Loading...
 Start Page
ΚΑΤΑΘΕΣΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ  «Να φτάσει στο κόκαλο το μαχαίρι για το πολυετές πάρτι στον αθλητισμό»

«Η ελληνική δικαιοσύνη είναι η μόνη που μπορεί να κάνει φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία, να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους και μέσα από την διασταύρωση, αποφάσεων, αρχείων και ενταλμάτων πληρωμών να διαπιστώσει εάν ο χώρος του αθλητισμού, επί σειρά ετών αντιμετωπίστηκε ως κομματικό λάφυρο ή και ως η κότα που γεννούσε χρυσά αυγά, βοηθώντας στον παράνομο πλουτισμό κάποιων εις βάρος του ελληνικού κράτος, δηλαδή του ελληνικού λαού».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, μετά την παρουσία του, το πρωί της Δευτέρας στην Ανακρίτρια, με αφορμή την ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή από τον περασμένο Απρίλιο για την λαφυραγώγηση του αθλητισμού στην Ελλάδα.

Στη συγκεκριμένη ερώτηση, ο κ. Νικολόπουλος καλούσε τη κυβέρνηση, αλλά και κάθε αρμόδια αρχή, όπως τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τις δικαστικές αρχές, να διερευνήσουν τις πολλές υποθέσεις που μυρίζουν διαφθορά και παράνομο πλουτισμό και οι οποίες κορυφώθηκαν στην Ελλάδα, την περίοδο από το 1997 έως το 2004. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία στην ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή… δεν αξίζουν καν σχολιασμού, ωστόσο η υπόθεση έφτασε μέχρι τα αυτιά και τα χέρια της Δικαιοσύνης, στην οποία και βρέθηκε ο κ. Νικολόπουλος, προκειμένου να επαναλάβει τα όσα ανέφερε στην ερώτησή του, ζητώντας εκ νέου την πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων.

Ο πρώην υφυπουργός, μετά την κατάθεσή του στην Ανακρίτρια, πρόσθεσε τα εξής:

«Μια παρέα 100 – 150 ανθρώπων, επί 20 σχεδόν χρόνια εξουσίαζαν τον αθλητισμό. Χειραγωγούσαν σωματεία, διαχειρίζονταν ψήφους και έριχναν πακτωλούς χρημάτων σε έργα και δράσεις για τις οποίες δεν έχει υπάρξει κανένας απολογισμός. Επιτέλους, όμως, ο λαός πρέπει να μάθει που πήγαιναν όλα αυτά, τα δισεκατομμύρια, που πληρώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις, πρέπει να ξεσκονιστεί ολόκληρο το παρελθόν της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και όλων των Ομοσπονδιών. Και ακόμα περισσότερο, όπου εντοπίζονται ευθύνες και υπεύθυνοι, να ισχύσει αυτό που ισχύει ήδη για τους απλούς πολίτες που χρωστάνε 100 ή 1.000 ευρώ στο δημόσιο: Προληπτικές κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων τους! Δεν είναι δυνατόν, στην Ελλάδα του 2013 να κατάσχονται λογαριασμοί ή μισθοί και συντάξεις φουκαράδων που χρωστάνε στο δημόσιο και να μην κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία ατόμων που φαίνεται πως εμπλέκονται σε μεγαλο-λοβιτούρες!

Μάλιστα, πληροφορούμαι ότι πλέον υπάρχει και στον τόπο μας η δυνατότητα να ανασύρονται και να “διαβάζονται” ακόμα και σβησμένα ή κατεστραμμένα ηλεκτρονικά αρχεία από υπολογιστές. Φαντάζομαι πως τα συγκεκριμένα συστήματα δεν είναι προσαρμοσμένα μόνο για… την Χρυσή Αυγή, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε περίπτωση. Ας γίνει και αυτό, λοιπόν. Ας ξεσκονιστούν όλοι οι υπολογιστές και τα αρχεία. Ας ερευνηθούν αλληλογραφίες, εντολές και εντάλματα πληρωμών. Ας γίνει, εν πάση περιπτώσει, ένας γενικός και βαθύς έλεγχος, ώστε αυτά που ακόμα και σήμερα, τα αρμόδια υπουργεία δεν θέλουν ή δεν μπορούν να μας πουν, να τα μάθει η Δικαιοσύνη.

Γιατί Δικαιοσύνη ζητάει ο λαός και να πληρώσουν όσοι συμμετείχαν στα πάσης φύσεως “πάρτι” σπατάλης και διαφθοράς!

 

Αυτό ζητάμε και εμείς, στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο: Αλήθεια και Δικαιοσύνη!»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος