Loading...
 Start Page
ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ  ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

«Βρήκαν την δύναμη… να απαντήσουν στην τρίτη κατά σειρά ερώτησή μου προς τον Πρωθυπουργό. Με τις προηγούμενες με παρέπεμπαν στους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς».

Με αφορμή την απάντηση που σήμερα δημοσιεύει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»,(ακολουθεί η σχετική δημοσίευση), ο Βουλευτής και εκπρόσωπος του Κινήματος Αναγέννησης, δήλωσε:

«Ειλικρινά λυπάμαι.

Η σημερινή απάντηση επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μου για την πολιτική κάλυψη και συγκάλυψη που προσφέρει ο Πρωθυπουργός στους πρώην Υπουργούς και κρατικούς λειτουργούς του ΠΑΣΟΚ και κυρίως στο κυβερνητικό συνέταιρο κ. Ε. Βενιζέλο.

Και οι δύο μαζί χέρι-χέρι ομολογούν ότι δεν βάζουν το χέρι στην φωτιά για γνησιότητα της λίστας.

Ο ένας είναι λέει ξεχασιάρης.

Ο άλλος λέει είναι ανεύθυνος, γραμματοκομιστής ή delivery boy.

Αλήθεια γιατί ο Πρωθυπουργός δεν ζήτησε από τον ίδιο τον κάτοχο του, να το φέρει στις αρχές από τις οποίες το είχε αποκρύψει εδώ και ένα χρόνο.

Δεν μπορεί αντί για το cd Λαγκάρντ να παραδίδεται κάποιο stick στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός να κάνει την υπηρεσία delivery.

Δεν μπορεί να παραλαμβάνει κάποιο stick σαν να πρόκειται για κάτι το σύνηθες και απολύτως φυσιολογικό.

Δεν γίνεται σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα, να το μεταφέρει τελετουργικά δια του Γ.Γ. του ΣΔΟΕ στην Δικαιοσύνη.

Σήμερα βρήκαν την δύναμη… να απαντήσουν στην τρίτη κατά σειρά ερώτησή μου προς τον Πρωθυπουργό. Με τις προηγούμενες με παρέπεμπαν στους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς.

Δυστυχώς, σήμερα επιχειρεί ο κ. Σαμαράς δια του Υπουργού Επικρατείας –αντί να δώσει εντολή για διαδικασίες ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ- να γίνει συνεργός και να προτιμήσει με λόγια του αέρα να τοποθετηθεί. Ακριβώς όπως έκανε ο Γ. Παπανδρέου, οι Υπουργοί του και συνεργάτες του. Εκείνοι σε κάθε ευκαιρία ανακοίνωναν ότι θα ζητήσουν τις λίστες από τους Ελβετούς (ενώ είχαν τη λίστα Λαγκάρντ) και ότι θα συλλάβουν τους φοροφυγάδες που είχαν βγάλει τα λεφτά τους εκεί. Οι «προειδοποιήσεις» ήταν αρκετές για να πάρουν το σήμα, όσοι είχαν έως τότε εκεί μαύρες καταθέσεις και να τις πάνε σε άλλους τόπους και άλλους προορισμούς, δηλαδή προς Σιγκαπούρη και Χογκ-Κόγκ μεριά.

Ο λαός ερωτά, τελικά θα μάθουμε κ .Πρωθυπουργέ:

-Ποιούς αφορούσε αυτή η αποκρυβείσα λίστα;

-Μήπως τα πρόσωπα που φωτογραφίζει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»;

-Μήπως περιείχε άλλα πολιτικά πρόσωπα και μάλιστα από αυτά τα προβεβλημένα, νυν και πρώην Υπουργούς, όπως έντονα φημολογείται αλλά και έχει υπονοηθεί μέσω διαρροών παλαιότερα στον τύπο, ίσως για να σταλεί το κατάλληλο μήνυμα;

-Μήπως υπάρχουν βαριά ονόματα από το χώρο των επιχειρηματιών;

-Μήπως αφορά γνωστούς φοροφυγάδες, λαθρεμπόρους και προμηθευτές του Δημοσίου;

-Μήπως, μήπως… απ’ όλα έχει ο μπαξές;

-Δεν πρέπει να μάθουμε τα ονόματα των δημοσίων προσώπων. Να μάθουμε τι ρόλο έπαιξαν τα πρόσωπα αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, σε κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα, τελώντας υπό τον φόβο της αποκάλυψης του ονόματός τους ή συγγενικών τους προσώπων.

Πρέπει να βγουν όλα στο φως για να αποτραπεί η ανεπανόρθωτη μελλοντική ζημία σε βάρος της χώρας, που θα συμβεί αν κάποια πρόσωπα, εκβιαζόμενα, ασκούν δημόσια εξουσία ακόμα και σήμερα!!

 

Χρήστος Μπόκας

RSS ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας στη Βουλή

Αμφιβάλλει και η κυβέρνηση για τη γνησιότητα της λίστας Λαγκάρντ


Στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβίβασε απευθείας το Μέγαρο Μαξίμου το ηλεκτρονικό αρχείο που περιλαμβάνει την λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμάτης απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου αναφέρει ότι «σας γνωρίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αμέσως μόλις παρέλαβε φάκελο από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, που περιείχε την εξωτερική μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρονικών στοιχείων (usb stick) την απέστειλε στο αρμόδιο ελεγκτικό όργανο δηλαδή στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες».

Με τον τρόπο αυτό απαντάται επισήμως το ερώτημα εάν το Μέγαρο Μαξίμου προβληματίστηκε για το ενδεχόμενο να έχει αλλοιωθεί το αρχικό περιεχόμενο του ηλεκτρονικού αρχείου. Αν δηλαδή προστέθηκαν ή αφαιρέθηκαν ονόματα από την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ καθώς έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι να διαπιστώσει εάν «πειράχτηκε» το πρωτότυπο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα λεγόταν ότι υπάρχει συνομιλία μεταξύ εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος και προϊσταμένου Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος με αποτέλεσμα οι αμφιβολίες για την αυθεντικότητα της λίστας να εντοπίζονται μόνο στην δικαιοσύνη. Με το συγκεκριμένο έγγραφο όμως καθίσταται σαφές ότι την γνησιότητα του ηλεκτρονικού αρχείου που διαβίβασε ο κ. Βενιζέλος στον πρωθυπουργό, αμφισβητεί και η κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των ερωτημάτων που έθεσε ο κ. Νικολόπουλος στον υπουργό επικρατείας και στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά περιλαμβάνονται και τα: «γνωρίζει η κυβέρνηση της «αλά Σαμαράς – Βενιζέλος παράδοσης παραλαβής» πόσα ονόματα περιέχει το stick Βενιζέλου, αν είναι γνήσιο ή όχι και αν απ αυτό έχουν αφαιρεθεί ονόματα και στοιχεία καταθέσεων; Μπορεί το stick αυτό να υποκαταστήσει το επίσημο Cd που απεστάλη μέσω της διπλωματικής οδού από την Γαλλία στην Ελλάδα και να κλείσει εδώ η υπόθεση;»

Διαβάστε εδώ την έγγραφη απάντηση του υπ. Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος