Loading...
 Start Page
50.000 άστεγοι, κατακλύζουν τα…συσσίτια και οι πράσινοι υπουργοί μάχονται για την καρέκλα!

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας εξαιτίας της Παπανδρεϊκής …φιλοσοφίας και διακυβέρνησης, πέραν όλων των άλλων προβλημάτων που προκάλεσε στη χώρα μας, δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα σε 50.000 περίπου συμπατριώτες μας, οι οποίοι δυστυχώς έμειναν πρώτα νηστικοί και στη συνέχεια άστεγοι. Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, μεταξύ των οποίων και στην Πάτρα. Ωστόσο, θα ήταν δύσκολο πριν μερικά χρόνια να φαντασθεί κανείς ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας θα διαβιούσαν στους δρόμους σε απαράδεκτες για ανθρώπους συνθήκες στέγασης, βιώνοντας την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

«Η εκκλησία παρουσιάζεται και σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα αρωγός, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Μ.Κ.Ο. ΄΄Αποστολή΄΄, 250.000 άνθρωποι τρέφονται καθημερινά από τα συσσίτια που διοργανώνουν οι ναοί ανά την επικράτεια. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες η αναζήτηση τροφής και η συμμετοχή στα συσσίτια της ΄΄Αποστολής΄΄ αυξήθηκαν κατά 40%, με τους Έλληνες να είναι σε συντριπτικό ποσοστό περισσότεροι από τους μετανάστες», τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος.  

 Όπως όφειλε μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος, υπενθύμισε στη «πράσινη Υπουργική τριάδα» πως «η Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχει υπογράψει ψήφισμα σχετικά με την δυνατότητα εξάλειψης του προβλήματος των αστέγων (22/4/2008)», παραπέμποντας στη συνέχεια τους αρμόδιους Υπουργούς, στο Σύνταγμα της χώρας μας και στο άρθρο 21, παρ. 4 σύμφωνα με το οποίο, «Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που στερούνται στέγης ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του κράτους».

 Ακολούθως, μέσω της ίδιας ερώτησης ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, άσκησε σκληρή κριτική εναντίον των συναρμόδιων υπουργών που οδήγησαν την χώρα μαζί με τον κ. Γ. Παπανδρέου στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως, «Οι άστεγοι δεν καταγράφονται ορθά από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους, όπως συμβαίνει στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όταν την ίδια στιγμή τα τελευταία δυο χρόνια 2009-2011 σύμφωνα με έρευνα της Μ.Κ.Ο. ΄΄Κλίμακα΄΄ που παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του 2011 στο ετήσιο Ερευνητικό Συνέδριο για την έλλειψη Στέγης στην Ευρώπη, οι νέοι άστεγοι αυξήθηκαν κατά 25%!!. Επίσης, η ιδιότητα του άστεγου δεν είναι νομοθετικά καθορισμένη, ως ειδική κοινωνική ομάδα, όπως είναι οι άποροι ή οι τοξικομανείς και ως εκ τούτου οι άστεγοι δεν μπορούν να βγάλουν βιβλιάρια υγείας από την πρόνοια, ενώ λόγω της δεινής οικονομικά κατάστασης στην οποία ευρίσκονται, οδηγούνται μέσα από την απελπισία τους αναγκαστικά σε μικροεγκλήματα.»

 Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, ο κ. Νικολόπουλος απαίτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταγραφούν επιτέλους ορθά και αξιόπιστα οι άστεγοι στη χώρα μας, ζητώντας ταυτόχρονα να κατατεθεί άμεσα ένα σχέδιο αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος των αστέγων και ολοκληρωμένης υποστήριξης τους για γρήγορη κοινωνική επανένταξη. Τέλος, ο Αχαιός πολιτικός μέσω της ερώτησης του που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, κάλεσε τους Υπουργούς να απαντήσουν στο αν προτίθενται να εκδώσουν τις απαραίτητες νομοθετικές πράξεις (τυπικό Νόμο, ή Προεδρικό Διάταγμα, ή κανονιστικές Διοικητικές πράξεις κλπ), ώστε να κατατάσσονται οι άστεγοι σε ειδική κοινωνική ομάδα, για να μπορούν να τύχουν ορισμένων ευεργετημάτων.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος