Loading...
 Start Page
Υπάρχει και άλλος δρόμος.  Μόνοι μας θα καθορίσουμε τις τύχες του έθνους.  Και ενωμένοι θα αντέξουμε

Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτικών και κομματικών στελεχών του Δήμου Πατρέων ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς μας μετέφερε ήδη το μήνυμα των εκλογών :

Η Ν.Δ. είναι σήμερα η μόνη συντεταγμένη δύναμη μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Η μόνη δύναμη που επαληθεύθηκε στις προβλέψεις της για τη λάθος συνταγή του Μνημονίου. Και η μόνη που ταυτόχρονα εγγυάται τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη. Είμαστε στόχος πολλών, και μέσα στην Ελλάδα, διότι θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και να ξεβολέψουμε πολλούς. Πολλές φορές και από παράγοντες εκτός Ελλάδος, διότι ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Και αυτό θα το συνειδητοποιούν όλο και περισσότεροι όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών. Γι' αυτό και θα κερδίσουμε την αυτοδυναμία.

 

 Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλο : «Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Αυτές οι εκλογές αποτελούν κάλεσμα στην συλλογική ευθύνη για την αλλαγή της χώρας. Η επιλογή σου θα κρίνει το μέλλον της δικής σου και της επόμενης γενιάς.»

Η ευθύνη για την πατρίδα και την Αχαΐα μας καλεί όλους.

Έχουμε εφαρμοσμένες λύσεις, δηλαδή προτάσεις που έχουν εφαρμογή, ελπίδα, συνέπεια, ευθύνη, αλήθεια, αξιοκρατία και  μαχητικότητα».

Και συνέχισε: «Ζούμε σε μία περίοδο που το εκλογικό σώμα από την μία πλευρά απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς, και εμφανίζεται διατεθειμένο να τους «μαυρίσει», από την άλλη όμως γνωρίζει πως η λύση στα προβλήματα που βιώνει μπορεί να είναι μόνον πολιτική.

 

Επιχειρώντας μια πρόχειρη ανάλυση θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει πως αυτή η «σχιζοφρενική» στάση, τελικά δεν βάλει κατά της ουσίας της πολιτικής αλλά κατά του τρόπου άσκησης της πολιτικής τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα.

 

Με άλλα λόγια, ο μέσος πολίτης ίσως είναι σήμερα περισσότερο έτοιμος από ποτέ να δεχτεί την επιστροφή της ουσιαστικής πολιτικής, δηλαδή της πολιτικής του ρεαλισμού και της δράσης, έχοντας αποκαθηλώσει πλήρως την πολιτική του «ψιθύρου», των προεκλογικών υποσχέσεων και των νεκρών, ξύλινων εκφράσεων.

 

Η ουσία είναι πως ο Έλληνας ψηφοφόρος του 2012, προ της κάλπης, διχάζεται μεταξύ δύο συναισθημάτων: Από την μία θέλει να ψηφίσει σαν να… πυροβολεί, προκειμένου να τιμωρήσει τα κακώς κείμενα της πολιτικής που τον οδήγησαν σε μεγάλη υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου. Από την άλλη διακατέχεται έντονα από το συναίσθημα να διασώσει ό,τι του έχει απομείνει, έχοντας πλήρη συναίσθηση πως αυτή η «διάσωση» καθώς και η ελπίδα βελτίωσης της ζωής του περνάει μέσα από μια «ευρωπαϊκή Ελλάδα».

 

Με βάση τα παραπάνω, εμείς τα στελέχη της ΝΔ που η παράταξη μας  διεκδικεί την εξουσία -με αυτοδυναμία-  θα πρέπει να κεντρίσουμε την λογική και όχι το θυμικό των ψηφοφόρων.  Η κατ’ αυτόν τον τρόπο προσέγγιση του ψηφοφόρου, θα μπορούσε να συνοψιστεί στην φράση: «Έχεις δικαίωμα να αισθάνεσαι, αλλά έχεις υποχρέωση να σκέφτεσαι».

 

Το αντίθετο, ισχύει φυσικά, για εκείνους των άλλων μικρών σχηματισμών που δεν διεκδικούν την εξουσία και επενδύουν στην δυσαρέσκεια και την τιμωρητική διάθεση της κοινωνίας».

 

Ο Αχαιός πολιτικός κλείνοντας την τοποθέτηση του και πριν απαντήσει σε ερωτήσεις και ζητήματα που του έθεσαν οι παρευρισκόμενοι επεσήμανε: «Υπάρχει και άλλος δρόμος. Μόνοι μας θα καθορίσουμε τις τύχες του έθνους. Και ενωμένοι θα αντέξουμε. Ή εμείς ή αυτοί!  Ας γράψουμε ιστορία…Ήρθε η ώρα να επιλέξετε , να στηρίξετε, να ψηφίσετε….Δεν θα πω καλό αγώνα…Γιατί ο δικός μας κοινός αγώνας, δεν ξεκινάει σήμερα. Είναι συνεχής και αδιάκοπος …Μαζί προχωρήσαμε στα δύσκολα και στα εύκολα. Μαζί παλεύουμε, μαζί αγωνιζόμαστε».

 

«Ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς ήταν ξεκάθαρος στο μήνυμα του προς τον κόσμο : "Λύστε μου τα χέρια για να κυβερνήσω!"»

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος