Loading...
 Start Page
Ανοικτή επιστολή του Νίκου Νικολόπουλου προς τους τρίτεκνους

Αγαπητοί τρίτεκνοι,

 Δηλώνω εντυπωσιασμένος, αλλά και διπλά προβληματισμένος, από το γεγονός ότι εκφράζετε την διαμαρτυρία σας, όχι απλά με μία συλλογική επιστολή του οργάνου -σωματείου που σας εκπροσωπεί, αλλά εκφράζοντας ένας έκαστος την δική του πικρία για την αστοργία των κρατούντων.

 Επιτρέψτε μου, λοιπόν, ευθέως και χωρίς περιστροφές να εκφράσω την θέση του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, το οποίο εκπροσωπώ ως συντονιστής του.

 Εμείς, ξεκάθαρα πιστεύουμε πως ενίσχυση των εσόδων του κράτους δεν γίνεται με φορολογική επίθεση κατά των πολλών και των εχόντων μεγάλη ανάγκη, αλλά με εντοπισμό και σύλληψη της φορολογητέας ύλης που αποκρύπτεται. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή, η οποία όμως αντικαθίσταται με… φορο-κτονία! Και αυτό είναι κοινωνικά απαράδεκτο και οικονομικά αναποτελεσματικό. Ο πληττόμενος λαός δεν θα δώσει μεγαλύτερα έσοδα στο κράτος, γιατί απλά δεν έχει. Και την ίδια ώρα μάλιστα ο φοροφυγάς ν α εξακολουθεί να κάνει «πάρτι», στην πλάτη ενός κράτους που δεν μπορεί ή δεν θέλει να τον ελέγξει.

 Μεταφέρω το μήνυμα, μέσω mail, που μου έστειλε μια απλή τρίτεκνη μάνα και το οποίο πρέπει να συγκλονίζει, όποιον δεν αισθάνεται μόνο κατ’ όνομα εκπρόσωπος του λαού, αλλά κατ’ ουσίαν είναι:

 «Καλησπέρα, είμαι τρίτεκνη και εκτός των τριών παιδιών, έχω δάνεια σπιτιού, αυτοκινήτου και πολλές υποχρεώσεις (φόροι, χαράτσια, λογαριασμούς κλπ) λόγω των οικονομικών συγκυριών. Δεν είναι δυνατόν να κόβετε το επίδομα, ιδίως όταν τα παιδιά είναι μικρά - εγώ έχω ένα κορίτσι 5,5 ετών και 2 αγόρια δίδυμα 15 μηνών - τα έξοδα είναι απερίγραπτα (pampers, γάλατα, κρέμες κλπ), δεν συζητάμε το θέμα των γιατρών και των εμβολίων. Τρομάζω κάθε φορά που τα φαρμακεία δεν χορηγούν φάρμακα και εμβόλια και πρέπει να βρω να πληρώσω για εμβόλια και παιδίατρο περίπου 250 ευρώ (εφόσον είναι επί δύο.)

Να μειωθούν οι τιμές στα γάλατα στα φάρμακα, στα pampers και σε ότι χρειάζεται ένα μικρό παιδί και μετά να κόψουν τα επιδόματα και τα αφορολόγητα.

 Έλεος, μας έχουν πατώσει οικονομικά δεν μας αφήνουν να γελάσουμε και να προσφέρουμε τα απαραίτητα στα παιδιά μας. Μόνο φόνους, χαράτσια και ότι τους έρθει στο κεφάλι… Είναι δυνατόν, πως θα μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά; Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν περίπου 300 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί και εμάς μας κόβουν τα ελάχιστα που έδιναν κάθε δίμηνο, τα αφορολόγητα, και μας καλούν να κόψουμε τον λαιμό μας για να καταφέρουμε να επιζήσουμε. Και τελικά αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί που θα πάρουν τα επιδόματα και το ενιαίο επίδομα στήριξης; Θα είναι όλοι οι αλλοδαποί που δουλεύουν σε σπίτια σε χωράφια (μαύρο χρήμα) υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις με πολύ χαμηλά εισοδήματα και παίρνουν τα πάντα από το κράτος μας. Πραγματικά νιώθω ξένη στην Ελλάδα… Μας αναγκάζουν να γινόμαστε ρατσιστές φτάνει πια. Ντροπή!!!!!!! Αλλά θα έρθουν ξανά εκλογές και τότε θα τα πούμε!!!!! Το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ και όλο τα άμεσο συγγενολόι μου θα αδιαφορήσει!!!!!!!!. Φορολογήστε τα μεγάλα εισοδήματα και μετά και τα παιδιά. ΕΛΕΟΣ!!!!!!! ».

 Απαντώντας στην τρίτεκνη μάνα, και σε κάθε τρίτεκνο και πολύτεκνο αυτού του τόπου, θα ήθελα πρώτον να σημειώσω πως είμαι και ο ίδιος πατέρας τεσσάρων παιδιών, μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου, ενώ η σύζυγός μου μετέχει στα διοικητικά όργανα του Συλλόγου Πολύτεκνων Πατρών και περιχώρων. Κατά συνέπεια, όχι απλά ξέρω, αλλά ζω ανάμεσα στους πολύτεκνους και στα όσα τους συμβαίνουν και τους καταστρέφουν τα θεμελιώδη όνειρα για την οικογένειά τους.

Εν πάση περιπτώσει, σημειώνω ότι ως πολιτικός, έχω σταθεί πάντοτε αντίθετος σε οποιαδήποτε πολιτική περικοπών εις βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Και ειδικά, σήμερα, αντιπαλεύω και θα αντιπαλέψω κάθε μέτρο που χτυπάει την οικογένεια, τα παιδιά μας και εμάς

 Η στάση μου δεν στηρίζεται μόνο στα επιβεβαιωμένα στατιστικά στοιχεία, ότι το δημογραφικό είναι το πλέον επικίνδυνο πρόβλημα, για το μέλλον και την επιβίωσή μας ως έθνος. Στηρίζεται και στην πάγια αντίληψη πως τα παιδιά μας, είναι ο πραγματικός πλούτος αυτής της χώρας. Όποια κυβέρνηση στηρίξει έμπρακτα τις οικογένειες – ειδικά τις πολύτεκνες και τρίτεκνες– θα στηριχτεί με πάθος και από αυτές. Και αυτές οι οικογένειες θα μπουν μπροστά στον αγώνα για ανάκαμψη και νέα προκοπή. Το πιστεύω απόλυτα γιατί τις γνωρίζω!

Αυτή η πίστη μου στηρίζεται στην αντικειμενικά αληθινή άποψη ότι το δημόσιο δεν θα ανακτήσει νέο πλούτο και έσοδα από την χειμαζόμενη «βάση», αλλά από τα – επί πολλά χρόνια - ανέγγιχτα «ρετιρέ» και από την εμπέδωση μιας φορολογικής δικαιοσύνης, όταν ο καθένας θα είναι βέβαιος ότι προσφέρει στο κράτος ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Εμείς τα στελέχη του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος με όλες μας τις δυνάμεις αντιπαλεύουμε και με επιχειρήματα προσπαθούμε να πείσουμε την πολιτική ηγεσία ότι όχι μόνο δεν πρέπει να εκλαμβάνονται τα παιδιά μας ως τεκμήριο, όχι μόνο δεν πρέπει να περικόπτονται επιδόματα και λοιποί πόροι από τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, αλλά πρέπει να στηριχθεί η οικογένεια από το πρώτο – ναι, το πρώτο! – κιόλας παιδί.

Αξιώνουμε να στηριχθεί η κάθε τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια με φθηνότερο ρεύμα, φθηνότερο νερό, φθηνότερα βρεφικά και παιδικά προϊόντα, δωρεάν εμβόλια και φάρμακα, τουλάχιστον για την βρεφική και πρώτη παιδική ηλικία…. Και ένα σωρό ακόμα παροχές, που πρέπει να δοθούν ώστε οι Έλληνες να μπορούν να κάνουν παιδιά και να αισθάνονται… πλούσιοι για τις οικογένειές τους!

Φίλες και φίλοι, αυτά που γράφω τα υποστηρίζω χρόνια τώρα με τεκμηρίωση, αγώνα, πάθος και… κόστος. Γιατί πάντα έχει κόστος να στέκεσαι δίπλα στην πραγματική κοινωνία και όχι δίπλα στα τζάκια και τις «ναυαρχίδες» της διαπλοκής.

Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως και με την δυνατότητα που μου δίνει ακόμα και η πρόσφατη πολιτική ιστορία μου, όταν παραιτήθηκα από τη θέση του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, επειδή μου ήταν αδύνατο να προδώσω τις προεκλογικές δεσμεύσεις που έδινα ως αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ και ως αρμόδιος Υπουργός να υπογράψω «καταδικαστικές αποφάσεις» για την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας. Θεωρήστε με λοιπόν, διαρκή συμπαραστάτη στους αγώνες σας…

  

Με εκτίμηση

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Βουλευτής Αχαΐας

 

Υ.Γ: Και ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερο σχοινί για την αγχόνη της,  χρειάζεται πολιτικές που θα της επιτρέψουν να ζήσει και όπως σωστά επισημαίνει η Ομοσπονδία σας πρέπει «να αντισταθούμε μέχρις εσχάτων γιατί αι ημετέραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους»..

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος