Loading...
 Start Page
Επιστολή προς το Δήμαρχο Πατρέων 23/07/2011

Κύριο

 

Γιάννη Δημαρά

 

Δήμαρχο Πατρέων

 

 

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

 

 

Είμαι βέβαιος πως όλοι παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία το «θρίλερ» που διαδραματίζεται τους τελευταίους μήνες με τα μεγάλα έργα υποδομής στην περιοχή μας και κυρίως, αυτό που αφορά το πολύ σημαντικό έργο του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών – Πύργου, αν και δεν είναι το μόνο. Θυμίζω απλώς πως σε εκκρεμότητα παραμένουν η σύνδεση του Διακονιάρη με την μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, οι παραγλαύκιες οδοί και ο ανισόπεδος κόμβος στον Γλαύκο, καθώς και η προκήρυξη της γ’ φάσης του νέου λιμένα της Πάτρας.

 

 

 

Πρόκειται άλλωστε για έργα για τα οποία, σε προσωπικό επίπεδο έχω πραγματοποιήσει άπειρες παρεμβάσεις επί σειρά ετών με βάση τις δυνατότητες που παρέχει η κοινοβουλευτική δημοκρατία μας, αλλά και διεκδικητικά έχω δώσει το παρών κάθε φορά – και με κάθε κυβέρνηση - που υπήρξε ανάγκη. Και να είστε βέβαιος πως αυτό συνεχίζω να κάνω και τώρα που τα εργοτάξια της «Ολυμπίας Οδού» έχουν νεκρώσει αλλά οι πολίτες εξακολουθούν να πληρώνουν διόδια για έναν δρόμο – εργοτάξιο. Και φυσικά, θα συνεχίσω να διεκδικώ με όλες μου τις δυνάμεις, τη συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων, που όχι μόνο η Πάτρα, αλλά ολόκληρη η Αχαΐα και η Δυτική Ελλάδα έχουν απόλυτη ανάγκη.

 

 

 

Αδυνατώ, ωστόσο, να αντιληφθώ την σκοπιμότητα της συνάντησης που έχετε ζητήσει με τους βουλευτές του νομού για το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011, από τη στιγμή που τα όποια αποτελέσματα αυτής της συνάντησης δεν πρόκειται να γίνουν αντιληπτά, ούτε καν εντός των ορίων της Πάτρας, πόσο μάλλον στα υπουργικά γραφεία και στα κέντρα αποφάσεων που καθορίζουν το μέλλον του αυτοκινητόδρομου!

 

 

 

Πολύ περισσότερο δε, δεν μπορώ να αντιληφθώ την σκοπιμότητα μιας συνάντησης στην οποία προφανώς θα καταθέσουμε όλοι την βούλησή μας να συνεχιστεί απρόσκοπτα το μεγάλο έργο, από την στιγμή που πληροφορήθηκα πως μια άλλη συνάντηση, στο υπουργείο Μεταφορών, κανονίζει για την Πέμπτη 28 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης, κ. Απόστολος Κατσιφάρας.

 

 

 

Προς τι, άραγε, αυτές οι αλλεπάλληλες συσκέψεις; Για να εκφράσουμε τα δικά μας «θέλω», που έτσι κι αλλιώς είναι γνωστά και πολλές φορές, ειπωμένα; Στο κάτω – κάτω της γραφής, εκτιμώ πως η απόσταση μεταξύ του Δημαρχιακού μεγάρου της οδού Μαιζώνος και της έδρας της Περιφέρειας στη νέα εθνική οδό δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε ο Δήμαρχος της Πάτρας και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας να μην μπορούν να συντονίσουν τις κινήσεις τους και από κοινού να αναλάβουν πρωτοβουλία για να ακουστεί ισχυρή η φωνή της τοπικής κοινωνίας στην κυβέρνηση και σε κάθε άλλον αρμόδιο φορέα!

 

 

 

Λυπάμαι κύριε Δήμαρχε, αλλά μου είναι αδύνατον να συνεχίζω να παραβρίσκομαι σε συσκέψεις των οποίων το μόνο αποτέλεσμα είναι η έκφραση καλών προθέσεων και μερικές φωτογραφίες. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε…

 

 

 

Αν θυμάμαι καλά, άλλωστε, είναι η τέταρτη φορά που καλείτε τους βουλευτές στο Δημαρχείο. Προηγήθηκαν αντίστοιχες συσκέψεις για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, για το θαλάσσιο μέτωπο, αλλά και για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Ποιο ήταν, άραγε, το αποτέλεσμα όλων αυτών των συσκέψεων; Σε ποια κέντρα εξουσίας ακούστηκε η φωνή των τοπικών φορέων, ποια ραντεβού κλείστηκαν σε υπουργικά γραφεία και με ποιο τρόπο δικαιώθηκαν οι καλές προθέσεις όλων μας; Εν τέλει, ποιο ήταν το πρακτικό αποτέλεσμα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας;

 

 

 

Εκτιμώ πως προέχει να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα προτού διοργανώσουμε και άλλες συσκέψεις. Εκτιμώ, επίσης, ότι προέχει να αποδειχτεί πως υπάρχει η ελάχιστη έστω συνεννόηση και συντονισμός μεταξύ των κεφαλών της αυτοδιοικητικής ηγεσίας της περιοχής. Και τέλος, εκτιμώ πως αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας, οι εργαζόμενοι στην «Ολυμπία Οδό», αλλά και όλοι οι πολίτες της χώρας που συνεχίζουν να ρισκάρουν τη ζωή τους σε έναν δρόμο – καρμανιόλα, δεν είναι άλλες «συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης», αλλά επί της ουσίας δράση και ενεργοποίηση!

 

 

 

Ξέρετε, με ένα απλό τηλέφωνο θα μπορούσαμε να έχουμε συνεννοηθεί και όλοι, να ήμασταν ήδη έξω από το γραφείο του κ. Ραγκούση ή και του κ. Παπανδρέου, διεκδικώντας άμεση λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Με ένα απλό τηλέφωνο - και χωρίς συσκέψεις – θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει και άλλα, πολλά ακόμη. Το θέμα είναι αν το θέλουμε… Προσωπικά, θα το ήθελα πολύ. Εσείς;

 

 

 

Με εκτίμηση

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

Βουλευτής Ν.Δ. Αχαΐας

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος