Loading...
 Start Page

ΑΡ. ΠΡΩΤ.4045/367/16-11-2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

--------------

Στις 13.9.2012 κατέθεσα μεταξύ άλλων και προς εσάς ερώτηση και ΑΚΕ με το ακόλουθο περιεχόμενο:

1.Όταν Έλληνες πολίτες ταλαιπωρούνται επί χρόνια από την γραφειοκρατία, το ανθρωπόμορφο τέρας της Πάρου λαμβάνει άμεσα, με την είσοδό του στην Ελλάδα, πολιτικό άσυλο, ενώ χιλιάδες άλλες αιτήσεις εκκρεμούν.

2.Αφού τέλεσε το αποτρόπαιο έγκλημά του σε βάρος ενός ανηλίκου παιδιού, θεωρήθηκε από τις δικαστικές αρχές της χώρας ανήλικος, όταν, προφανώς μετά από συμβουλή της δικηγόρου του, αναίρεσε αρχική του κατάθεση σχετικά με την ηλικία του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε φυλακές ανηλίκων και να υπόκειται σε ευμενέστερη μεταχείριση.

3.Τα ερωτήματα που γεννιούνται και απαιτούν άμεσα υπεύθυνες απαντήσεις είναι πολλά. Σχετίζονται τόσο με εκείνους που με ταχύτατες διαδικασίες του παρείχαν άσυλο όσο και με εκείνους που αποδέχθηκαν τον εμπαιγμό του Ελληνικού Κράτους  σχετικά με την ακριβή ηλικία του δράστη.

Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

1.Πότε το ανθρωπόμορφο τέρας της Πάρου ήρθε στην Ελλάδα και πότε του δόθηκε άσυλο;

2.Πως κατάφερε και πήρε άσυλο με την είσοδό του στην Ελλάδα;

3.Ποιοι κρατικοί λειτουργοί του έδωσαν άσυλο;

4.Εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο ή από «ανθρωπιστική» οργάνωση κατά την διαδικασία υποβολής του φακέλου παροχής ασύλου και κατά την διαδικασία εξέτασης του αιτήματος παροχής ασύλου.

4.Να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος της παροχής ασύλου, και οπωσδήποτε η αίτησή του, τα έγγραφα τα οποία επισύναψε για την παροχή ασύλου (τρόπος άφιξης, μαρτυρικές καταθέσεις κλπ), τα έγγραφα παροχής εξουσιοδότησης προς πληρεξουσίους, τα πρακτικά της επιτροπής ασύλου και η απόφαση της.

5.Γιατί οι δικαστικοί λειτουργοί αποδέχθηκαν τον ισχυρισμό του, μετά την επικοινωνία με τη δικηγόρο του, ότι είναι 19 ετών, γεγονός που τον οδήγησε στις φυλακές ανηλίκων, ενώ αρχικώς προέκυπτε ότι είχε δηλώσει ότι είναι 21 ετών; Ποιο το σκεπτικό των δικαστικών λειτουργών;

6.Με ποια ηλικία είχε καταχωρηθεί όταν έλαβε άσυλο; Έγινε συσχετισμός από τους δικαστικούς λειτουργούς με το φάκελο παροχής ασύλου;

7.Σε ποίες ενέργειες έχουν προβεί μετά την προφυλάκισή του οι δικαστικοί λειτουργοί για να εξακριβώσουν την πραγματική ηλικία του ανθρωπόμορφου τέρατος της Πάρου;

8.Σε πόσους αλλοδαπούς έχει δοθεί άσυλο από την 1.1.2002-31.8.2012; Ποια η χώρα προέλευσης και καταγωγής όσων έχουν λάβει άσυλο. Να κατατεθούν  σχετικοί πίνακες.

9.Πόσοι από όσους έχουν λάβει άσυλο έχουν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και την Δικαιοσύνη; Για ποια αδικήματα ο καθένας ξεχωριστά; Πόσες από τις αποφάσεις αυτές έχουν ανακληθεί; Να κατατεθούν έγγραφοι αναλυτικοί πίνακες.

Επειδή κατά τα άρθρα 126-128 και 133 του ΚτΒ οφείλετε να απαντάτε εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών και να καταθέτετε τα αιτούμενα  έγγραφα εντός μηνός.

Επειδή παρά τον Κανονισμό της Βουλής, καίτοι έχουν παρέλθει περισσότεροι από δύο μήνες και ούτε έχετε απαντήσει ούτε έχετε καταθέσει τα αιτούμενα έγγραφα.

Επειδή εξαντλώντας κάθε περιθώριο πολιτικής καλοπιστίας θέλω να πιστεύω ότι εκ τυχαίου γεγονότος δεν έχετε ανταποκριθεί στην εκ του νόμου και του Κανονισμού απορρέουσα υποχρέωση.

Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει κάτι που σας εμποδίζει να πράξετε τα νόμιμα ή ότι συγκαλύπτετε είτε εκείνους οι οποίοι χορήγησαν άσυλο είτε εκείνους οι οποίοι εκπροσώπησαν το ανθρωπόμορφο τέρας κατά τη διαδικασία παροχής ασύλου.

Επειδή τα ερωτήματά μου είναι σαφή και χρήζουν ΑΜΕΣΗΣ ανάλογης σαφούς  απαντήσεώς σας.

Επειδή ο ελληνικός λαός  έχει δικαίωμα να γνωρίζει.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

1.Πότε το ανθρωπόμορφο τέρας της Πάρου ήρθε στην Ελλάδα και πότε του δόθηκε άσυλο;

2.Πως κατάφερε και πήρε άσυλο με την είσοδό του στην Ελλάδα;

3.Ποιοι κρατικοί λειτουργοί του έδωσαν άσυλο;

4.Εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο ή από «ανθρωπιστική» οργάνωση κατά την διαδικασία υποβολής του φακέλου παροχής ασύλου και κατά την διαδικασία εξέτασης του αιτήματος παροχής ασύλου.

4.Να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος της παροχής ασύλου, και οπωσδήποτε η αίτησή του, τα έγγραφα τα οποία επισύναψε για την παροχή ασύλου (τρόπος άφιξης, μαρτυρικές καταθέσεις κλπ), τα έγγραφα παροχής εξουσιοδότησης προς πληρεξουσίους, τα πρακτικά της επιτροπής ασύλου και η απόφαση της επιτροπής ασύλου.

5.Με ποια ηλικία είχε καταχωρηθεί όταν έλαβε άσυλο; Ζητήθηκε από δικαστικούς λειτουργούς από τις υπηρεσίες σας ο φάκελος παροχής ασύλου  για να εξακριβώσουν την πραγματική ηλικία του ανθρωπόμορφου τέρατος της Πάρου;

6.Σε πόσους αλλοδαπούς έχει δοθεί άσυλο από την 1.1.2002-31.8.2012; Ποια η χώρα προέλευσης και καταγωγής όσων έχουν λάβει άσυλο. Να κατατεθούν  σχετικοί πίνακες.

7.Πόσοι από όσους έχουν λάβει άσυλο έχουν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και την Δικαιοσύνη; Για ποια αδικήματα ο καθένας ξεχωριστά; Πόσες από τις αποφάσεις αυτές έχουν ανακληθεί; Να κατατεθούν έγγραφοι αναλυτικοί πίνακες.

Ο ερωτών Βουλευτής Αχαΐας

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος