Loading...
 Start Page
«Νέα παρέμβαση στον Πρωθυπουργό και τους Οικονομικούς Εισαγγελείς»  Νίκος ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ»   «Αναμένεται να πάρει άλλη τροπή η τρικομματική συγκάλυψη»

Ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής και συντονιστής του κινήματος της Ελληνικής Αναγέννησης - «ΚΙΝ. Α.» - κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος,  παρενέβη εκ νέου στην υπόθεση της «Λίστας των καταθετών στις Ελβετικές Τράπεζες», ένα ζήτημα που εξετάζει καθημερινά, η επιτροπή «ΘΕΣΜΩΝ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ» της Βουλής των Ελλήνων, καθώς επίσης και δικαστικά ερευνούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.

Συγκεκριμένα με τη σημερινή κοινοβουλευτική του παρέμβαση – που κοινοποίησε στους συναδέλφους του της αρμόδιας επιτροπής και στους εισαγγελείς – ο  τ. Υφυπουργός Εργασίας μεταξύ άλλων τονίζει: «Επειδή πέρασαν πολλές μέρες μετά την αποκάλυψη της δύσοσμης αυτής υπόθεσης και ακόμη περιμένω την πολιτική καταδίκη των πρωταγωνιστών από την Κυβέρνηση και ειδικότερα από τον Πρωθυπουργό, και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο ανώτατο επίπεδο.Επειδή, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση συνολικά, αποφεύγοντας να αποδοκιμάσουν τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ταυτίζονται στα μάτια της κοινής γνώμης με τους πρωταγωνιστές  της συγκάλυψης.

Επειδή, «το σκοινί της κοινωνικής ανοχής δεν θα αντέξει» και στην επιχειρούμενη συγκάλυψη και σιωπή, θα σηκωθούν και οι πέτρες.  Επειδή, ο κρατικός αξιωματούχος, που κατέχει ακόμη το πρωτότυπο cd Λαγκάρντ, θα έπρεπε να έχει ήδη συλληφθεί. Γι΄ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους νοιώθω την υποχρέωση να θυμίσω, τι έκανε ο Υπουργός Οικονομικών της Κάτω Σαξονίας  της Γερμανίας, ο οποίος το Νοέμβρη του 2011, στο δημοσιογράφο Π. Τσίμα δήλωσε ότι, αγόρασε cd προϊόν υποκλοπής με ελβετικές καταθέσεις και ονόματα γερμανών φοροφυγάδων, ενώ ο ίδιος στη συνέχεια είπε:

«Μόνο η μετάδοση της είδησης αυτής είχε ως συνέπεια, ότι οι Γερμανοί φοροφυγάδες προσέρχονταν στις αρχές και ομολογούσαν οικειοθελώς, τις καταθέσεις τους στην Ελβετία, πληρώνοντας φόρο»!!

Στο ερώτημα που του ετέθη από το δημοσιογράφο, εάν δικαιούταν το Γερμανικό Κράτος να συναλλάσσεται με καταδότες και αν είναι νόμιμο να χρησιμοποιεί το cd της υποκλοπής, ο Υπουργός της Γερμανίας ανέφερε ότι το θέμα αυτό το επέλυσε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας που είχε αποφανθεί ότι το Κράτος επιτρέπεται τόσο να χρησιμοποιεί τέτοια στοιχεία όσο και να τα αγοράζει, αφού αυτό επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που η Γερμανία χρησιμοποιούσε τέτοια στοιχεία λέει ο Αχαιός πολιτικός και συνεχίζει:

Από την εκπομπή αυτή αποκαλύπτεται ότι το 2007 η Γερμανία είχε πληρώσει 4,5 εκ ευρώ για να αποκαλύψει τα στοιχεία των λογαριασμών πολιτών της στο Λιχτενστάιν, τα οποία επεξεργάστηκε, και αποκόμισε τεράστια έσοδα.

Οίδε Γερμανοί φοροφυγάδες προτίμησαν να αυτοκατάγγελλονται στις γερμανικές αρχές, για να αποφύγουν τα εξοντωτικά φορολογικά πρόστιμα, αλλά και τις ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή, χωρίς ποτέ να τεθεί θέμα νομιμότητας της χρησιμοποίησης από την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας…

Ο συντονιστής του Κινήματος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος υπογραμμίζει:

Εξ άλλου ότι  όπως αναφέρει η Deutche Welle και αναδημοσιεύεται στην Ελλάδα στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Newsbeast», στη Γερμανία η απόφαση, για την αγορά των cd με τα ονόματα πιθανών φοροφυγάδων, ελήφθη σε πολιτικό επίπεδο και εκτελέστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Συγκεκριμένα από από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), ενώ το κέρδος για το Γερμανικό κράτος υπολογίζεται, μεταξύ 2,5 και 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων, δεν προήλθε από τη σύλληψη και την καταδίκη των φοροφυγάδων, αλλά από «αυτοκαταγγελίες».

Δηλαδή υπήρξε αυθόρμητη παρουσίαση στις οικονομικές υπηρεσίες ανθρώπων, που είχαν μεταφέρει κεφάλαιά τους σε τράπεζες της Ελβετίας και του Λιχτενστάιν, οι οποίοι φοβήθηκαν την ποινική δίωξη τους. Προσήλθαν

περισσότεροι από 28 χιλιάδες φοροφυγάδες.

Ο κ. Νικολόπουλος στη συνέχεια προχωρά σε βαριές κατηγορίες λέγοντας:

«Στην Ελλάδα, οι «μετρ» της «πολιτικής παράγκας» της συγκάλυψης, της παράνομης διακράτησης, της κατοχής και της μη αξιοποίησης του αποδεικτικού υλικού, φορολογικών αξιώσεων του Κράτους, εξαφάνισαν το cd με τα ονόματα των ελλήνων καταθετών της Ελβετίας που έφτασαν στη χώρα μέσω της διπλωματικής οδού από τη Γαλλίδα Υπουργό Οικονομικών. Όλοι γνωρίζουν πως θα έπρεπε, ήδη, να διερευνάται εάν έχουν παιχθεί παρασκηνιακά παιχνίδια, σε βάρος ελλήνων πολιτών ή πολιτικών και κομματικών αντιπάλων και κατ’ επέκταση σε βάρος της χώρας.

Την πολιτικά άθλια και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά τους, οι θλιβεροί πρωταγωνιστές, με τη βοήθεια της σύγχρονης κολυμβήθρας του Σιλωάμ - της μηντιακής διαπλοκής, - προσπαθούν να την επενδύσουν:

-με νομικά επιχειρήματα για αφελείς (πχ το πως αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος της Γαλλίας),

-με εξοργιστικές δικαιολογίες (δεν άνοιξα το cd, του έριξα μια κλεφτή ματιά αλλά και ταυτόχρονα με διαβεβαιώσεις ότι οι καταθέσεις δεν αφορούν πολιτικούς και επιχειρηματίες και είναι παλαιών ετών) και

-με κορώνες «περί Δημοκρατίας και ρουφιανολιστών, περί νομιμότητας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεσμών», ωσάν αυτοί να είναι οι μόνοι που μονοπωλούν την Δημοκρατία και τους θεσμούς αλλά και την ερμηνεία των νόμων.

Ενώ οι ίδιοι τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τη διαφάνεια, χωρίς προηγούμενο για χώρα της Ευρώπης, τα ευτέλιζαν επί δύο συνεχή χρόνια, με την αποκαλυπτόμενη διαχείριση της υπόθεσης  της λίστας.

Οι σύγχρονοι αυτοί «Λουδοβίκοι» ποτέ, όπως οι Γερμανοί πολιτικοί, δεν  έφεραν στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση.

Ποτέ, όπως οι Γερμανοί πολιτικοί, δεν έθεσαν την υπόθεση σε γνώση των αρμοδίων οργάνων του Κράτους αλλά και της κοινής γνώμης.

Ποτέ δεν απευθύνθηκαν σε αρμόδια θεσμικά όργανα του Κράτους, δηλαδή τον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, τον Εισαγγελέα και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου αυτά ως θεσμικά αρμόδια για την ερμηνεία των νόμων να αποφανθούν «εάν στοιχεία ονομάτων καταθετών σε cd που στέλνονται μέσω της διπλωματικής υπηρεσίας Κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στην Ελλάδα, μπορούν ή όχι να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό στοιχείο, στο πλαίσιο φορολογικών και ποινικών υποθέσεων ή πως θα μπορούσαν αυτά, κατά τρόπο σύννομο, να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν».

Γι΄ αυτό και ερωτώ δημόσια και από το βήμα της Βουλής:

-Πότε λοιπόν ο «συνταγματολόγος της συγκάλυψης», έθεσε στην Ελλάδα υπ’ όψιν του δικού του Έλληνα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του Οικονομικού Εισαγγελέα ή του Εισαγγελέα του ΣΔΟΕ, την υπόθεση της λίστας, για να μπορεί να επικαλείται τον  Άρειο Πάγο της Γαλλίας;

-Μήπως θεσμοί γι’ αυτόν είναι ο διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ πρώην εισαγγελέας της συγκάλυψης, που δηλώνει ξεδιάντροπα ότι σήμερα θα ερευνούσε την υπόθεση που απέκρυπτε επί δύο χρόνια!!

-Γιατί η λογική της Γερμανίας και του Συνταγματικού της Δικαστηρίου, που δέχθηκε τη χρησιμοποίηση των στοιχείων και γέμισε τα κρατικά ταμεία με τα κλεμμένα των Γερμανών φοροφυγάδων, είναι ξένη προς τους θλιβερούς πρωταγωνιστές;

Τέλος ο παραιτηθείς Υφυπουργός από την τρικομματική Κυβέρνηση κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος και θέτει τα εξής κρίσιμα ερωτήματα:

-Πως μπορούν, άλλος να κράτησε το αποδεικτικό υλικό στο συρτάρι του, άλλος στο μαξιλάρι του και άλλος το παρέδωσε στη γραμματέα του!!!!., χωρίς κανένας σήμερα να γνωρίζει (αλλά όλοι να υποπτευόμαστε), αν το υλικό που έχει περιέλθει στον Οικονομικό Εισαγγελέα, μπορεί να έχει μπει το χέρι τους και να μην είναι η πραγματική λίστα Λαγκάρντ;

Ο Πρωθυπουργός επιτέλους θα επέμβει ή μήπως στο μεταξύ έχει επέμβει προς την κατεύθυνση του, να τον εντοπίσει και να διατάξει την σύλληψή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αυτόν που κατέχει σήμερα το πρωτότυπο cd της λίστας Λαγκάρντ (όπως ήρθε από τη Γαλλία) και κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος στη χώρα αυτή;

Μπορεί σήμερα ο κ. Σαμαράς και η Κυβέρνηση του καθώς και η Δικαιοσύνη υπεύθυνα να βεβαιώσει ότι το stick Βενιζέλου είναι το cd Λαγκάρντ, όταν από το Υπουργείο Οικονομικών διοχετευόταν η πληροφορία το 2011, για λίστα με καταθέσεις 20 δισ. ευρώ που θα τις φορολογούσε με 45% και ο Γ. Καπελέρης φέρεται να έχει δηλώσει ότι την επεξεργάζεται;

Είστε ακόμη αγαπητοί συνάδελφοι της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής επιτροπής μας βέβαιοι ότι δεν υπήρξε  «Κίρκη», που μεταμόρφωσε και μετάλλαξε το cd Λαγκάρντ σε  stick Βενιζέλου, Διώτη ή οποιουδήποτε άλλου και ότι αυτό δεν είναι παραποιημένο; Και αφού ερωτά με νόημα εάν γνωρίζει η Κυβέρνηση, αν την πρωτότυπη λίστα την κατέχουν ιδιώτες

Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος καταλήγει ζητώντας  την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την παραπομπή σε δίκη πρώην υπουργών και ρίχνει την τελική ερώτηση που φέρνει φουρτούνες στο ΠΑΣΟΚ:

Ποιος ήταν ο νομικός σύμβουλος-δικηγόρος του ΣΔΟΕ, κατά τη θητεία Καπελέρη και Διώτη στο ΣΔΟΕ;

Γιατί στο ΣΔΟΕ δεν υπήρχε επί Καπελέρη και Διώτη Νομικός Σύμβουλος  από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, όπως προβλέπει ο νόμος;

Αληθεύει ότι εκεί υπηρετούσε αντί Νομικού Συμβούλου του Κράτους μετακλητός ιδιώτης δικηγόρος;

Ποιος ήταν ο δικηγόρος αυτός και ποιος τον είχε διορίσει;

Τι ακριβώς έκανε ή κάνει εκεί ο διορισμένος ιδιώτης;

Είχε πρόσβαση σε στοιχεία υποθέσεων και σε ποιων;

Ποίος είναι σήμερα ο νομικός σύμβουλος του ΣΔΟΕ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Νέα παρέμβαση στον Πρωθυπουργό και τους Οικονομικούς Εισαγγελείς»

Νίκος ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ»

 «Αναμένεται να πάρει άλλη τροπή η τρικομματική συγκάλυψη»

Ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής και συντονιστής του κινήματος της Ελληνικής Αναγέννησης - «ΚΙΝ. Α.» - κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος,  παρενέβη εκ νέου στην υπόθεση της «Λίστας των καταθετών στις Ελβετικές Τράπεζες», ένα ζήτημα που εξετάζει καθημερινά, η επιτροπή «ΘΕΣΜΩΝ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ» της Βουλής των Ελλήνων, καθώς επίσης και δικαστικά ερευνούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.

Συγκεκριμένα με τη σημερινή κοινοβουλευτική του παρέμβαση – που κοινοποίησε στους συναδέλφους του της αρμόδιας επιτροπής και στους εισαγγελείς – ο  τ. Υφυπουργός Εργασίας μεταξύ άλλων τονίζει: «Επειδή πέρασαν πολλές μέρες μετά την αποκάλυψη της δύσοσμης αυτής υπόθεσης και ακόμη περιμένω την πολιτική καταδίκη των πρωταγωνιστών από την Κυβέρνηση και ειδικότερα από τον Πρωθυπουργό, και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο ανώτατο επίπεδο.Επειδή, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση συνολικά, αποφεύγοντας να αποδοκιμάσουν τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ταυτίζονται στα μάτια της κοινής γνώμης με τους πρωταγωνιστές  της συγκάλυψης.

Επειδή, «το σκοινί της κοινωνικής ανοχής δεν θα αντέξει» και στην επιχειρούμενη συγκάλυψη και σιωπή, θα σηκωθούν και οι πέτρες.  Επειδή, ο κρατικός αξιωματούχος, που κατέχει ακόμη το πρωτότυπο cd Λαγκάρντ, θα έπρεπε να έχει ήδη συλληφθεί. Γι΄ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους νοιώθω την υποχρέωση να θυμίσω, τι έκανε ο Υπουργός Οικονομικών της Κάτω Σαξονίας  της Γερμανίας, ο οποίος το Νοέμβρη του 2011, στο δημοσιογράφο Π. Τσίμα δήλωσε ότι, αγόρασε cd προϊόν υποκλοπής με ελβετικές καταθέσεις και ονόματα γερμανών φοροφυγάδων, ενώ ο ίδιος στη συνέχεια είπε:

«Μόνο η μετάδοση της είδησης αυτής είχε ως συνέπεια, ότι οι Γερμανοί φοροφυγάδες προσέρχονταν στις αρχές και ομολογούσαν οικειοθελώς, τις καταθέσεις τους στην Ελβετία, πληρώνοντας φόρο»!!

Στο ερώτημα που του ετέθη από το δημοσιογράφο, εάν δικαιούταν το Γερμανικό Κράτος να συναλλάσσεται με καταδότες και αν είναι νόμιμο να χρησιμοποιεί το cd της υποκλοπής, ο Υπουργός της Γερμανίας ανέφερε ότι το θέμα αυτό το επέλυσε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας που είχε αποφανθεί ότι το Κράτος επιτρέπεται τόσο να χρησιμοποιεί τέτοια στοιχεία όσο και να τα αγοράζει, αφού αυτό επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που η Γερμανία χρησιμοποιούσε τέτοια στοιχεία λέει ο Αχαιός πολιτικός και συνεχίζει:

Από την εκπομπή αυτή αποκαλύπτεται ότι το 2007 η Γερμανία είχε πληρώσει 4,5 εκ ευρώ για να αποκαλύψει τα στοιχεία των λογαριασμών πολιτών της στο Λιχτενστάιν, τα οποία επεξεργάστηκε, και αποκόμισε τεράστια έσοδα.

Οίδε Γερμανοί φοροφυγάδες προτίμησαν να αυτοκατάγγελλονται στις γερμανικές αρχές, για να αποφύγουν τα εξοντωτικά φορολογικά πρόστιμα, αλλά και τις ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή, χωρίς ποτέ να τεθεί θέμα νομιμότητας της χρησιμοποίησης από την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας…

Ο συντονιστής του Κινήματος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος υπογραμμίζει:

Εξ άλλου ότι  όπως αναφέρει η Deutche Welle και αναδημοσιεύεται στην Ελλάδα στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Newsbeast», στη Γερμανία η απόφαση, για την αγορά των cd με τα ονόματα πιθανών φοροφυγάδων, ελήφθη σε πολιτικό επίπεδο και εκτελέστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας. Συγκεκριμένα από από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), ενώ το κέρδος για το Γερμανικό κράτος υπολογίζεται, μεταξύ 2,5 και 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων, δεν προήλθε από τη σύλληψη και την καταδίκη των φοροφυγάδων, αλλά από «αυτοκαταγγελίες».

Δηλαδή υπήρξε αυθόρμητη παρουσίαση στις οικονομικές υπηρεσίες ανθρώπων, που είχαν μεταφέρει κεφάλαιά τους σε τράπεζες της Ελβετίας και του Λιχτενστάιν, οι οποίοι φοβήθηκαν την ποινική δίωξη τους. Προσήλθαν

περισσότεροι από 28 χιλιάδες φοροφυγάδες.

Ο κ. Νικολόπουλος στη συνέχεια προχωρά σε βαριές κατηγορίες λέγοντας:

«Στην Ελλάδα, οι «μετρ» της «πολιτικής παράγκας» της συγκάλυψης, της παράνομης διακράτησης, της κατοχής και της μη αξιοποίησης του αποδεικτικού υλικού, φορολογικών αξιώσεων του Κράτους, εξαφάνισαν το cd με τα ονόματα των ελλήνων καταθετών της Ελβετίας που έφτασαν στη χώρα μέσω της διπλωματικής οδού από τη Γαλλίδα Υπουργό Οικονομικών. Όλοι γνωρίζουν πως θα έπρεπε, ήδη, να διερευνάται εάν έχουν παιχθεί παρασκηνιακά παιχνίδια, σε βάρος ελλήνων πολιτών ή πολιτικών και κομματικών αντιπάλων και κατ’ επέκταση σε βάρος της χώρας.

Την πολιτικά άθλια και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά τους, οι θλιβεροί πρωταγωνιστές, με τη βοήθεια της σύγχρονης κολυμβήθρας του Σιλωάμ - της μηντιακής διαπλοκής, - προσπαθούν να την επενδύσουν:

-με νομικά επιχειρήματα για αφελείς (πχ το πως αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος της Γαλλίας),

-με εξοργιστικές δικαιολογίες (δεν άνοιξα το cd, του έριξα μια κλεφτή ματιά αλλά και ταυτόχρονα με διαβεβαιώσεις ότι οι καταθέσεις δεν αφορούν πολιτικούς και επιχειρηματίες και είναι παλαιών ετών) και

-με κορώνες «περί Δημοκρατίας και ρουφιανολιστών, περί νομιμότητας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεσμών», ωσάν αυτοί να είναι οι μόνοι που μονοπωλούν την Δημοκρατία και τους θεσμούς αλλά και την ερμηνεία των νόμων.

Ενώ οι ίδιοι τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τη διαφάνεια, χωρίς προηγούμενο για χώρα της Ευρώπης, τα ευτέλιζαν επί δύο συνεχή χρόνια, με την αποκαλυπτόμενη διαχείριση της υπόθεσης  της λίστας.

Οι σύγχρονοι αυτοί «Λουδοβίκοι» ποτέ, όπως οι Γερμανοί πολιτικοί, δεν  έφεραν στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση.

Ποτέ, όπως οι Γερμανοί πολιτικοί, δεν έθεσαν την υπόθεση σε γνώση των αρμοδίων οργάνων του Κράτους αλλά και της κοινής γνώμης.

Ποτέ δεν απευθύνθηκαν σε αρμόδια θεσμικά όργανα του Κράτους, δηλαδή τον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, τους Οικονομικούς Εισαγγελείς, τον Εισαγγελέα και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου αυτά ως θεσμικά αρμόδια για την ερμηνεία των νόμων να αποφανθούν «εάν στοιχεία ονομάτων καταθετών σε cd που στέλνονται μέσω της διπλωματικής υπηρεσίας Κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στην Ελλάδα, μπορούν ή όχι να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό στοιχείο, στο πλαίσιο φορολογικών και ποινικών υποθέσεων ή πως θα μπορούσαν αυτά, κατά τρόπο σύννομο, να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν».

Γι΄ αυτό και ερωτώ δημόσια και από το βήμα της Βουλής:

-Πότε λοιπόν ο «συνταγματολόγος της συγκάλυψης», έθεσε στην Ελλάδα υπ’ όψιν του δικού του Έλληνα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του Οικονομικού Εισαγγελέα ή του Εισαγγελέα του ΣΔΟΕ, την υπόθεση της λίστας, για να μπορεί να επικαλείται τον  Άρειο Πάγο της Γαλλίας;

-Μήπως θεσμοί γι’ αυτόν είναι ο διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ πρώην εισαγγελέας της συγκάλυψης, που δηλώνει ξεδιάντροπα ότι σήμερα θα ερευνούσε την υπόθεση που απέκρυπτε επί δύο χρόνια!!

-Γιατί η λογική της Γερμανίας και του Συνταγματικού της Δικαστηρίου, που δέχθηκε τη χρησιμοποίηση των στοιχείων και γέμισε τα κρατικά ταμεία με τα κλεμμένα των Γερμανών φοροφυγάδων, είναι ξένη προς τους θλιβερούς πρωταγωνιστές;

Τέλος ο παραιτηθείς Υφυπουργός από την τρικομματική Κυβέρνηση κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος και θέτει τα εξής κρίσιμα ερωτήματα:

-Πως μπορούν, άλλος να κράτησε το αποδεικτικό υλικό στο συρτάρι του, άλλος στο μαξιλάρι του και άλλος το παρέδωσε στη γραμματέα του!!!!., χωρίς κανένας σήμερα να γνωρίζει (αλλά όλοι να υποπτευόμαστε), αν το υλικό που έχει περιέλθει στον Οικονομικό Εισαγγελέα, μπορεί να έχει μπει το χέρι τους και να μην είναι η πραγματική λίστα Λαγκάρντ;

Ο Πρωθυπουργός επιτέλους θα επέμβει ή μήπως στο μεταξύ έχει επέμβει προς την κατεύθυνση του, να τον εντοπίσει και να διατάξει την σύλληψή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αυτόν που κατέχει σήμερα το πρωτότυπο cd της λίστας Λαγκάρντ (όπως ήρθε από τη Γαλλία) και κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος στη χώρα αυτή;

Μπορεί σήμερα ο κ. Σαμαράς και η Κυβέρνηση του καθώς και η Δικαιοσύνη υπεύθυνα να βεβαιώσει ότι το stick Βενιζέλου είναι το cd Λαγκάρντ, όταν από το Υπουργείο Οικονομικών διοχετευόταν η πληροφορία το 2011, για λίστα με καταθέσεις 20 δισ. ευρώ που θα τις φορολογούσε με 45% και ο Γ. Καπελέρης φέρεται να έχει δηλώσει ότι την επεξεργάζεται;

Είστε ακόμη αγαπητοί συνάδελφοι της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής επιτροπής μας βέβαιοι ότι δεν υπήρξε  «Κίρκη», που μεταμόρφωσε και μετάλλαξε το cd Λαγκάρντ σε  stick Βενιζέλου, Διώτη ή οποιουδήποτε άλλου και ότι αυτό δεν είναι παραποιημένο; Και αφού ερωτά με νόημα εάν γνωρίζει η Κυβέρνηση, αν την πρωτότυπη λίστα την κατέχουν ιδιώτες

Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος καταλήγει ζητώντας  την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την παραπομπή σε δίκη πρώην υπουργών και ρίχνει την τελική ερώτηση που φέρνει φουρτούνες στο ΠΑΣΟΚ:

Ποιος ήταν ο νομικός σύμβουλος-δικηγόρος του ΣΔΟΕ, κατά τη θητεία Καπελέρη και Διώτη στο ΣΔΟΕ;

Γιατί στο ΣΔΟΕ δεν υπήρχε επί Καπελέρη και Διώτη Νομικός Σύμβουλος  από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, όπως προβλέπει ο νόμος;

Αληθεύει ότι εκεί υπηρετούσε αντί Νομικού Συμβούλου του Κράτους μετακλητός ιδιώτης δικηγόρος;

Ποιος ήταν ο δικηγόρος αυτός και ποιος τον είχε διορίσει;

Τι ακριβώς έκανε ή κάνει εκεί ο διορισμένος ιδιώτης;

Είχε πρόσβαση σε στοιχεία υποθέσεων και σε ποιων;

Ποίος είναι σήμερα ο νομικός σύμβουλος του ΣΔΟΕ;

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος