εφήβων και ατόμων με αυτισμό και με όποια άλλη ψυχική ασθένεια ή αναπηρία.

Είναι σοκαριστικά απάνθρωπο την ώρα που αυτά τα άτομα χρειάζονται νοσηλεία και φροντίδα αντιμετωπίζοντας κρίση, άγχος και υπερβολικό stress μη δυνάμενα να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν ,να μην συγκινείται η πολιτική ηγεσία και η πανεπιστημιακή κοινότητα, ούτε και όταν δημοσιεύονται ή εμφανίζονται στις οθόνες των τηλεοράσεων η αγωνία στα πρόσωπα τους, ο φόβος στις καρδιές τους και η απελπισία να κυριαρχεί σε όλο το είναι τους. 

Οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας να τα «δένουν» χειροπόδαρα γιατί όπως λένε τα μνημόνια δεν επιτρέπουν να έχουμε νοσηλευτές !!!

Να μένει εβδομάδες το παλληκάρι των 16 ετών, αλλά η κ. Διευθύντρια της Παιδοψυχιατρικής να κάνει ιατρική διάγνωση και παρακολούθηση από… «τηλεφώνου». Θεέ μου η Ελλάδα γυρίζει στην εποχή του 1950 και θα αργήσει πολύ να ξαναβρεί τον εαυτό της.

 Ο Υπουργός, η ΔΥΠΕ, «γυρίζουν την πλάτη» αφήνοντας τους γονείς στην απελπισία και τα άτομα αυτά στο έλεος των φαρμακευτικών πειραμάτων (επώδυνων, χρόνιων και σπάνια αποτελεσματικών). Δεν υπάρχει μονάδα -πουθενά στην Ελλάδα- σε κανένα νοσοκομείο εξειδικευμένη και ανοιχτή να υποδεχτεί τα περιστατικά αυτά, ή δεν υπάρχουν παιδοψυχιατρικές που παρακολουθούν τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να «βασανίζουν» τα ΑμΕΑ…. σαν αυτό που είδαν όλοι, όσοι θέλουν ακόμα να βλέπουν, να ακούν και να αντιδρούν!

Πέρασαν πάνω  από είκοσι μέρες, οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και κάνουν το γύρο του κόσμου εξευτελίζουν την Πατρίδα μας, τον πολιτισμό μας αλλά και τον ιατρικό κόσμο. Η λαμπαδηδρομία της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης, του κράτους Πρόνοιας στις μέρες μας θα σταματήσει; Η φλόγα που οι γονείς μας φύλαξαν για την αγάπη στο αδύναμο και ανήμπορο θα σβήσει από τη λαίλαπα του κακού και των δανειστών; Θα επικρατήσει τελικά η φρικιαστική λογική της Τρόικα;

 Ο Υπουργός Υγείας ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ξέρουμε θα αντιδράσουν μόνον όταν έρθουν οι κάμερες των τηλεοράσεων για να δείξουν τον έφηβο στο Ρίο που νοσηλεύεται με ιμάντες δεμένος σαν να βρίσκεται σε μεσαιωνικά βασανιστήρια  μαζί με ενήλικες με ψυχιατρικές παθήσεις. Ακόμα και οι ελάχιστες παιδοψυχιατρικές που υπάρχουν δεν δέχονται παρόμοια περιστατικά καθώς εκλείπουν οι εξειδικευμένες πτέρυγες και το κατάλληλο προσωπικό. Κατά συνέπεια, τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να νοσηλευτούν μαζί με παιδιά με άλλες παθήσεις, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απλά… αδιαφορεί  

Ποιος μπορεί να μιλήσει λοιπόν για σύγχρονη Ελλάδα; Η εικόνα είναι χίλιες λέξεις και δείχνει κάτι ασύλληπτα ζοφερό, ενώ καταμαρτυρά αυτή η επιστημονική εκτροπή την ανθρωπιστική κρίση που σε τρία χρόνια μας οδήγησαν, ότι η κατάσταση αυτή θα διαρκεί όσο δεν αλλάζει η νοοτροπία μας, όσο δεν μεταβάλλεται ο νους μας. Η κρίση θα διαρκεί όσο δεν μεταφράζουμε σωστά τη λέξη «κρίση». Αυτό που περνούμε είναι η τιμωρία.

Ποιος μπορεί να μιλήσει λοιπόν για κράτος  Πρόνοιας;

Ποιος  δεν βλέπει τη μεγάλη ανάγκη να λειτουργήσουν παιδοψυχιατρικές»;

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος