Loading...
 Start Page
Εξεταστική και προανακριτική επιτροπή για ευθύνες  πρώην υπουργών και κρατικών αξιωματούχων

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 10.00 Ο Νίκος Νικολόπουλος

ΖΗΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»

Εξεταστική και προανακριτική επιτροπή για ευθύνες

πρώην υπουργών και κρατικών αξιωματούχων»

 «Αναξιοπιστία, ανικανότητα, ευθυνοφοβία και διάθεση συγκάλυψης, γνωστών, αγνώστων και… γνωστών – αγνώστων τσιμπουριών, που επί χρόνια πίνουν το αίμα της ελληνικής οικονομίας, με μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και φοροκλοπή» καταλογίζει ο Βουλευτής Αχαΐας και συντονιστής του Κινήματος Αναγέννησης (ΚΙΝ.Α.), Νίκος Νικολόπουλος, σε πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες που διαχειρίστηκαν τις μείζονες υποθέσεις φοροδιαφυγής τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Αχαιός πολιτικός σημειώνει επίσης ότι οι χειρισμοί που και εσχάτως έγιναν με την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ», αποδεικνύουν ότι το «βαθύ κράτος της συγκάλυψης και της μεγάλης πολιτικής και ηθικής σήψης εξακολουθεί να υφίσταται, με την ανοχή και του σημερινού πρωθυπουργού, αλλά και της τρικομματικής κυβέρνησης, οι οποίοι παριστάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται  τα σημεία και τέρατα που έχουν αναδειχθεί τις τελευταίες μέρες, επιφέροντας σαρωτικά χτυπήματα στο πολιτικό σύστημα που βρίσκεται σε πορεία ελεύθερης κατάρρευσης».

Μάλιστα, με νέα ερώτησή του στη Βουλή και την οποία κοινοποιεί προς τον Πρόεδρο και τα μέλη -Βουλευτές όλων των κομμάτων- της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής φέρνει στο προσκήνιο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ» από τις 16 Ιανουαρίου 2011, το οποίο έγραφε: «έχουμε τη λίστα με τους 1.991 δηλώνει ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης»! Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου βρισκόταν η περιβόητη λίστα με 1.991 Έλληνες με καταθέσεις 20 δις - και όχι 1,5 όπως αναφέρεται σήμερα - στην Ελβετία, στην τράπεζα HSBC. Το δημοσίευμα, σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε επιβεβαιωθεί από τον ίδιο τον κ. Καπελέρη, ο οποίος μάλιστα, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ είχε δηλώσει «τη λίστα αυτή την επεξεργαζόμαστε».

Επίσης, στις 8 Μαΐου 2011, η ίδια εφημερίδα είχε δημοσίευμα, με τίτλο: «Κούρεμα  στους 1.991 μεγαλοκαταθέτες της HSBC. Άρχισαν κλήσεις στις εφορίες για έλεγχο πόθεν έσχες στους μεγαλόσχημους καταθέτες της λίστας Falciani, απειλούνται με φόρο έως 45% για 20 δισ. καταθέσεων στην Ελβετία, μαζικές διασταυρώσεις εισοδημάτων για τους χλιδάτους που έστειλαν δισεκατομμύρια καταθέσεων στο εξωτερικό».

«Όλα αυτά θέτουν μια σειρά από κορυφαία ζητήματα, που εκθέτουν τους θλιβερούς πρωταγωνιστές αλλά και όλους εκείνους που θέλουν να  καλύψουν την υπόθεση» τονίζει ο Νίκος Νικολόπουλος.

«Ο Γ. Καπελέρης συλλαμβάνεται ψευδόμενος, για τα όσα περί παντελούς αγνοίας δήλωσε στις 3.10.2012 ενώπιον της Βουλής, όπως επίσης αποκαλύπτονται ψευδόμενοι και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι έχουν βεβαιώσει ότι το υλικό του cd Λαγκάρντ δεν έτυχε καμίας επεξεργασίας και ούτε καν το άνοιξαν και το είδαν» τονίζει ο Αχαιός πολιτικός, προσθέτοντας πως υπάρχει έντονη πλέον υποψία, ότι τα όσα διακινούνταν τότε περί φορολόγησης των καταθέσεων με 45%, δεν ήσαν τίποτα παραπάνω από ένα «μήνυμα» προς τους μεγαλοκαταθέτες, ώστε να μετακινήσουν τις καταθέσεις τους και να «ξεγλιστρήσουν»!

Κατόπιν αυτών, ο Νίκος Νικολόπουλος θέτει ευθέως ζήτημα γνησιότητας της λίστας που πρόσφατα παραδόθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, ζητάει να πληροφορηθεί ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε όσους άλλα έλεγαν πριν δύο χρόνια και άλλα λένε σήμερα ενώπιον της Βουλής, πώς διασφαλίζεται ότι το stick που παραδόθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα είναι το γνήσιο και περιλαμβάνει την πλήρη λίστα των μεγαλοκαταθετών, αλλά και γιατί αναιρέθηκε – όπως γράφεται – η δήλωση του κ. Στουρνάρα ότι θα ζητηθεί εκ νέου η πρωτότυπη λίστα από τις γαλλικές αρχές.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ρωτάει ακόμα αν αληθεύει ότι το 2011 είχε δοθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, εντολή σε Εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα, αλλά και αν, μετά από όλες τις αποκαλύψεις, η υπόθεση θα επιφέρει τη σύσταση εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής, για την πιθανή παραπομπή πρώην υπουργών και κρατικών αξιωματούχων.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος