Loading...
 Start Page
Επιστολή Ν.Νικολόπουλου στον ΠτΒ για την αγωγή που του κατέθεσε ο κ. Γ. Αλαφουζος

Κύριον

Νικόλαο Βούτση

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ κ. Γ. Αλαφούζος, κατέθεσε αγωγή εις βάρος μου στο πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με αφορμή κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησα, επικαλούμενος δημοσιεύματα που κατήγγειλαν παράνομες πράξεις όπως όσα συνέβησαν και διεπράχθησαν κατά την απόκτηση του seven-x καθώς και πράξεις φοροδιαφυγής.

 

Η αγωγή εις βάρος βουλευτή για τη διενέργεια κοινοβουλευτικού ελέγχου αποτελεί γεγονός πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά και δημοκρατικά ήθη, τουλάχιστον κατά τα 27 τελευταία χρόνια που προσωπικά συμμετέχω στη Βουλή των Ελλήνων, προκαλεί δε κατάπληξη διότι ο ενάγων με την πράξη του υποδηλώνει πως όχι μόνο δεν αντέχει το χρέος κάθε βουλευτή να αναζητάει την αλήθεια και να υπερασπίζεται το συμφέρον του ελληνικού λαού, αλλά προσβάλλει επίσης την ίδια την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και την υποχρέωση κάθε Βουλευτή να ασκεί τον έλεγχο, όπως ρητά αναφέρουν, το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής.

 

Ως γνωστόν, εδώ και χρόνια έχω καταθέσει πάμπολλες ερωτήσεις στην Βουλή των Ελλήνων που αφορούν σε γκρίζες ή παράνομες δράσεις διαφόρων επιχειρηματικών ή άλλων παραγόντων, προκειμένου να ελεγχθούν και να ενεργήσουν τα δέοντα οι αρμόδιοι Υπουργοί.

 

Αυτό ακριβώς έκανα και με την υπ' αριθμόν 4233/29.7.2015 ερώτηση μου για την οποία ο κ. Αλαφούζος ζητά να επιδικάσει το δικαστήριο 250.0000 ευρώ εις βάρος μου. Την απειλή του, κατ’ αρχήν την εκτόξευσε κατά την εξέταση που του έκανα στην Εξεταστική Επιτροπή για την εξαγορά του seven-x και τα δάνεια του.

 

Ο κ. Αλαφούζος απέδωσε μια καθ' όλα συνταγματική και νόμιμη πράξη μου στην εξυπηρέτηση αντιπάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

 

Πέραν τούτων, καθώς εκ του ρόλου μου αντιμάχομαι κάθε τι «σάπιο» και διεφθαρμένο στον τόπο, με βάση τα στοιχεία της Βουλής, από το 2007 μέχρι σήμερα έχω καταθέσει περισσότερες από 17.000 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

 

Ο κ. Γ. Αλαφούζος είναι προφανές ότι δεν αντέχει τον δημόσιο δημοκρατικό έλεγχο, την διαφάνεια και την νομιμότητα και επιλέγει την τρομοκρατία των αγωγών.

 

Ωστόσο, πλανάται οικτρά εάν εικάζει ότι μπορεί οποιαδήποτε αγωγή να χρησιμοποιηθεί ως «φίμωτρο», τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά. Αντιθέτως, αυτές οι εξελίξεις ενισχύουν την πεποίθησή μου ότι βρίσκομαι στον σωστό δρόμο και διερμηνεύω με απόλυτη πιστότητα την βούληση της ελληνικής κοινωνίας για κάθαρση παντού, σε όλα τα επίπεδα, και σε όλους τους παράγοντες της δημόσιας ζωής, κυρίως δε προς όσους χρησιμοποιούν το κράτος και τους μηχανισμούς του, άλλοτε ως πηγή προσπορισμού παρανόμων εσόδων και άλλοτε ως «ασπίδα» κάλυψης των ανομιών τους.

 

Σε αυτό τον αγώνα, κύριε Πρόεδρε, θα διαθέσω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων μου, προσβλέποντας ότι και εσείς θα πράξετε τα δέοντα, με αφορμή και τη κατάθεση της αγωγής από τον κ. Γ. Αλαφουζο, για να μην αισθάνεται απροστάτευτος και διωκόμενος ο κοινοβουλευτικός κόσμος της χώρας και η Δημοκρατία σε αυτή την πάγια και σκληρή αναμέτρηση με όσους νομίζουν πως μπορούν ακόμα να δρουν σε βάρος της χώρας και των θεσμών, ασύδοτοι και καλά «θωρακισμένοι». Μόνος θώρακας και καταφύγιο όλων μας, η δημοκρατία και η διαφάνεια…

 

Με εκτίμηση

Νίκος Νικολόπουλος

Ανεξάρτητος Βουλευτής

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού\

Κόμματος Ελλάδος

 

Κοινοποίηση:

κ. Σωκράτη Φάμελλο

Πρόεδρο εξεταστικής επιτροπής

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος