Loading...
 Start Page

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 4101/371/19-11-2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

ΠΡΟΣ

ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Κοινοποίηση: Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, Οικονομικούς Εισαγγελείς (Δια του Υπουργού Δικαιοσύνης)

 

Μια σειρά από νέες πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται από ένα εκ των διαχρονικά κορυφαίων διπλωματών αυτής της χώρας, περιήλθαν σε γνώση μου. Αφορούν σημεία, τέρατα και αίσχη στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, εκεί που έχει διορισθεί Πρέσβης η Τ. Μπιρμπίλη, τα οποία θέτω υπ’ όψη της εθνικής αντιπροσωπείας αλλά και των αρμοδίων, προκειμένου να επιληφθούν αλλά και για να  ενημερώσουν  τους συναδέλφους Βουλευτές αλλά και τον χειμαζόμενο και βιαίως φτωχοποιούμενο ελληνικό λαό.

1.Πριν από ένα χρόνο ο εκ των 100 σοφών της παγκόσμιας διανόησης και νυν Καθηγητής του Χάρβαρντ Γ. Παπανδρέου, προκαλώντας βάναυσα την κοινή γνώμη, διόρισε την έως τότε πρώην Υπουργό και λογογράφο του, πρώην Σύμβουλο του Δημητρίου Αβραμόπουλου, Τίνα Μπιρμπίλη, ως Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, με μηνιαίες απολαβές  12.000  ευρώ, οδηγό και μισθωμένη κατοικία επιφάνειας 350 μ2 σε νεοκλασικό κτίριο κοντά στα Ιλίσια Πεδία, η οποία κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 8.200 ευρώ συν 1.000 ευρώ το μήνα για λοιπά έξοδα (καθαρίστρια, επισκευές, ασφάλιστρα, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ), δηλαδή η συνολική μηνιαία επιβάρυνση του Δημοσίου για την Τ. Μπιρμπίλη ανέρχεται σε πάνω από 21.000 ευρώ το μήνα

2.Η πρόκληση δεν σταματάει εδώ. Η πτωχή και μνημονιακή Ελλάδα, που κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις των αδυνάτων, διοργανώνει συσσίτια για γέροντες, ανέργους και απόρους, δεν πληρώνει τα φάρμακα των ασθενών και κόβει τα βοηθήματα των αναπήρων, θεωρεί τόσο βαριά, ανυπόφορη και δύσκολη για τον Πρέσβη τη ζωή στο Παρίσι, που τον συνδράμει και μισθοδοτεί και αναπληρωτή Πρέσβη στον ΟΟΣΑ, με αμοιβή και κόστος περίπου το ίδιο με εκείνο του Πρέσβη, δηλαδή 14.000 ευρώ το μήνα, επειδή στον Αναπληρωτή Πρέσβη  παρέχει σε χρήμα την αξία της στέγασής του στο Παρίσι..

Τον Αναπληρωτή Πρέσβη το Ελληνικό Κράτος τον έχει μάλιστα βρει σε πρόσωπο  το οποίο δεν είναι διπλωμάτης αλλά φέρεται ως πανεπιστημιακός, έχει τοποθετηθεί στο Παρίσι εδώ και 18 χρόνια, από το 1994, σε νεαρή ηλικία, επί Κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου και διάγει επί 18 χρόνια βίο στο Παρίσι, χωρίς να προκύπτει ότι διδάσκει έκτοτε σε κάποιο Πανεπιστήμιο.

Το ότι το παραπάνω πρόσωπο έχει «ξεχαστεί» στο Παρίσι δεν είναι τυχαίο αλλά οφείλεται στη συγγενική σχέση του με ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αλλά και με πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ενώ λέγεται ότι είναι φίλος του σημερινού Υπουργού Οικονομικών αλλά και του σημερινού Υπουργού Ανάπτυξης (!!!).

Οι γνωρίζοντες λένε ότι ίσως πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος, ως αναπληρωτής Πρέσβης, έχει επιβαρύνει συνολικά το δημόσιο ταμείο, κατά την επί 18ετία ακριβοπληρωμένη παραμονή του στο Παρίσι, με περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ, αφού στις αμέριμνες εποχές της δεκαετίας του 1990 και του 2000 η μηνιαία επιβάρυνση του Κράτους μαζί με τα δώρα, τις άδειες και τα επιδόματα του, τη στέγασή του αλλά και τα ταξίδια του ξεπερνούσε για κάποιο διάστημα σε σημερινές τιμές ακόμη και τις 20.000 ευρώ το μήνα.

3.Η πρόκληση όμως έχει και συνέχεια. Το πολυτελές διαμέρισμα των 350 τμ κόστους 8.200 ευρώ συν 2.000 ευρώ το μήνα στα Ιλίσια Πεδία, του οποίου την πολυτελή διαμονή και θαλπωρή απολαμβάνει τώρα η Τ. Μπιρμπίλη, για να νοικιασθεί, χρειάστηκε να σπάσει αυθαίρετα από το Δημόσιο το προηγούμενο συμβόλαιο ενοικίασης του διαμερίσματος της πρεσβευτικής κατοικίας. Αποτέλεσμα ήταν ο Γάλλος ιδιοκτήτης του να προσφύγει στα Δικαστήρια και το Ελληνικό Δημόσιο να καταδικαστεί να του καταβάλει αποζημίωση 150.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό βέβαια ούτε οι υπηρεσίες του αρμοδίου υπουργείου ούτε οι υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου θυμήθηκαν να το καταλογίσουν σε βάρος του υπευθύνου, που ζημίωσε το Κράτος, αφού βέβαια δεν ήταν οι ίδιοι που το πλήρωσαν αλλά ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης και τα δανεικά του Ελληνικού Δημοσίου.

4.Και αν κάποιος νομίζει ότι η πρόκληση σταματάει εδώ γελιέται. Όπως με πληροφορούν, το πολυτελές αυτό διαμέρισμα των 8.200 συν 1.000 ευρώ, πριν κατοικηθεί, ανακαινίσθηκε, επισκευάστηκε και επιπλώθηκε πολυτελώς με δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου, με πολυτελέστατα έπιπλα, χαλιά, φωτιστικά, είδη οικοσκευής, σκρίνια και σερβίτσια συνολικής αξίας 100.000 χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα κάποιο από τα έπιπλα αυτά λέγεται ότι έκανε φτερά, γιατί κάποιος το βρήκε εξαιρετικής ποιότητας και απολύτως του γούστου του και το πήρε μαζί τους φεύγοντας, χωρίς κανείς να τον ενοχλήσει.

5. Και αν κάποιος νομίζει ότι σταματάει εδώ η πρόκληση επίσης γελιέται. Το Δημόσιο νοικιάζει τα παραπάνω διαμέρισμα της χλιδής των 8.200 συν 1.000 ευρώ το μήνα στο Παρίσι, ενώ διαθέτει ιδιόκτητη μονοκατοικία 500 μ2, η οποία είναι κληροδότημα επιφανούς Έλληνα πατριώτη, το οποίο στεγάζει τα γραφεία της πρεσβείας.

Η κατοικία αυτή θα μπορούσε, εάν υπήρχε διαχρονικά φιλότιμο, να στεγάζει, εκτός από τα γραφεία της πρεσβείας, και τον εκάστοτε έλληνα πρέσβη, με την προϋπόθεση ότι κάποιοι θα είχαν τσίπα και θα σέβονταν τον έλληνα φορολογούμενο αλλά και την ίδια τη χώρα τους, αφού στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία στο Παρίσι υπηρετούν 5 άτομα, δηλαδή σε κάθε υπάλληλο αντιστοιχούν γραφεία 100 μ2. 

Ας σημειωθεί επίσης ότι η χρεωκοπημένη Ελλάδα του Μνημονίου καταβάλει 8.200 ευρώ συν 1.000 ευρώ το μήνα ενοίκιο για πρεσβευτική κατοικία, όταν άλλες πλούσιες μεν αλλά ευνομούμενες και σεβόμενες τους φορολογουμένους τους χώρες είτε στεγάζουν τον Πρέσβη τους στο ίδιο το κτίριο της Πρεσβείας είτε έχουν θέσει οροφή στην κρατική δαπάνη ενοικίου, η οποία δεν μπορεί να ξεπερνά τις 3.000 ευρώ το μήνα.

6.Και αν νομίζει κάποιος ότι η πρόκληση σταματάει εδώ επίσης γελιέται. Ο προκάτοχος της Τίνας Μπιρμπίλη, επίσης στέλεχος του βαθέος ΠΑΣΟΚ, διαχρονικός εκλεκτός  όλων των Υπουργών Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από το 1982 σε διάφορες θέσεις, διορισθείς από την Κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ως Πρέσβης στον ΟΟΣΑ, με μέσο κόστος κατά τα τέσσερα χρόνια της παραμονής του στο Παρίσι στο Δημόσιο περίπου 20.000 ευρώ το μήνα, έχει ασκήσει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου με την οποία διεκδικεί επιπλέον ποσό 12.000 ευρώ, διότι, μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι υποβλήθηκε σε δαπάνες μετεγκατάστασης, παραμονής σε ξενοδοχείο αλλά και σε δαπάνες αμοιβής του Γραφείου εύρεσης ξενοδοχείου στο Παρίσι (!!!), γιατί παρέδωσε πρώτα την κατοικία και μετά την Αντιπροσωπεία στην Τίνα Μπιρμπίλη, με αποτέλεσμα να διαμείνει σε ξενοδοχείο αλλά και να πληρώσει μεσίτη εύρεσης ξενοδοχείου (!!!). 

Επειδή η αγανάκτηση και η απέχθεια που νοιώθει κάθε χειμαζόμενος Έλληνας πολίτης για τα παραπάνω δεν μπορεί να έχει όρια, γιατί όρια δεν έχει η αναίδεια και η πρόκληση των επιβητόρων του δημοσίου ταμείου, διαχρονικών και υπεράνω κομμάτων και Κυβερνήσεων, golden boys και girls, που είναι οι διαχρονικοί ευνοούμενοι, φίλοι και κολλητοί μιας δράκας επίσης ευνοούμενων από τη μηντιακή διαπλοκής ΜΕΓΑλο-παραγόντων του πολιτικού συστήματος.

Επειδή η απαξία των παραπάνω πράξεων είναι δεδομένη, η πολιτική αποδοκιμασία, η  παραδειγματική ποινική τιμωρία αλλά και  ο χρηματικός καταλογισμός θα πρέπει έστω και εκ των υστέρων να είναι αυτονόητα.

Επειδή ο Πρωθυπουργός  θα πρέπει κάποια στιγμή να δείξει ότι διαθέτει ευαισθησία και πολιτικά ανακλαστικά, αφού σε πλείστες ανάλογες περιπτώσεις τεκμηριωμένης προκλητικής σπατάλης και βλάβης του δημοσίου συμφέροντος (Ζαννιάς, Πλασκοβίτης, Μπάνος, Προβόπουλος, Παπαδήμος, εθνικοί εργολάβοι, συμβούλιο νομισματικής πολιτικής, Ζήγρας, οικογενειακά επιδόματα 3.500 ευρώ το μήνα της ΔΕΗ κλπ), που δια της Βουλής του έχω θέσει υπ’ όψιν, αντί άμεσης πολιτικής παρέμβασης, δηλώνει πάντοτε αναρμόδιος και παραπέμπει, μέσω του Υπουργού Επικρατείας, στον εξωκοινοβουλευτικό Υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα.

Επειδή ο εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, για όσες προκλητικές περιπτώσεις σπατάλης και βλάβης του δημοσίου συμφέροντος του έχουν καταγγελθεί έως σήμερα, προσπαθεί να αποφύγει, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και δεν απαντά στην ουσία, δικαιώνοντας εκείνους που ισχυρίζονται ότι ο πολιτικός του τσαμπουκάς, η αποφασιστικότητα και το εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό του ταμπεραμέντο εκδηλώνεται επιλεκτικά μόνο όταν αφορά ανήμπορους και ανυπεράσπιστους γέροντες, αναπήρους,  πολύτεκνες μητέρες, ασθενείς και χαμηλόμισθους και ποτέ όταν αφορά στους ισχυρούς κρατικούς εργολάβους  και τα αναιδή golden boys και girls αυτής της χώρας, όπως κάποια από τα παραπάνω πρόσωπα, τα οποία φέρονται και ως προσωπικοί φίλοι του.

Επειδή και για την υπόθεση αυτή πρέπει να επέμβει ο Οικονομικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επειδή ο κάθε έλληνας Βουλευτής δεν μπορεί να λογοδοτεί γι’ αυτής της κατηγορίας τα πρόσωπα αλλά και για όσους ΜΕΓΑλο-υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχος συγκαλύπτουν την ξετσιπωσιά τους.

Επειδή ο έλληνας Βουλευτής δεν μπορεί να γίνεται καθημερινά ντετέκτιβ, αλλά όποτε μαθαίνει τα αίσχη οφείλει να τα καταγγέλει και να απαιτεί να γίνουν τα νόμιμα.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

1.Ποιές είναι οι ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές της Τίνας Μπιρμπίλη του έτους 2012, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως επιδομάτων της; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

2.Ποιές ήταν οι ακαθάριστες ετήσιες απολαβές της Τίνας Μπιρμπίλη του έτους 2011, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως επιδομάτων της και για ποιο ακριβώς χρονικό διάστημα;  Να κατατεθούν σχετικά έγγραφα. 

3.Πόσο έχει στοιχίσει συνολικά η Τίνα Μπιρμπίλη από τον διορισμό της μέχρι και σήμερα στο Ελληνικό Δημόσιο, ως εκ της ιδιότητάς της Πρέσβειρας της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ (μισθοί, επιδόματα τέκνου και αλλοδαπής, ταξίδια, έξοδα εγκατάστασης, δαπάνες αδείας κλπ); Να κατατεθούν σχετικά έγγραφα και σχετικές αποφάσεις και αθροιστικά το σχετικό ποσό.

4.Για ποιο λόγο η πτωχευμένη Ελλάδα, που κόβει μισθούς και συντάξεις των αδυνάτων, διοργανώνει συσσίτια για γέροντες και απόρους, δεν πληρώνει τα φάρμακα των ασθενών και κόβει τα βοηθήματα των αναπήρων, εκτός από Πρέσβη, προβλέπει και αργομισθία αναπληρωτή Πρέσβη στον ΟΟΣΑ με 14.000 ευρώ το μήνα;

Δεν είναι ντροπή και δεν αποτελεί αυτό πολιτική ξετσιπωσία;

Δεν πρέπει να σταματήσει αυτή η πρόκληση;

Θα την σταματήσετε και πότε;

Ποια είναι η άποψη του Πρωθυπουργού για το θέμα;

Θα παρέμβει, έστω για μια φορά, για να ζητήσει, έστω μια πρώτη φορά, να πάψει η σπατάλη;

Θα καταργήσει άμεσα τη θέση του Αναπληρωτή Πρέσβη στον ΟΟΣΑ-αργομισθία στο Παρίσι που έχει κοστίσει έως σήμερα πολλά εκ. ευρώ και πότε;

4α.Θα καταργήσει ο Πρωθυπουργός, εκτός από τη θέση του Αναπληρωτή Πρέσβη, και τη θέση του Πρέσβη στον ΟΟΣΑ που κατέχει η Τ. Μπιρμπίλη, η οποία κοστίζει 21.000 ευρώ το μήνα;

Δεν μπορεί τα καθήκοντα αυτά να τα ασκεί ο εκάστοτε από το διπλωματικό σώμα προερχόμενος Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία;

Θα εξετασθεί κε Πρωθυπουργέ η πρόταση αυτή ή θα κάνετε πάλι ότι δεν καταλαβαίνετε;

5.Από πότε υπηρετεί στο Παρίσι ο Αναπληρωτής Πρέσβης; Ποιος είναι αυτός;

Ποιος Υπουργός τον διόρισε; 

Να κατατεθεί η πράξη διορισμού του.

6.Ποιού Πανεπιστημίου είναι μέλος ο Αναπληρωτής Πρέσβης, ποια ειδικότητα κατέχει και από πότε έχει να διδάξει σε Πανεπιστήμιο;

Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν την πανεπιστημιακή ιδιότητα του Αναπληρωτή Πρέσβη αλλά το από πότε έχει να διδάξει σε Πανεπιστήμιο.

7.Ποιές είναι οι ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές του Αναπληρωτή Πρέσβη του έτους 2012, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως επιδομάτων του, συμπεριλαμβανομένου και του στεγαστικού; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

8.Ποιές ήταν οι ακαθάριστες ετήσιες απολαβές του Αναπληρωτή Πρέσβη ανά έτος από τον χρόνο του διορισμού του μέχρι τις 31.12.2011, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως επιδομάτων του και της στεγαστικής του αποζημίωσης; Να κατατεθούν σχετικά έγγραφα και συγκεκριμένα οι βεβαιώσεις μισθοδοσίας του.

9.Πόσο συνολικά έχει στοιχίσει ο Αναπληρωτής Πρέσβης από τον διορισμό του μέχρι και σήμερα στο Ελληνικό Δημόσιο, ως εκ της ιδιότητας του Αναπληρωτή Πρέσβη της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ (μισθοί, επιδόματα αλλοδαπής, ταξίδια, έξοδα εγκατάστασης, δαπάνες αδείας, στεγαστικό επίδομα κλπ); Να παρατεθεί ανά έτος και ανά κατηγορία δαπάνης η ετήσια κρατική επιβάρυνση καθώς και να  προσδιοριστεί κατόπιν σχετικής αθροιστικά η συνολική επιβάρυνση του Δημοσίου αυτά τα 18 χρόνια. Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα και σχετικές αποφάσεις.

10.Πότε και από ποιόν νοικιάσθηκε το πολυτελές διαμέρισμα των 350 τμ κόστους 8.200 ευρώ συν 1.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή 9.200 ευρώ το μήνα δίπλα στα Ιλίσια Πεδία;

Πόσο έχει στοιχίσει η μίσθωσή του έως σήμερα, μαζί με τα μηνιαία έξοδα συντήρησής του; Πότε λήγει η σύμβαση μίσθωσης;

Υπάρχει δυνατότητα νόμιμης καταγγελίας της σύμβασης;

Γιατί δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα νόμιμη καταγγελία;

(Να κατατεθούν τα έως σήμερα έξοδα ενοικίασης και μηνιαίας συντήρησής από τον χρόνο της ενοικίασής μέχρι σήμερα και να υπολογισθεί το ποσό αυτό αθροιστικά).

11.Πόσους ανθρώπους ακριβώς στεγάζει το διαμέρισμα της χλιδής;

 Δεν προκαλείτε με την διατήρηση αυτής της αμαρτωλής μίσθωσης;

Ζήτησε ποτέ κάποιος από το αρμόδιο Υπουργείο να σπάσει με νόμιμο τρόπο η μίσθωση,   αφού δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες οι κάτοικοι Παρισίων Πρέσβεις της Ελλάδος, που δεν είναι καν διπλωμάτες καριέρας αλλά κομματικοί ευνοούμενοι, μεταξύ των οποίων και η Τ. Μπιρμπίλη;

Θα το κάνετε μετά την ερώτησή μου;

Δεν αποτελεί ξετσιπωσιά η διατήρηση αυτής της μίσθωσης;

 Η πρώην Υπουργός Τ. Μπιρμπίλη, μέλος της πολιτικής παρέας που κατέστρεψε και φτωχοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες και οδήγησε εκατοντάδες απεγνωσμένους συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία,  δεν έχει επίγνωση των συντριμμιών που δημιούργησε στη χώρα η ίδια και η παρέα της;

Δεν νοιώθει ότι προκαλεί όσους καταστράφηκαν και φτωχοποιήθηκαν εξαιτίας της ιδίας και των φίλων της, όταν στοιχίζει στο Κράτος 21.200 ευρώ το μήνα;

Να ερωτηθεί σχετικά η Τ. Μπιρμπίλη και να κατατεθεί η απάντησή της.

12.Γιατί οι πρέσβεις και η Τ. Μπιρμπίλη δεν διαμένουν στην ιδιόκτητη μονοκατοικία της Πρεσβείας στον ΟΟΣΑ στον Παρίσι, όπως θα συνέβαινε σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα που διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο 500 μ2, στο οποίο εργάζονται μόλις 5 υπάλληλοι;

Μήπως γιατί δεν έχει θέα στα Ιλίσια Πεδία;

 ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΤΣΙΠΩΣΙΑ;

Πόσα μ2 είναι το ιδιόκτητο κτίριο της πρεσβείας (κύριοι και βοηθητικοί χώροι);

Πόσα άτομα-προσωπικό εργάζονται στο κτίριο αυτό σήμερα;

13.Πόσο στοίχισε η ανακαίνιση, τα έξοδα επισκευής και η επίπλωση του μισθωμένου διαμερίσματος της χλιδής των 350 μ2;

Αληθεύει ότι κόστισε 100.000 ευρώ;

Τι ακριβώς έπιπλα, χαλιά, και είδη οικοσκευής και τι είδους σερβίτσια αγοράσθηκαν; Αληθεύει ότι αγοράστηκαν πανάκριβα έπιπλα, χαλιά, φωτιστικά, σκρίνια και ασημένια σερβίτσια;

 -Να κατατεθούν όλα τα σχετικά τιμολόγια πρωτότυπα αλλά και μεταφρασμένα που αφορούν, την ανακαίνιση, τις επισκευές, τον εξοπλισμό και την επίπλωση (ΠΡΟΣΟΧΗ-ΟΛΑ) και να εκδοθεί σχετική βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν άλλα, εκτός από τα κατατεθειμένα καθώς και τα χρηματικά εντάλματα εξόφλησής τους.

-Να κατατεθεί η πράξη παράδοσης παραλαβής της μισθωμένης οικίας της χλιδής και του εξοπλισμού της στην Τ. Μπιρμπίλη.

14.Αληθεύει η πληροφορία μου ότι υπήρξε κάποιος που φεύγοντας από το Παρίσι πήρε μαζί του από το διαμέρισμα της χλιδής πανάκριβο έπιπλο αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ;

Πόσο είχε αγορασθεί αυτό το έπιπλο; Να κατατεθεί το παραστατικό αγοράς του.

Πως έγινε αυτό δεκτό;

Πως το επέτρεψε ο διάδοχός του;

Πως συγκαλύφθηκε η υπόθεση;

Να κατατεθεί η πράξη παράδοσης-παραλαβής της οικίας και του εξοπλισμού της πρεσβευτικής κατοικίας στον προηγούμενο της Τ. Μπιρμπίλη Πρέσβη.

Γιατί δεν υπογράφηκε η πράξη παράδοσης; 

Έχει επιληφθεί κάποιος Εισαγγελέας; Αν όχι, γιατί;

Θα σταλεί στον Εισαγγελέα ο αξιωματούχος του Υπουργείου, αν συγκάλυψε την υπόθεση;

Καταλογίστηκε η σχετική δαπάνη σ’ αυτόν που το πήρε μαζί του τα έπιπλα και σε εκείνον που συγκάλυψε την υπόθεση;

Ποιος ήταν αυτός;  Μήπως υπάρχουν και άλλα ελλείμματα;

Θα το ψάξει κάποιος;

Αληθεύει ότι για να συγκαλυφθεί η υπόθεση εκδόθηκε αργότερα κάποια επιταγή προς το αρμόδιο Υπουργείο;

Εξοφλήθηκε αυτή από το αρμόδιο Υπουργείο;

Να κατατεθεί η επιταγή και η πράξη εξόφλησής της.

15.Αληθεύει ότι το Ελληνικό Δημόσιο ξενοίκιασε αυθαίρετα και μονομερώς προηγούμενο διαμέρισμα της πρεσβευτικής κατοικίας, με αποτέλεσμα ο Γάλλος ιδιοκτήτης του να προσφύγει στα Δικαστήρια και το Ελληνικό Δημόσιο να καταδικαστεί να του καταβάλει αποζημίωση 150.000 ευρώ;

Ποιος έλαβε την απόφαση;

Να κατατεθεί η δικαστική απόφαση και το χρηματικό ένταλμα εξόφλησής του ποσού.

Έχει καταλογισθεί η ζημία του Δημοσίου;

Ποιος εμπόδισε τον καταλογισμό;

16.Τίνος ήταν η απόφαση να νοικιασθεί το πολυτελές διαμέρισμα της χλιδής και για ποιο λόγο αυτή εγκρίθηκε από την κεντρική διοίκηση του αρμόδιου Υπουργείου;

Ποίος ήταν ο αξιωματούχος που την ενέκρινε;

Να κατατεθούν η απόφαση έγκρισης.

17.Γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και οι δικαστικές υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου ξέχασαν να καταλογίσουν σε βάρος του υπευθύνου που ζημίωσε το Κράτος τη σχετική δαπάνη για όλα όσα παραπάνω αναφέρω;

Μήπως γιατί δεν το πλήρωσαν οι ίδιοι;

18.Ποιος ήταν ο σχετικός υπεύθυνος για να καταλογισθεί με τη ζημία του Δημοσίου και ποιος ο αρμόδιος για  να καταλογίσει (να αναφερθούν τα ονόματά τους);

19.Θα καταλογιστεί μετά την ερώτηση αυτή το σχετικό ποσό; Θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος όσων προκάλεσαν τη ζημιά και σε βάρος όσων παρέλειψαν να καταλογίσουν αυτή;

20.Θα στείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης την υπόθεση στον Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και στον Οικονομικό Εισαγγελέα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που ζημίωσαν το Κράτος καθώς και εκείνοι οι υπάλληλοι που παρέλειψαν να καταλογίσουν τη ζημιά αλλά και κάθε άλλος υπεύθυνος για όσα παραπάνω αναφέρονται; 

21.Μπορούν άραγε με βάση το νόμο όλα τα παραπάνω πρόσωπα των Πρέσβεων, που δεν είναι διπλωμάτες, να έχουν απολαβές ανώτερες από αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου; Θα τους καταλογισθεί αναδρομικά η σχετική διαφορά από το Ελεγκτικό Συνέδριο;

22.Ποιός ήταν και πόσο έχει στοιχίσει συνολικά ο προηγούμενος της Τ. Μπιρμπίλη Πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ από τον διορισμό του μέχρι και την απόλυσή του, εκ της ιδιότητάς του Πρέσβη (μισθοί, επιδόματα, ταξίδια, έξοδα εγκατάστασης, δαπάνες αδείας κλπ); Να προσδιοριστεί το ποσό συνολικά και να κατατεθούν σχετικά έγγραφα και σχετικές αποφάσεις.

23.Πόσα ταξίδια χρηματοδότησε το Ελληνικό Δημόσιο στον προηγούμενο της Τ. Μπιρμπίλη Πρέσβη της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ από τον διορισμό του μέχρι και την απόλυσή του και για ποια αιτία; Ποιοι οι προορισμοί, ποια η αιτία, ποια η διάρκεια του ταξιδιού και ποιο το συνολικό τους κόστος (εισιτήρια, έξοδα διανυκτέρευσης, ημερήσια αποζημίωσης); Να προσδιορισθεί αθροιστικά το συνολικό κόστος και να κατατεθούν σχετικά έγγραφα και σχετικές αποφάσεις.

24.Αληθεύει ότι ο προηγούμενος Πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ έχει ασκήσει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου με την οποία διεκδικεί 12.000 ευρώ, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι υποβλήθηκε σε δαπάνες μετεγκατάστασης, ξενοδοχείων αλλά και δαπάνες αμοιβής του Γραφείου εύρεσης Ξενοδοχείου στο Παρίσι (!!!), γιατί παρέδωσε πρώτα την κατοικία και μετά την Αντιπροσωπεία στην Τίνα Μπιρμπίλη; Έχει βρεθεί δικαστήριο που του επιδίκασε τέτοιο ποσό;

25.Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση;

26.Ποιος δικηγόρος του Κράτους χειρίζεται την υπόθεση; Έχει καταθέσει προτάσεις και απόψεις στη δίκη αυτή το αρμόδιο Υπουργείο; Να κατατεθούν.

27.Ποιο είναι το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλει η Ελλάδα για τη μίσθωση της Πρεσβείας στην UNESCO;

28.Ποιο είναι το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλει η Ελλάδα για μίσθωση πρεσβευτικής κατοικίας για τη στέγαση του Πρέσβη  στην UNESCO; Υπηρετούν και εκεί αναπληρωτές Πρέσβεις και, αν ναι, πόσο στοιχίζει στο Κράτος η μισθοδοσία του Πρέσβη και του Αναπληρωτή καθώς και η στέγασή τους; Ποιοι είναι αυτοί και από πότε υπηρετούν; Είναι μέλη του διπλωματικού σώματος; Αν όχι, ποια ήταν η ιδιότητά τους; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

29.Μήπως έχει ήδη επιληφθεί για την υπόθεση και όλα όσα αναφέρω κάποιος Εισαγγελέας και δεν το γνωρίζω; Να κατατεθεί σχετικό έγγραφο.

30.Θα επιληφθεί για την υπόθεση κάποιος Εισαγγελέας; Θα διαβιβάσει την ερώτησή μου στον Οικονομικό Εισαγγελέα και στα αρμόδια κρατικά όργανα ο Υπουργός Δικαιοσύνης;

Θερμώς παρακαλούνται οι ερωτώμενοι, και, ιδίως, οι Υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, να απαντήσουν συγκεκριμένα και σαφώς στα σαφή ερωτήματά που υποβάλλω. Ας μην αναλωθούν για άλλη μια φορά -ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ- να αναπαραγάγουν, copy-paste από τον Η/Υ τους, τις γνωστές από το παρελθόν γενικόλογες απαντήσεις. Σαφείς απαντήσεις και πολιτικές αποφάσεις ζητά ο Ελληνικός λαός.

Ο ερωτών Βουλευτής Αχαΐας

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος