Loading...
 Start Page

ΑΡ. ΠΡ. 3923/13-11-2012

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Τον Πρωθυπουργό

Από τον περασμένο Ιούλιο η Ιντραλότ είχε προκριθεί στην τεχνική αξιολόγηση του διαγωνισμού για την επιλογή Τεχνολογικού Παρόχου του ΟΠΑΠ .

Επειδή όμως υπήρχε και ανταγωνισμός, αναγκάστηκε να κάνει ένα… σκόντο αρκετών εκατομμυρίων σε σχέση με την αρχική σύμβαση που, «ψαλιδισμένη» το 2010 επί Σπανουδάκη, προβλέπει σήμερα την καταβολή ετήσιου τιμήματος 57.000.000 ευρώ (προ ΦΠΑ) και ποσοστό 8% επί των ακαθαρίστων εσόδων συγκεκριμένων παιχνιδιών.

Η νέα οικονομική προσφορά της Ιντραλότ, που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα για λόγους… εμπιστευτικότητας, είναι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τουλάχιστον 25% φτηνότερη από την παλαιότερη, με την οποία ο κ. Λουρόπουλος αποφάσισε να «τρέξει» τη σύμβαση ως τα τέλη Ιανουαρίου του 2013.

Μόλις πριν από λίγα 24ωρα σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΟΠΑΠ ότι ανανεώνει για τρεις μήνες τη σύμβαση με την Ιντραλότ, καθώς «η παράταση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθεί, μετά και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, η εν εξελίξει διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή του Τεχνολογικού Παρόχου του κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος της ΟΠΑΠ».

Ένα παρόμοιο δελτίο τύπου είχε εκδοθεί και στα τέλη του περασμένου Ιουλίου για να δικαιολογήσει την τότε τρίμηνη παράταση.

Σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς, η κωλυσιεργία αυτή του νέου προέδρου για ένα εξάμηνο θα στοιχήσει στον ΟΠΑΠ τουλάχιστον 7.000.000 ευρώ, τα οποία πάνε στην τσέπη του διαχρονικού προμηθευτή – παρόχου. Και αυτό στην καλύτερη περίπτωση, αφού ο κ. Λουρόπουλος όφειλε να έχει διαπραγματευτεί, όπως προβλέπει η διαγωνιστική διαδικασία, ακόμη , μεγαλύτερη έκπτωση από την Ιντραλότ.

Για να το πούμε απλά. Η παράταση της σύμβασης με κόστος έστω και ένα ευρώ περισσότερο από αυτό που προβλέπει η νέα συμφωνία με τον ίδιο πάροχο (έτσι κι αλλιώς Γιάννης κερνάει,  Γιάννης πίνει…) είναι σκανδαλώδης. Ευθύνες δε, εκτός από τον κ. Λουρόπουλο, έχουν και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ που ενέκριναν την προεδρική πρωτοβουλία.

Επειδή η συνεχιζόμενη προνομιακή μεταχείριση, εκθέτει την κυβέρνηση, και τον

πρωθυπουργό, «άνθρωπος» του οποίου είναι ο κ. Λουρόπουλος.    

 

Ερωτάται λοιπόν ο Πρωθυπουργός:

  1. Ισχύει πως η νέα διοίκηση υπό τον κ. Λουρόπουλο, δεν φαίνεται να ενστερνίζεται απόλυτα την άποψη του Ταμείου και φέρεται να ταυτίζεται με τις πράξεις Σπανουδάκη ο οποίος αιφνιδιαστικά είχε κόψει την Λοττομάτικα στην τεχνική αξιολόγηση στην τεχνική αξιολόγηση και είχε αφήσει μόνη υποψήφια την Ίντραλοτ, της οποίας μόλις προχθές αποφάσισε να ανοίξει την οικονομική πρόταση, προφανώς για να κατακυρώσει τον διαγωνισμό, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες;
  2. Δεν άλλαξε τίποτα σε όλο αυτό το διάστημα;
  3. Δεν κατέληξε πουθενά η μέχρι τώρα οικονομική διαπραγμάτευση με τον πάροχο που παίζει χωρίς αντίπαλο;
  4. Αν δεν γινόταν καμία διαπραγμάτευση και εφαρμοζόταν «ως έχει» η νέα οικονομική προσφορά του παρόχου, πόσα χρήματα θα εξοικονομούσε το Ελληνικό Δημόσιο;
  5. Εφόσον η επιλογή της Ιντραλότ δεν πρόκειται να αλλάξει, προς τι η νέα τρίμηνη παράταση με τους όρους της παλαιότερης και μακράν ευνοικότερης για την εταιρία (και όχι ασφαλώς για τον ΟΠΑΠ…) σύμβασης;

 

                   Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος