Loading...
 Start Page
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ -ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ- Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΔΚ Ν. ΑΧΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΤΕΔΚ Ν. Αχαίας

Αγαπητέ κύριε Πρόεδροι,

Αγαπητοί Δήμαρχοι

και συνάδελφοι Βουλευτές,

δυστυχώς δεν μπορώ να παραστώ στην αποψινή συνέλευση επειδή από τις αρχές της εβδομάδος βρίσκομαι στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου ως μέλος αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων, συμμετέχω στις εργασίες της Επιτροπής Μεσογείου για την οικονομική κρίση.

Χαίρομαι ωστόσο που, έστω και με καθυστέρηση, ανελήφθη πρωτοβουλία για τη συνέλευση που άλλωστε είχα προτείνει και προσωπικά πριν από λίγο καιρό. Και χαίρομαι επίσης, διαπιστώνοντας ότι στον τόπο καταγωγής του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, ο «Καλλικράτης», σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, εφαρμόζεται ακριβώς όπως το επιθυμούσαν...

Όντας απών από την σημερινή συνέλευση, θα μου επιτρέψετε μόνο με την παρούσα επιστολή να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις μου επί του σχεδίου για την διοικητική μεταρρύθμιση.

Πρώτον θα ήθελα πολύ να μάθω το αποτέλεσμα της διαβούλευσης που δια του Υπουργού Εσωτερικών, η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έγινε το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε επί προτάσεων και παρατηρήσεων για τον «Καλλικράτη». Και λέω θα ήθελα πολύ να το μάθω, διότι είναι τοις πάσι γνωστό, ότι ποτέ, καμία διαβούλευση δεν έγινε. Αν εννοεί η Κυβέρνηση τις αποφάσεις εν κρυπτώ που ανακοινώθηκαν τελεσίδικα, με συγχωρείτε αλλά ή εγώ ή η Κυβέρνηση έχουμε μαύρα μεσάνυχτα περί αυτού που λέγεται διαβούλευση.

Δεύτερον, είναι απολύτως ασαφή-αγνοώ γιατί-τα δεδομένα των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως διαμορφώνεται, κυρίως σε ό,τι αφορά στην κοστολόγηση. Ποιος θα κάνει πόσα πράγματα στον πρώτο βαθμό, μάλλον περιπλέκει την κατάσταση. Αντιστρόφως ανάλογα την περιπλέκει και στην περίπτωση των Περιφερειών από τις οποίες αφαιρούνται πολλές αρμοδιότητες. Και επιπλέον είναι ηλίου φαεινότερον, ότι οι πόροι θα είναι κατ' αντιστοιχία λιγότεροι και ανεπαρκείς για τις αρμοδιότητες. Άρα οι πολίτες που ακούνε ότι θα γίνονται πολλά, δεν έχουν να περιμένουν και πολλά επί της ουσίας.

Η τρίτη παρατήρησή μου, αφορά στα νέα δεδομένα που φέρνει ο «Καλλικράτης» σε επίπεδο εργαζομένων. Στον ορίζοντα φαίνεται ήδη η κατάργηση Υπηρεσιών, επιχειρήσεων Ο.Τ.Α και Οργανισμών που σημαίνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα μάθουν να ζουν με την ανασφάλεια ότι θα είναι εκείνοι που θα πληρώσουν το μάρμαρο της ανεργίας. Και θα το πληρώσουν, διότι έτσι επιθυμεί η Κυβέρνηση.

Πάντως, είναι βέβαιον ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί και πολιτικά, δεν θα επιτρέψει να αφεθούν περιθώρια αναποτελεσματικότητας στην λειτουργία των Ο.Τ.Α. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν αναρίθμητα, τεράστια ζητήματα που πρέπει να δει κανείς και η Νέα Δημοκρατία θα εργαστεί πάνω σε αυτό, κάνοντας υπεύθυνα, τη διαβούλευση που δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ.

Προσωπικά, θα παραμείνω σε εγρήγορση και πάντα στη διάθεσή σας για συνεργασία.

Σας ευχαριστώ

Φιλικά,

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Βουλευτής Αχαίας

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος