Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ  «Ο Α. Σαμαράς μπορεί πλέον να αναφωνήσει: “Ανήκομεν στο παραπέτασμα”!»

Ανακολουθία προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών πράξεων, συνέχιση της υπερφορολόγησης της ακίνητης περιουσίας με αποτέλεσμα την περαιτέρω απώλεια της αξίας της, αφανισμό της μεσαίας τάξης, εμμονή σε αντιαναπτυξική πολιτική και μετατροπή της Ελλάδας σε μία νέου τύπου «σοβιετική» χώρα, καταλόγισε ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος στη κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως αποτελεί δύο φόρους στη συσκευασία του ενός. «Μπορεί ο νέος φόρος να παίρνει το χαράτσι από τα γκισέ της ΔΕΗ και να τον στέλνει στα γκισέ της εφορίας, αυτό όμως που δεν παίρνει είναι τα υπέρογκα φορολογικά βάρη που έχει επωμιστεί η ακίνητη περιουσία, τα τελευταία χρόνια» ανέφερε, σημειώνοντας πως λόγω και της κατρακύλας της αξίας των ακινήτων – ενώ οι αντικειμενικές τιμές διατηρούνται σε παλαιά επίπεδα - χιλιάδες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρους αυξημένους ακόμα και 50% σε σχέση με την πραγματική αξία των ακινήτων!

Επίσης, ο πρώην υφυπουργός επεσήμανε πως στο νέο φόρο δεν προβλέπεται αφορολόγητο όριο, δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία και η μικρή ιδιοκτησία και δεν προστατεύονται αυτοί που αντικειμενικά δεν μπορούν να πληρώσουν. «Η συγκυβέρνηση εμπαίζει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, υποσχόμενη δήθεν εξαιρέσεις από το φόρο, ενώ στην πραγματικότητα οι εξαιρέσεις θα αφορούν ελάχιστους, αφού τα εισοδηματικά κριτήρια  που θεσπίζει ως προϋπόθεση είναι απαγορευτικά (9.000 Ευρώ συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό για άγαμο & 1.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο). Επίσης στο τελικό σχέδιο νόμου, συνεχίζει να υπάρχει η εντελώς σουρεαλιστική και απαράδεκτη προϋπόθεση να μην έχει κανείς ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να δικαιούται την εξαίρεση ή την έκπτωση ως φτωχός ή ανήμπορος» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Μετά την υπερψήφιση του φόρου ο Α. Σαμαράς μπορεί να αναφωνήσει υπερηφάνως: "Ανήκομεν πλέον στο παραπέτασμα " σε πλήρη αντίθεση με την ιστορική φράση  “ανήκομεν εις τη Δύση” του Κωνσταντίνου Καραμανλή που εννοούσε, ότι η Ελλάδα, ανήκει στις χώρες εκείνες, οι οποίες διέπονται από Δημοκρατία και την εννοούσε όχι μόνο ως ελευθερία του λόγου, αλλά και με κοινωνικό κράτος, με δωρεάν παιδεία και υγεία για όλους, με συντάξεις για όλους, κλπ.  Είμαι σίγουρος ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί, ότι 40 χρόνια μετά, το κόμμα που ίδρυσε, θα συμμετείχε και θα συνέβαλε στην αποδιάρθρωση της Ελληνικής Δημοκρατίας  όπως ΕΚΕΙΝΟΣ την οραματίστηκε» τόνισε ο κ Νικολόπουλος

Ακόμα, ο ανεξάρτητος βουλευτής, σημείωσε πως στην Ελλάδα του 2013 η περιουσία των Ελλήνων δεν ανήκει στους Έλληνες, αλλά στο δημόσιο και τους δανειστές του, δημιουργώντας ένας ιδιότυπο κομουνισμό, ως καρικατούρα της ιστορίας. Πιο συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «σοσιαλισμό του εκσυγχρονιστικού φασισμού», καταλήγοντας ως εξής:

«Όσοι ψηφίσουν αυτό το έκτρωμα ας μην αναρωτηθούν ποτέ ξανά, για το ποιος προκαλεί τη διάλυση της κοινωνίας και τις πράξεις απόγνωσης. Ας συνειδητοποιήσουν ότι  θα έχουν συνεργήσει σε ένα σχέδιο απόλυτης καταστροφής

της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση της συμφοράς, εκτελεί κατά γράμμα το σχέδιο της διάλυσης της χώρας και της κοινωνίας παριστάνοντας  την διαμαρτυρόμενη και διαπραγματευόμενη σκληρά με τροικανούς. Το ξέρετε ότι δεν πρόκειται να μαζέψει λεφτά και το ξέρει.

Οι άνεργοι, οι καταστρεμμένοι και οι φυλακισμένοι, μαζί και οι άστεγοι, δεν μπορούν να σώσουν την πατρίδα ούτε και να καλύψουν τα δάνεια. Η φορολογική λεηλασία γκρεμίζει τις εσωτερικές αξίες. Ουδείς επενδύει σε κράτος που δημεύει. Πολύ περισσότερο ουδείς εισάγει κεφάλαια σε δικαιοδοσία δημεύσεων.

Εμείς με ποιους θα ταχθούμε; Με την Ελλάδα και το λαό της ή με τους ξένους δυνάστες δανειστές της; Με την ψήφο μας θα απαντήσουμε. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα καταψηφίζει».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος