Loading...
 Start Page

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 4781/5-12-2012

Προς τον Πρωθυπουργό

Προς τους Υπουργούς

Εσωτερικών

Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

Οι 3 συγκυβερνώντες ξοδεύουν το «νταηλίκι» τους στο λαό αλλά δέχονται καρτερικά με τιμή και δόξα τις «σφαλιάρες» του Φούχτελ και των Τροικανών…

Ο εντεταλμένος της Γερμανικής Καγκελαρίας στην Ελλάδα κ. Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ, με απύθμενο θράσος ισχυρίσθηκε πως 3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, κάνουν δουλειά  1.000 εργαζομένων στη Γερμανία.

Με τον τρόπο αυτό απάντησε στο σχέδιο διαθεσιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων που έχει θέσει σε εφαρμογή η συγκυβέρνηση.

Η παρέμβαση και το ύφος του κ. Φούχτελ δείχνει ωστόσο πως η συγκυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως κατακτητές και μάλιστα επί Ελληνικού εδάφους. «Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός του», είπε ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για την πραγματοποίηση της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Ο Φούχτελ συνέχισε το παραλήρημα του λέγοντας πως, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται τώρα να παίξει ένα άλλο ρόλο», ενώ αποκάλυψε ότι θα ακολουθήσει περικοπή των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Αφού πρώτα περικόπτονται μεθοδικά οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη συνέχει συνίσταται από την γερμανική διοίκηση, να επιβληθούν τοπικοί φόροι και να σηκώσουν για ακόμη μια φορά το βάρος οι απλοί πολίτες», υποστήριξε ο εντεταλμένος της Γερμανικής Καγκελαρίας.

Επειδή οι Έλληνες είναι περήφανος λαός και με τα όσα είπε ο κ. Φούχτελ αισθάνθηκαν την απόλυτη απογοήτευση.

Επειδή η συμπεριφορά και η τακτική «σφάξε με αγά μου να αγιάσω», των διπρόσωπων και υποτελών της τρικομματικής παρέας, μόνον ταπείνωση και οργή μπορεί να γεμίσει τις ψυχές μας.

Επειδή το νταηλίκι τους το ξοδεύουν όλο εδώ, κατατρομοκρατώντας ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία και απέναντι στους Γερμανούς στέκονται καρτερικά στην σειρά, για να φάνε με «δόξα και τιμή, την σφαλιάρα τους».

Κατόπιν των απαξιωτικών και προσβλητικών δηλώσεων του κ. Φούχτελ, σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων, οι οποίοι βάσει της τελευταίας έκθεσης του ΟΟΣΑ εργάζονται ετησίως 2.017 ώρες αντί 1.408 των Γερμανών, καθώς και σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας που καταδέχεται δημόσια να της υποβάλλει και επιβάλλει, πολιτική νέων τοπικών φόρων η «Γερμανική διοίκηση».

 Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί της συγκυβέρνησης των κ. κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη καλούνται να απαντήσουν στα ερωτήματα:

  1. Ποιος κυβερνά τελικά αυτή τη χώρα;
  2. Με ποιο δικαίωμα ο κ. Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της;
  3. Εξακολουθούν να είναι πιστοί στον όρκο τους και να λειτουργούν ως εντολοδόχοι του Λαού;
  4. Εάν ναι τότε πως και γιατί συμπεριφέρονται ως Υπουργοί του «γιαβόλ» και δεν αντιδρούν στον κάθε κ. Φούχτελ, όταν από το δημόσιο βήμα τους δίνει εντολές εκ μέρους» της γερμανικής διοίκησης να επιβάλλουν τοπικούς φόρους;
  5. Συμβαίνει να τους έχουν παραδώσει γραπτώς και τις διατάξεις ή και το πλήρες νομοσχέδιο, όπως άλλωστε απεκάλυψε ο κ. Ρουπακιώτης ότι είναι η Κυβερνητική πρακτική;

Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο.

  1. Εάν όχι, πότε και πως αντέδρασαν;

Να κατατεθούν οι σχετικές ανακοινώσεις – διαμαρτυρίες.

  1. Συμφωνούν με αυτά που λέει;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 Νίκος Νικολόπουλος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος