Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ  «Νόμος ύφεσης και κοινωνικής τραγωδίας»

«Έχετε ακούσει για παιδιά που αποποιούνται την κληρονομιά των γονέων τους γιατί δεν αντέχουν τους φόρους κληρονομιάς; Έχετε ακούσει για ιδιοκτήτες που δεν εισπράττουν το ενοίκιο γιατί οι ενοικιαστές τους έχουν πτωχεύσει και το επίδομα ανεργία τους έχει σταματήσει; Έχει κάποιος αναλύσει πόσο ευθύνεται η υπερφορολόγηση των ακινήτων για την ύφεση στην χώρα ή ακόμα και για την αύξηση των αυτοκτονιών;  Τα ερωτήματα είναι πολλά και η απόγνωση των πολιτών για τη θηλιά που έχει μπει στην περιουσία τους, ακόμα μεγαλύτερη… Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όμως, υπό το κράτος της ανικανότητας και του πανικού εξακολουθεί να συμβιβάζεται με τα τραγικά πειράματα των λογιστών της τρόικας, ενώ θα έπρεπε να διαθέτει ήδη αδιάσειστα στοιχεία και να αναδεικνύει άλλες πρωτοβουλίες για να πείσει τους δανειστές για το αδιέξοδο που φέρνει η υπερφορολόγηση των ακινήτων».

Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

Ο κ. Νικολόπουλος προδίκασε νέα βουτιά της χώρας στην ύφεση όσο συνεχίζεται η φοροκαταιγίδα σε βάρος του ελληνικού λαού, σημειώνοντας πως «κορωνίδα αυτής της καταιγίδας είναι οι φόροι στα ακίνητα, που μεγαλώνουν αντί να μικρύνουν».

«Η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση πως δεν έχει καμία αίσθηση της πραγματικότητας στην οποία ζει ο λαός ή ότι στόχος της δεν είναι η διάσωση της χώρας αλλά η πλήρης διάλυσή της» ανέφερε ο πρώην υφυπουργός, παραθέτοντας παράλληλα τα σημαντικά συνταγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νέος νόμος, καθώς παραβλέπει την πραγματική φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη, προσβάλλει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας, αλλά και της αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενώ έρχεται να υποκαταστήσει το γνωστό «χαράτσι», που όμως είχε προσωρινό χαρακτήρα.

«Με το νέο φόρο, το έκτακτο γίνεται τακτικό και το προσωρινό γίνεται μόνιμο» σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, κάνοντας λόγο για «δολοφονία της μεσαίας τάξης», ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση, σκανδαλωδώς προτείνει φοροαπαλλαγές για τις offshore εταιρείες και τα ακίνητα των εφοπλιστές. «Ο υπουργός Οικονομικών, με περίσσιο θράσος ισχυρίστηκε

ότι οι εφοπλιστές απαλλάσσονται από το Σύνταγμα  και ότι με τη διάταξη για την καταβολή ως φόρο 140 εκατ. ευρώ το χρόνο από τους εφοπλιστές, θα εξασφαλιστούν 500 εκ. ευρώ σε τρία χρόνια. Ο… δήθεν φόρος όμως, που οι ίδιοι πρότειναν να πληρώνουν, αντιστοιχεί σε περίπου 20 ευρώ την ημέρα, ανά πλοίο, ενώ εξαιρούνται τα πλοία κάτω των 500 κόρων» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, καταλήγοντας ως εξής:

«Η μνημονιακή κυβέρνηση δέχεται τις εντολές της τρόικας, χωρίς καμία διαπραγμάτευση. Εξαντλεί την σκληρότητά της στην πραγματική κοινωνία και στην πραγματική αγορά, χωρίς καμία εξαίρεση, ούτε για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία πώς μπορεί να νομοθετεί τέτοια εκτρώματα που τοποθετούν τη χώρα και τους πολίτες της στο χαμηλότερο και πιο επαίσχυντο σημείο ευτελισμού του ανθρώπινου γένους;».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος