Loading...
 Start Page
 Ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Νικολόπουλος βουλευτής Αχαΐας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το Πολυνομοσχέδιο μεταξύ άλλων τόνισε και τα παρακάτω:

 «Τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν κρίνονται μόνο από τη στήριξη που παρέχουν στο πλαίσιο της συμφωνίας των τριών Αρχηγών.

Η κάθε πλευρά κρίνεται και από τον σεβασμό  που επιδεικνύει στις διαφορετικές απόψεις της άλλης πλευράς.

Εξ΄ άλλου είναι γνωστό ότι το εύρος και τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας είναι σημαντικά αλλά ταυτόχρονα είναι και περιορισμένα.

Είναι ανάγκη να θυμίσουμε ότι για την Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν υπήρξε προγραμματική Συμφωνία και επομένως είναι λογικό για πολλά ζητήματα εκτός της συμφωνίας να υπάρχουν διαφορές.

Η στήριξή μας στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, που είναι δεδομένη, δεν αποτελεί λόγο διαγραφής όλων των διαφορών μας από το ΠΑΣΟΚ.

Με το ΠΑΣΟΚ μας χωρίζει η καταστροφική διετία της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου.

Με το ΠΑΣΟΚ μας χωρίζει η αδιέξοδη Μνημονιακή Πολιτική.

Μας χωρίζουν πολλές και σημαντικές διαφορές.

Μας συνδέουν μόνο η στήριξη της προσπάθειας για την 6η δόση, η νέα δανειακή Σύμβαση, το κούρεμα του Δημοσίου χρέους (PSI) και η ομαλή πορεία προς τις εκλογές.

Πολλοί συζητούν για τις μειώσεις των κατώτατων μισθών και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού μετά τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων που έχουν γίνει τα δυο τελευταία χρόνια έχουν φέρει σε απογοήτευση όλους τους εργαζόμενους.

Είναι μείζον ζήτημα, αφορά τον πυρήνα του Εργατικού Δικαίου στη χώρα μας, αποτελεί πυλώνα της Κοινωνικής Συνοχής και βέβαια είναι υπόθεση που αφορά κατά κύριο λόγο τους Κοινωνικούς Εταίρους οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί αρνητικά σε μια τέτοια προοπτική.

Έχουμε τονίσει κατ΄ επανάληψη ότι η Ανταγωνιστικότητα κατά μικρό μόνο μέρος εξαρτάται από το Μισθολογικό Κόστος και η Κυβέρνηση οφείλει να αναζητήσει άλλους τρόπους για να στηρίξει την ευρισκόμενη σε δεινή θέση ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.

Το συζητούμενο Νομοσχέδιο είναι ένα μωσαϊκό διατάξεων  πολύ κακής Νομοτεχνικής ποιότητας. Αρκεί να αναφερθώ στο Άρθρο 27 όπου η αδυναμία του Υπουργείου Εργασίας να έχει πρόσβαση στο Αρχείο των Συνταξιούχων του Επικουρικού Ταμείου, της Εμπορικής Τράπεζας, επιχειρείται να καλυφθεί με νομοθέτημα που θα στερεί τη σύνταξη από τους δικαιούχους όσο η διοίκηση του Ταμείου αρνείται να παραδώσει το Αρχείο των συνταξιούχων.

Η αδυναμία συνεννόησης του Υπουργείου Εργασίας με ένα Επικουρικό Ταμείο, δεν μπορεί να απαιτεί Νομοθετική Ρύθμιση με κυρώσεις τη μη καταβολή των συντάξεων, στους δικαιούχους για να εξασφαλισθεί η διαβίβαση του αρχείου των Συνταξιούχων του Ταμείου στο αρμόδιο Υπουργείο.

Είναι υποβιβασμός του Νομοθετικού Έργου

 

 

 

 

 

 

Είναι στρέβλωση Θεσμική.

Είναι έκπτωση της ποιότητας της Διοίκησής μας.

Προτείνουμε να αποσυρθεί το άρθρο αυτό και να βρεθεί άλλη λύση ώστε άμεσα να διαβιβασθεί το αρχείο των μελών του Ταμείου στο Υπουργείο.

Το Νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης αρκετές ρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν παραλείψεις και ασάφειες προηγούμενων Νόμων.

Επαναλαμβάνει μια ακόμη ρύθμιση οφειλών Ασφαλιστικών Εισφορών.

Ακυρώνει τον πίνακα της Ντροπής που εξισώνει τις σεξουαλικές διαστροφές με τις παθήσεις των Αναπήρων και συστήνει νέα επιτροπή για την πιστοποίηση της Αναπηρίας.

Στις διατάξεις αυτές αγαπητοί Συνάδελφοι δεν θα είμαστε αρνητικοί.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι με το Νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται να καλυφθεί ένα κενό αδράνειας πολλών υπουργείων για αρκετούς μήνες, λίγο πριν έρθει το κλιμάκιο της Τρόικας.

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της ποιότητας του Νομοθετικού μας έργου».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος