Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ  Η αποτυχία και το βάρος της ανικανότητας στις πλάτες του λαού

«Από την άνοιξη του 2010 μέχρι σήμερα εξαερώθηκαν εισοδήματα και περιουσίες, και δεν γνωρίζει κανένας τι θα ξημερώσει αύριο. Υπάρχουν βέβαια οι αριθμοί του προϋπολογισμού που ευημερούν…»

Με αυτό τον τρόπο, τονίζοντας την «εικονικότητα» των στοιχείων του προϋπολογισμού καθώς και το γεγονός πως δεν αποτελεί κάτι παραπάνω από συνέχιση της γνωστής, πλην όμως μάταιης, μνημονιακής πολιτικής, τοποθετήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος, στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ως ειδικός εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών, ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αναρωτήθηκε εάν έχει τα κότσια η κυβέρνηση να αλλάξει «πλεύση» και να εγκαταλείψει την τακτική της τυφλής υπακοής στην τρόικα, ανατρέποντας τα δεδομένα και πείθοντας τους δανειστές για την ανάγκη άλλου χειρισμού της ελληνικής οικονομίας.

«Πρώτα απ’ όλα, να μπει φρένο στην λεηλασία της αποταμίευσης των Ελλήνων. Η χαζή υπόθεση, ότι όποιος έχει ακίνητο έχει και χρήματα κριμένα στην άκρη ή στην τράπεζα, δεν ισχύει» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος, ζητώντας παράλληλα να σταματήσει το «κούρεμα» του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, την αλλαγή του φορομπηχτικού συστήματος και την ουσιαστική προσπάθεια για εντοπισμό του μαύρου χρήματος και των διακινητών του.

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως όλοι γνωρίζουν ότι ο προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί στη Βουλή, αργά ή γρήγορα θα τροποποιηθεί από την τρόικα. «Το μόνο που θα παραμείνει σταθερό και σίγουρο από τον προϋπολογισμό αυτό είναι ότι  θα επιφέρει νέα δεινά στους Έλληνες, θα γίνουν περισσότεροι οι νεόπτωχοι και η ανεργία, η μιζέρια και η δυστυχία θα συνεχίσουν να κυριαρχούν και να επεκτείνονται» σημείωσε.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, μέσα από μία σύντομη παράθεση στοιχείων της ελληνικής οικονομίας κατέδειξε το ζοφερό τοπίο, επισημαίνοντας πως η κυβερνητική άποψη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα σηματοδοτεί την απαρχή ανάκαμψης και την μείωση του χρέους, δεν εδράζεται σε καμία επιστημονική βάση. Εξυπηρετεί μόνο τις εντυπώσεις που θέλει η κυβέρνηση, μάλλον και η τρόικα.

«Δεδομένης της σφοδρότατης ύφεσης μετά το 2008 και σε συνδυασμό με τα δυσβάστακτα μελλοντικά χρέη που απορρέουν από τις συμβάσεις των Μνημονίων, η οποιαδήποτε μεσομακροπρόθεσμη μείωση του δημοσίου χρέους θα απαιτούσε την επίτευξη μέσων ρυθμών ανάπτυξης τουλάχιστον 5%, για διάστημα 20 ετών! Και τούτο με την προϋπόθεση ότι οι κυβερνήσεις θα νοικοκύρευαν τη δημόσια διοίκηση, θα χτυπούσαν στη ρίζα της τη διαφθορά και θα περιόριζαν δραστικά τις έκνομες παραοικονομικές δραστηριότητες -φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, μίζες, ξέπλυμα χρήματος, εισφοροδιαφυγή, κλπ» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, καταλήγοντας ως εξής:

«Ενώ λοιπόν ακόμα και στους κόλπους της Τρόικας εκφράζονται προβληματισμοί για το πρόγραμμα, μόνη η κυβέρνηση εξακολουθεί να ομνύει στις επιταγές της, υπερασπιζόμενη την συνταγή της καταστροφής και ισχυριζόμενη αποτελέσματα αγαθά. Αγνοεί τα μηνύματα που της έρχονται από κάθε πλευρά υποκρινόμενη ότι δεν υπάρχουν. Αυτά τα μηνύματα αλλά πρωτίστως η καθημερινή δυστυχία είναι που μαρτυρούν την αποτυχία της κυβέρνησης  η οποία με τον προϋπολογισμό που συζητούμε και ο οποίος όπως ήδη είπα θα τροποποιηθεί, μεταφέρει τα βάρη της ανικανότητας της στις πλάτες του Ελληνικού λαού».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος