Loading...
 Start Page

Χωρίς να αποποιείται τα λάθη του, ο κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος στη συνέντευξη στο Patra TV, ομολόγησε τις πολιτικές αδυναμίες του. Αφηγήθηκε την πολιτική περιπέτειά του, τη ζωή του με το καμάρι του αυτοδημιούργητου.

 

Αναγκάστηκε είπε να υλοποιήσει, ενίοτε επικίνδυνες πολιτικές αποστολές, του αρέσει στη πολιτική το ζείν επικινδύνως, αλλά η γενικότερη στάση του είναι αυτή ενός φιλελεύθερου ανθρώπου με ανοικτές θέσεις, σαφή ιδεολογικό μπούσουλα και πίστη σε έναν αποτελεσματικό, ριζοσπαστικού τύπου πραγματισμό.

 

Έμαθα να στέκομαι όρθιος και σταθερός. Ταυτόχρονα και ανοικτός σε κάθε νέα πρόκληση είπε στο δημοσιογράφο Τάκη Κωνσταντινόπουλο.

Ανεξάρτητα λοιπόν από τα μειονεκτήματα που προέρχονται από την ανάγκη να υποστηριχθούν οι θέσεις και οι απόψεις του κόμματός του, ο αγώνας του Νίκου Ι. Νικολόπουλου είναι παρηγοριά από έναν άνθρωπο που τολμάει να ελπίζει όπως έκανε μικρός σε μία φτωχή εργατική γειτονιά της Πάτρας.

 

Ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και συνάμα συναρπαστικές τηλεοπτικές συζητήσεις.

Με αίσθημα ευθύνης όπως είναι και ο τίτλος της εκπομπής του Patra TV μίλησαν ανοιχτά και σταράτα για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

 

Δημοσιεύουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

 

«Η πολιτική κατάσταση είναι αρκετά ρευστή. Πρίν από δυο μήνες κανένας δεν μπορούσε να διανοηθεί τόσο ραγδαίες εξελίξεις.

 

Άραγε είναι η κατάσταση αναστρέψιμη; Θεωρητικώς ναι. Μόνο όμως υπό την προϋπόθεση ότι η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει τακτική και εμείς όλοι θα βάλουμε πλάτη.

 

Οι κοινωνίες στις κρίσιμες στιγμές τους συσπειρώνονται γύρω από τις πολιτικές που τις εκπροσωπούν, εκφράζουν αγωνίες και όνειρα μα προ παντός προσφέρουν ασφάλεια.

Πράγματι βάζουμε πάνω από όλα την Ελλάδα, χωρίς να ξεχνούμε ότι στηριχθήκαμε όμως, και ιδιαίτερα εγώ, μόνο στα λαϊκά στρώματα.

 

Αφοπλιστικά ειλικρινής «τολμά να ελπίζει» κόντρα στις συγκρούσεις που ενέσκηψαν στο διάβα του και τις τρικλοποδιές που του έβαλαν.

Πιστεύω ότι πρέπει να απλώνουμε ολοένα, ψηλότερα και μακρύτερα τον πήχη των οραμάτων μας. Είναι απαραίτητο να διαφημίζουμε με έκδηλη καύχηση, την έκβαση των αγώνων μας.

Μείζονος σημασίας για όλους ( και πάνω από όλα για τους νέους μας) είπε, ότι είναι η βιωσιμότητα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Επίσης δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσει τις απόψεις του και τις δικές του προτάσεις ο επί σειρά ετών Τομεάρχης Εθνικής Οικονομίας κ. Ν. Ι. Νικολόπουλος στην τηλεοπτική εκπομπή και συνέχισε να απαντά για το μείζον θέμα της Οικονομικής κρίσης και χθές στους Ραδιοφωνικούς σταθμούς λέγοντας :

 

«Ζούμε το τέλος μιας εποχής στην παγκόσμια οικονομία. Της εποχής της κυριαρχίας των αγορών χρήματος και κεφαλαίου που διεύρυνε τις κοινωνικές ανισότητες, προκάλεσε πόνο και μας έφερε στο χείλος της καταστροφής

Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με δογματισμούς και ιδεολογήματα.

 

Η κυβέρνηση οφείλει στην παρούσα κρίσιμη φάση να διευρύνει και άλλο την κοινωνική ομπρέλα που έχει αρχίσει ήδη να ανοίγει.

 

Δεν μπορούν με μερεμέτια να αλλάξουν τα πράγματα.

 

Η κρίση απαιτεί συνένωση δυνάμεων και ολομέτωπη προσπάθεια θωράκισης της «πραγματικής οικονομίας».

Κυρίαρχο μέλημά μας είναι η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.

Οι συνταξιούχοι και όσοι κινούνται κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι πολύτεκνοι και γενικά όσοι χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής έγιναν για εμάς πρώτη προτεραιότητα.

 

Προχωράμε στη «Χαρτογράφηση» των 400.000 πραγματικά φτωχών στους οποίους θα χορηγηθεί από τον επόμενο μήνα το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που θα φτάνει μέχρι τα 1000 ευρώ το μήνα.

 

Η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή αναγκαστικά περνούν μέσα από την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Είμαστε Αποφασισμένοι να σταθούμε με ουσιαστικό τρόπο πλάι τους γι' αυτό και προετοιμάσαμε νέες δράσεις για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους».

 

Κατέληξε μάλιστα ο μαχητικός πολιτικός να δηλώνει « δεν μπαίνω πια με φανατική μανία στο γήπεδο, που διεξάγεται ο διάλογος και οι καυτές αντιπαραθέσεις για την οικονομική κρίση. Παίρνω, ασφαλώς, μέρος με γνώση, αρχές, πίστη και ρεαλιστικό σχέδιο».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος