Loading...
 Start Page
Ο κ. Σαμαράς επέλεξε να είναι ο Πρωθυπουργός του θλιβερού …γιαβόλ!!!!  ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ

«Με τη δική μου ψήφο δεν βάζω θηλιά στον λαιμό των παιδιών μου

και των παιδιών των Ελλήνων!»

«Όταν παραιτήθηκα από υφυπουργός Εργασίας, λέγοντας πως δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση, η κυβέρνηση απάντησε πως η επαναδιαπραγμάτευση δεν είχε ξεκινήσει. Τώρα, που τα μέτρα ψηφίζονται και η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε, μπορεί να μας πει κάποιος, τι είδους διαπραγμάτευση έγινε και τι άλλαξε προς το καλύτερο για τον ελληνικό λαό; Γιατί όλοι ξέρουμε και βλέπουμε πως κάποια πράγματα άλλαξαν, αλλά… προς το χειρότερο!»

Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας τη Τετάρτη στη Βουλή για το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο χαρακτήρισε «τσουνάμι που παρασέρνει την ελληνική κοινωνία στα έγκατα της εξαθλίωσης»

«Αλίμονο, δεν είναι αυτό το όραμα της Ελλάδας για το οποίο αγωνίστηκα πάνω από δύο δεκαετίες στο κοινοβούλιο. Αυτός είναι ένας εφιάλτης χωρίς τέλος! Και αν και προσωπικά, μου αναλογεί ένα μερίδιο της ευθύνης για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα, να είστε βέβαιοι πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και να… ξυπνήσουμε μια ώρα αρχύτερα! Αρνούμαι λοιπόν, τα μέτρα. Τα καταγγέλλω και τα απορρίπτω. Με τη δική μου ψήφο, δεν θα βάλω τη θηλιά στον λαιμό των παιδιών μου και των παιδιών των Ελλήνων!» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, δηλώνοντας ευθέως πως θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, όπως άλλωστε θα κάνει και με τον «συνοδό» προϋπολογισμό.

Λίγο αργότερα, σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή τόνισε:

«Ναι, είναι η ώρα μηδέν. Η ώρα της μεγάλης ευθύνης για τους Έλληνες πολιτικούς. Το νέο πακέτο μέτρων δεν συνιστά οποιουδήποτε είδους δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και φυσικά, δεν χτυπάει καμία σπατάλη. Χτυπάει ευθέως τον λαό, ξεθεμελιώνει τη χώρα. Ας μας απαντήσει ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών ή οποιοσδήποτε άλλος, τι σχέση έχει με το δημόσιο χρέος η μείωση του χρόνου προειδοποίησης των απολύσεων ή το ότι οδηγούνται χιλιάδες ιδιοκτήτες ταξί να μετατραπούν σε κακοπληρωμένους υπαλλήλους πολυεθνικών εταιρειών

Λυπάμαι που το λέω, αλλά πίστευα πως η τρικομματική κυβέρνηση είναι απλά πολύ πρόθυμη απέναντι στους δανειστές και χωρίς πολιτικό τσαμπουκά και προσωπικότητα. Σήμερα πλέον, πιστεύω πως εξυπηρετεί έναν σαφή στόχο: Να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα εξαθλιωμένων ιθαγενών στην οποία θα κάνουν κουμάντο οι νέοι κοτζαμπάσηδες!

Γιατί, για ποια εθνική αξιοπρέπεια και ασφάλεια μπορούμε να μιλάμε όταν ο μισθός του ανθυπολοχαγού καθορίζεται στα 875 ευρώ και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στα 1.872; Για ποια παιδεία μιλάμε, όταν μειώνεται ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τις 15.226 στις 2.000 ετησίως; Και ποια ελπίδα δίνουμε στην ελληνική οικογένεια, η οποία βλέπει τα παιδιά της να μετατρέπονται σε… τεκμήριο;

Γι’ αυτά ψηφίστηκε ο κ. Σαμαράς από τον ελληνικό λαό ή για επαναδιαπραγματευτεί; Αυτό το πρόγραμμα υπερασπίστηκε προεκλογικά ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ή ένα πρόγραμμα που απέρριπτε κατηγορηματικά νέες περικοπές και νέα υφεσιακά μέτρα;

Δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς πρόδωσε την εντολή του λαού. Και μετατρέπει μια μεγάλη λαϊκή παράταξη σε ουρά του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σαμαράς επέλεξε να είναι ο Πρωθυπουργός του θλιβερού… γιαβόλ!

Και η ιστορία έτσι θα τον κρίνει, ειδικά όταν θα καταπιεί τον ίδιο και αυτή τη κυβερνητική συγχορδία, που με φάλτσο τρόπο επέλεξε να μετατρέψει την χώρα σε κομπάρσο της διεθνούς σκακιέρας, αντί για πρωταγωνιστή.

Καταψηφίζω τα μέτρα, λέω όχι στην εξαθλίωση του λαού μας. Η Ελλάδα της Ευρώπης για το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα δεν είναι ένα εξαθλιωμένο προτεκτοράτο. Είναι μια περήφανη, δημοκρατική χώρα, που ξέρει να λέει ναι, αλλά κυρίως όχι!».

Ομιλία ολομέλεια Βουλή για το «νέο πακέτο μέτρων» (Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012)

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος