Loading...
 Start Page

 

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 4043/366/16-11-2012

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  • ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» έφερε στο φως ότι ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου διορίστηκε αμέσως μετά την ανάληψη της  πρωθυπουργίας από τον αδερφό του Γιώργο, μετά τις εκλογές του 2009 σε θέση άμισθου συμβούλου της Τράπεζας της Ελλάδος για θέματα κλιματικής αλλαγής.

Το δημοσίευμα πέρα από αυτή την αποκάλυψη δεν εμπεριέχει κάποιο αρνητικό σχόλιο για τον Αντρίκο Παπανδρέου. Το μόνο που έκανε η «Δημοκρατία» ήταν να παραθέσει μια κατάθεση φίλου του, του κ. Μίνωα Ζομπανάκη, η οποία αποτελεί τμήμα της δικογραφίας της μήνυσης που έχει καταθέσει ο Αντρίκος Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση σχετικά με την υπόθεση των CDS. Στο απόσπασμα της «Δημοκρατίας» στο φύλλο της 2/10/2012 αναφέρει ο κ. Ζομπανάκης χαρακτηριστικά: «Τον Ανδρέα Α. Παπανδρέου (σ.σ. Αντρίκο) τον γνωρίζω από τα τέλη της δεκαετίας του 1980…», και συνεχίζει: «Χαίρει μεγάλης εκτίμησης και στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου αμισθί εδώ και τρία χρόνια προσφέρει τις επιστημονικές του γνώσεις σε θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα, χωρίς να διεκδικεί τίτλους και μισθούς». Παρόλα αυτά, ο Αντρίκος Παπανδρέου απάντησε στο εν λόγω δημοσίευμα με μια μακροσκελή επιστολή – αρκετά μεγαλύτερη κι από αυτό καθαυτό το δημοσίευμα-, στην οποία κάνει λόγο για δήθεν απόπειρα κατασυκοφάντησης του και κακόβουλη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Εν τούτοις, ο - κατά τον ίδιο - σχολιασμός της κατάθεσης δεν είναι παρά το συμπέρασμα στο οποίο έχει καταλήξει η αντίδικος πλευρά του Πάνου Καμμένου. Ο ίδιος δημοσίως έχει τοποθετηθεί, επισημαίνοντας ότι προκύπτουν νέα δεδομένα για τον ρόλο του αδερφού του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά την περίοδο της κερδοσκοπίας σε βάρος της χώρας μας. Τα νέα δεδομένα συνίστανται στο ότι το επίμαχο διάστημα των τριών τελευταίων ετών ο Αντρίκος Παπανδρέου εργαζόταν παράλληλα και ως άμισθος σύμβουλος της Ελλάδος, της εποπτεύουσας αρχής για την έκδοση των ελληνικών ομολόγων, αλλά και στην εταιρία Unigestion, η οποία ελέγχεται δικαστικά για κερδοσκοπικά παιχνίδια κατά της χώρας.

Η Συγκυβέρνηση οφείλει να διαλευκάνει αυτή την δύσοσμη και περίεργη υπόθεση. Η κάθαρση και η διαφάνεια είναι επιτακτικά αιτήματα του ελληνικού λαού, που έχει αγανακτήσει να γίνεται κάθε φορά θεατής στην παρωδία της συγκάλυψης.

 

Κατόπιν τούτων ερωτούνται οι κ. κ. Υπουργοί: 

  • Πότε και από ποιόν διορίστηκε μέλος εθελοντικής επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδας – «σύμβουλος» για την μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής; Να κατατεθεί το πρακτικό του Δ.Σ.
  •  Ποιες συγκεκριμένες οι υπηρεσίες που παρείχε ο Αντρίκος Παπανδρέου στην Τράπεζα της Ελλάδος; Ποια καθήκοντα είχε συγκεκριμένα;
  • Ποιες οι εισηγήσεις που έκανε ο σύμβουλος Αντρίκος Παπανδρέου; Να κατατεθούν όλες οι έγγραφες εισηγήσεις που έκανε ο Αντρίκος Παπανδρέου. 
  • Έξοδα παραστάσεως και όποιες άλλες διευκολύνσεις γραμματειακής υποστήριξης, μετακινήσεων, ταξίδια κ.α. κατεβλήθησαν; Εάν ναι πόσα; Να κατατεθούν όλα τα σχετικά παραστατικά στοιχεία.

 

                                                                         Ο ερωτών βουλευτής

           

                                                                  ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

                                                           

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος