Loading...
 Start Page
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, Μ. ΜΠΕΚΙΡΗ ΚΑΙ ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ

Και σύσκεψη στην ΤτΕ για την αντιμετώπιση των «ανοικτών» ζητημάτων

 

Την απασχόληση όσο το δυνατόν περισσοτέρων εργαζομένων  της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας στην εκκαθαριστική διαδικασία, αλλά και την απορρόφηση, ει δυνατόν, όλων των εργαζομένων σε εταιρείες του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας ή των Τραπεζών που θα αναλάβουν το «μερίδιο» και τις υποχρεώσεις της Αχαϊκής, ζήτησαν, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, ο επίσης βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Μιχάλης Μπεκίρης και ο  βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Οι τρεις άνδρες συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή με εκπροσώπους εργαζομένων της Αχαϊκής καθώς και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, τονίζοντας την ανάγκη μιας συνολικής λύσης για τους καταθέτες, τους μερισματούχους και φυσικά, τους εργαζόμενος στις συνεταιριστικές τράπεζες που έκλεισαν. Προς αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, συνέταξαν και έστειλαν σχετική επιστολή προς τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία και ανέλαβε ανάδοχος των συνεταιριστικών τραπεζών για τις καταθέσεις.

 

Παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος συναντήθηκε την Παρασκευή με εκπροσώπους της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών αλλά και την προφύλαξη των συμφερόντων των καταθετών, των μεριδιούχων και των εργαζομένων.

 

Ο Αχαιός πολιτικός αφού επεσήμανε στην Υποδιοικήτρια, κ. Δενδρινού πως η ΤτΕ όφειλε να έχει κινηθεί νωρίτερα, δρώντας προληπτικά και προτού φθάσει η κατάσταση στο οριστικό κλείσιμο της Αχαϊκής Τράπεζας, ζήτησε να πληροφορηθεί για την εξέλιξη της διαδικασίας αλλά και την προσήλωση της ΤτΕ στην διασφάλιση των επιχειρηματιών και των πολιτών που για οποιονδήποτε λόγο αισθάνονται «εγκλωβισμένοι» αυτή τη στιγμή. Παράλληλα ζήτησε την ισχύ των επιταγών που έχουν συρθεί υπέρ της Αχαϊκής, ως «καλύμματα» σε χρηματοδοτικούς λογαριασμούς, αλλά και την κατοχύρωση και πλήρης ισχύ των εγγυητικών που έχουν εκδοθεί  από Αχαϊκή Τράπεζα ως για όσες υπάρχουν ήδη αντίστοιχα καλύμματα όπως καταθέσεις, εμπράγματες εξασφαλίσεις κ.λ.π. Η Υποδιοικήτρια δεσμεύτηκε να δώσει πολύ σύντομα απαντήσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα.

 

Μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης μετά τη συνάντηση, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως σκοπός της σύσκεψης ήταν να αντιμετωπιστούν τα πολλά ζητήματα που έχουν ανακύψει μετά την ανάκληση λειτουργίας της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας και τα οποία απειλούν ευθέως την οικονομία και τη κοινωνία της Πάτρας και ευρύτερα της περιοχής στην οποία δρούσε η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα. «Η Πάτρα, η Αχαΐα και η Δυτική Ελλάδα ευρύτερα, έχουν ήδη υποστεί πολλαπλά πλήγματα εδώ και χρόνια, που επιδεινώθηκαν τα δυόμισι τελευταία χρόνια της πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης.  Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστούν οι όποιες αρνητικές συνέπειες που ανέκυψαν μετά την απόφαση λουκέτου στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το πετύχουμε» τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Παράλληλα, ανέφερε πως με ερώτηση που θα καταθέσει στην Βουλή, ζητάει να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι δείκτες αποδοτικότητας, αποτελεσματικότητας, ρευστότητας, ποιότητας χαρτοφυλακίου και κεφαλαιακής  επάρκειας όλων των συνεταιριστικών τραπεζών της χώρας, ακόμη και αυτών που τους έχει ανακληθεί η άδεια με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, αλλά και γιατί η ΤτΕ αποφάσισε την ανάκληση της άδειας των τριών συνεταιριστικών τραπεζών, ενώ σχετικά πρόσφατα σε δηλώσεις του, ο κ. Προβόπουλος είχε δηλώσεις πως η ΤτΕ σκοπεύει να προβεί άμεσα στις απαραίτητες εποπτικές ενέργειες και συγκεκριμένα στην τοποθέτηση επιτρόπου…».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος