Loading...
 Start Page
Για περίεργες ‘’καθυστερήσεις ‘’ της αρμόδιας υπηρεσίας του Κοινοβουλίου κάνει λόγο ο συντονιστής του ΚΙΝ.Α (ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ)

Για περίεργες ‘’καθυστερήσεις ‘’ της αρμόδιας υπηρεσίας του Κοινοβουλίου κάνει λόγο ο συντονιστής του ΚΙΝ.Α (ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ) , Νεοδημοκράτης Αχαιός Βουλευτής κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος σχετικά με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησής του  στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά με θέμα: «Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αποφύγει δαπάνη 1 εκ. ευρώ για μία ομιλία του στην ΔΕΘ. Ας κάνει και ο ίδιος ότι ζήτησε από τους Υπουργούς του. Να μην ανεβεί στην Θεσσαλονίκη.»

Ο τ.  Υφυπουργός Εργασίας ουσιαστικά μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου απευθύνει ύστατη έκκληση  στον Αντώνη Σαμαρά  να ακυρώσει την αυριανή άνοδό του στη Θεσσαλονίκη για να μην χρειασθεί να δαπανηθούν από τα άδεια τα άδεια κρατικά ταμεία 1εκατ. ευρώ που κοστίζει η φύλαξή του κατά την επίσκεψή του  ΔΕΘ.

Μάλιστα ο παραιτηθείς από την Κυβέρνηση Σαμαρά, κ. Νίκος Νικολόπουλος, του ζητά να κάνει ακριβώς αυτό που αξίωσε ο ίδιος από τους Υπουργούς του: ‘’ Για λόγους οικονομίας να μην επισκεφθεί  κανένα  κυβερνητικό κλιμάκιο και κανείς Υπουργός την  ΔΕΘ’’.

Επίσης,  ο Αχαιός Βουλευτής τονίζει΄΄ πως δεν είναι δυνατόν τα περιπολικά να μην έχουν καύσιμα και λάστιχα οι αστυνομικοί υπάλληλοι να ‘’ψωμολυσσάνε ‘’ και ο λαοπρόβλητος Πρωθυπουργός  της  δημοκρατικής Ελλάδας να επιτρέπει να γίνεται  δαπάνη ενός εκατομμυρίου ευρώ για μια ολιγόλεπτη παρουσία του στη ΔΕΘ’’.

Το πλήρες περιεχόμενο της ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ έχει ως εξής :

Θέμα: «Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αποφύγει δαπάνη 1 εκ. ευρώ για μία ομιλία του στην ΔΕΘ. Ας κάνει και ο ίδιος ότι ζήτησε από τους Υπουργούς του. Να μην ανεβεί στην Θεσσαλονίκη.»

 

Δημοσιεύθηκε ότι για την φετινή ολιγόλεπτη επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  θα χρειαστεί να μετακινηθούν 2.000 αστυνομικοί από όλη την επικράτεια. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, οι μετακινήσεις έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ανέβηκαν κομβόι 200 δίκυκλες μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ επίσης, θα χρησιμοποιηθούν 4.500 άνδρες συνολικά. Πρόκειται για μια μεγάλη κινητοποίηση, η οποία ευνόητα θα έχει πολύ υψηλό κόστος, το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» θα φτάσει το 1 εκ. ευρώ.

Οι αριθμοί αυτοί φαντάζουν υπερβολικοί ακόμα και στους ίδιους τους αστυνομικούς σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης..

Επειδή ωστόσο μια τέτοια δαπάνη σε εποχές όπου ζητείται εξοικονόμηση πόρων από κάθε πηγή και όπου επιβάλλονται με κάθε τρόπο, σκληρά και βάρβαρα μέτρα στους οικονομικά αδυνάτους και καθώς η επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, δεν θα κρατήσει πάνω από μία-δύο ώρες, αυτή η δαπάνη είναι περιττή και προκλητική.

Επειδή οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι επαναστατημένοι αλλά όμως δεν διεξάγεται ένοπλος αγώνας ούτε στην Θεσσαλονίκη σχεδιάζεται «η κατάληψη των θερινών ανακτόρων από τους μπολσεβίκους».

Επειδή εάν δεν παραστεί ο Πρωθυπουργός δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην ΔΕΘ και προπαντός κανένα κόστος για τον λαό.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

 

  1. Αληθεύει ότι το κόστος των μέτρων ασφαλείας στη ΔΕΘ ανέρχονται στο 1 εκ. ευρώ; Φαντάζει να είναι απίστευτη μία τέτοια πολυδάπανη, πανελλαδική κινητοποίηση για εκλεγμένο από τον Ελληνικό λαό Πρωθυπουργό όταν ακόμη και στον εμφύλιο που διεξάγεται στην Συρία δεν επιχειρούν σε μία μόνον πόλη 4500 αστυνομικοί  να επιβάλλουν την τάξη.
  2. Μήπως τελικά θα ήταν σκόπιμο, ο κ. Πρωθυπουργός να αναστείλει την μετάβασή του στην Θεσσαλονίκη, εφόσον μάλιστα θα είναι τόσο σύντομη και συνάμα, πολυέξοδη -ως προς το σκέλος των μέτρων τάξης- όπως ακριβώς ο ίδιος άλλωστε ζήτησε και από τα μέλη της κυβέρνησης του;

 

 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος χθες, αναζήτησε τον Πρόεδρο της Βουλής για να διαμαρτυρηθεί γιατί όπως  ο ίδιος τόνισε: ΄΄ Για μία ακόμα φορά η υπηρεσία παραλαβής και καταχώρησης των ερωτήσεων και αναφορών της Βουλής των Ελλήνων πρόβαλε ‘’τεχνικά εμπόδια’’ στην άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου .

Συγκεκριμένα με την δικαιολογία πως τάχα έπρεπε , πρώτα να αποφασίσει στη χθεσινή της συνεδρίαση ή διάσκεψη των Προέδρων , για το πόσες και πότε το μήνα επίκαιρες ερωτήσεις, θα μου επιτρέπουν να συζητώ στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και μετά να δεχθούν την υποβολή τους .

Μετέφερα την οργή και την αγανάκτησή μου για την επιχειρούμενη κωλυσιεργία ή και παρεμπόδιση  των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων στην κ. Χάντζιου συνεργάτιδα του κ. Μειμαράκηκαθώς και στον Προϊστάμενο της Δ/νσης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου  κ. Πουνέντη.

Σας θυμίζω πως δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν’’ περίεργα εμπόδια’’ από την ίδια υπηρεσία, αμέσως  μετά την παραίτηση μου από την κυβέρνηση.

Την προηγούμενη φορά  ο κ. Προϊστάμενος της αρμόδιας Υπηρεσίας «ΑΞΙΩΝΕ» να διαγραφεί από ερώτηση μου η φράση «ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- Γ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ». Τότε  χρειάσθηκε η σθεναρή αντίδραση μου, για να μην ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ μέσα στο ίδιο το ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Χθες χρειάσθηκε και πάλι  ιδιαίτερη προσπάθεια για να υποχωρήσουν και να δεχθούν το βράδυ, όσα το μεσημέρι απέτρεπαν. Δηλαδή το  αυτονόητο

Να παραλάβουν και να πρωτοκολλήσουν τις επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό, που η μία αφορά την έκκληση για ακύρωση της προκλητικά δαπανηρής ολιγόλεπτης επίσκεψης Σαμαρά στη ΔΕΘ και η άλλη την φορολογική έρευνα  των νέων επαγγελματικών δραστηριοτήτων του τ. Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.

Πάντως αξίζει να δούμε αν βρει το κουράγιο ο Αντώνης Σαμαράς να απαλλάξει τους Έλληνες φορολογούμενους από μία εντελώς περιττή δαπάνη του ενός εκατομμυρίου Ευρώ, και να προχωρήσει σήμερα στην ακύρωση της αυριανής ανόδου του στη ΔΕΘ.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος