Λίστα αντικειμένων
«Με «διαδικασίες – εξπρές» και με πολλά αδιευκρίνιστα σημεία, «εν μια νυκτί» η ΑΤΕbank παύει να υφίσταται. Είναι μια «αιματηρή» λύση, που θα κοστίσει πάνω από 7 δις στο Δημόσιο.
Το Δημόσιο φορτώνεται τα βάρη του προβληματικού κομματιού της, αφού θα χρειαστεί να καλύψει την μαύρη τρύπα 3,8 δις της bad bank, ενώ στο δημόσιο χρέος θα προστεθούν τα 3,5 δις που θα δοθούν από το ΤΧΣ ως κεφαλαιακή ενίσχυση.
Οι ιδιώτες μέτοχοί της μένουν με άδεια χέρια.
Φοβάμαι πως θα είναι εξαιρετικά αρνητικές οι επιπτώσεις της, στα δημοσιονομικά, τη ζημία των μετοχών της ΑΤΕ και τις παρενέργειες που μπορεί να έχει στο αγροτικό τομέα της οικονομίας.
Μακάρι να διαψευσθώ».
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΑΤΕbank. Αναλυτικά η δήωση του Ν. Νικολόπουλου έχει ως ακολούθως:
Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΑΤΕbank συμμετείχα στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν σήμερα πρωί-πρωί έξω από το κεντρικό κατάστημα.
Επανέλαβα της θέσεις της Ν.Δ που ως Τομεάρχης Εργασίας συχνά είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στους χώρους δουλειάς, αλλά και στα εργατικά κέντρα σε όλη την χώρα, στο διάστημα που ήμασταν Αξιωματική Αντιπολίτευση καθώς και κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο.
Μέχρι σήμερα -απ’ ότι γνωρίζω- η Νέα Δημοκρατία δεν άλλαξε θέσεις γύρω από την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και την στήριξη του δημόσιου πυλώνα της Αγροτικής Τράπεζας, που βασίσθηκε και βασίζεται η αγροτική οικονομία καθώς επίσης και ο πρωτογενής τομέας της.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ΑΤΕ αποτελεί τον βραχίονα του Έλληνα αγρότη, κτηνοτρόφου, παραγωγού και τον μοχλό ανάπτυξης της εγκαταλελειμμένης Ελληνικής Περιφέρειας.
Η Ν.Δ. και ο Πρόεδρος μας ποτέ δεν πίστευαν σ’ αυτά τα «προγράμματα σωτηρίας» -όπως κάποιοι τα βάφτισαν- που περιλαμβάνουν από μειώσεις μισθών και συντάξεων, μέχρι και των ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ του ΟΓΑ των απόμαχων και ξωμάχων της αγροτιάς.
Αυτά που εμπεριέχουν χιλιάδες απολύσεις από τους συγχωνευμένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ακόμη και ανθρωποθυσίες κατά τον Αρχαίο τύπο και τρόπο της «Ιφιγένειας»….
Για να εφαρμοσθεί όμως η «ΙΦΙΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ» πρέπει με fast track να γίνουν μαθηματικοί υπολογισμοί «Τρίτης Δημοτικού». Για του λόγου το αληθές αναφέρω πως ενώ από την μία λείπουν 22 δις και από την άλλη χρειάζονται μόλις 3,5 δις, παραδόξως και ενώ ο κοινός νους λέει πως όσα λείπουν από την κάθε Τράπεζα «να τα βρει» μόνη της, όμως με την αρωγή των εξωκοινοβουλευτικών κάποιοι κατάφεραν και «τετραγώνισαν τον κύκλο».
Το κακό κομμάτι το κράτησε η χώρα και ας διογκώνει το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα της τουλάχιστον κατά 3% του ΑΕΠ.
Αυτό το νέο deal επικοινωνήθηκε ως εξής: «Έγινε το πρώτο βήμα για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη».
Κάποιοι έδειξαν ικανοποιημένοι από τα φευγαλέα σχετικά δημοσιεύματα, όσο για κάποιους άλλους που διαμαρτύρονται λέγοντας ότι «είναι παράλογο το Δημόσιο αντί να δώσει 3,5 δις και να διασώσει την τράπεζά του, πλήρωσε τουλάχιστον τα διπλά και έμεινε χωρίς τράπεζα…» απλά τους λένε συκοφάντες και εχθρούς της προσπάθειας που κάνει η Πατρίδα για να διασωθεί.
Προσωπικά παραμένω σταθερός σ’ αυτά που έχει επανειλημμένα τονίσει στο Πανελλήνιο ο Πρόεδρος Αν. Σαμαράς όπως και πρόσφατα ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας «περί του δημοσίου πυλώνα που δεν πρέπει να κλείσει και που πρέπει με το εξασφαλισμένο ποσόν των 7 δις που θα περισσεύει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να προχωρήσει στην κεφαλαιακή ενίσχυση της ΑΤΕ».
Τέλος, καμία Ελληνίδα και κανένας Έλληνας δεν ξεχνά ότι: «Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αποτελεί ένα ανεκτίμητο περουσιακό στοιχείο του Ελληνικού λαού».
Αρχική Σελίδα | Login | Sitemap | Επικοινωνία |